Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Jean-Jacques Savin omgekomen

Jean-Jacques Savin omgekomen 23 jan 2022 20:26 #1362318

De 75-jarige Franse avonturier Jean-Jacques Savin is omgekomen toen hij probeerde in zijn eentje de Atlantische Oceaan over te roeien. ‘Helaas was de oceaan deze keer sterker dan onze vriend’, aldus zijn supportteam.

Uit De Morgen
www.demorgen.be/cs-b37c803a

Savin, een voormalige paratrooper, had eerder al eens de Atlantische Oceaan overgestoken in een 3 meter lang, tonvormig vaartuig. Deze oranjekleurige ton bevatte onder meer een keuken en een matras, en werd enkel voortgedreven door de oceaanstromingen en de wind. Hij begon zijn tocht eind 2018 vanaf de Canarische Eilanden en arriveerde na vier maanden ronddrijven ongeschonden in het Caribisch gebied.

Zijn jongste waagstuk, om in een 8-meter lange roeiboot solo de oceaan over te steken, zag hij als “het uitlachen van ouderdom”. Hij vertrok op 1 januari vanuit Portugal met 300 kilo aan uitrusting, waaronder gevriesdroogd voedsel en een harpoengeweer om te vissen.

Om zijn verjaardag te kunnen vieren, vorige week vrijdag, had hij onder meer champagne bij zich. Zijn plan was om acht uur per dag te roeien en bij harde storm dekking te zoeken in zijn boot.

NOODSIGNALEN
Nabij de Azoren kwam hij in moeilijkheden. In de nacht van donderdag op vrijdag stuurde hij tweemaal een noodsignaal, vervolgens verloor zijn supportteam alle contact.

Na een zoektocht trof de Portugese kustwacht zijn omgeslagen roeiboot aan. Savin werd dood in de kajuit gevonden. Volgens de verklaring die zijn team op Facebook heeft gezet, is nog niet bekend wat er precies is misgegaan.

Woensdag schreef Savin op Facebook, waar hij verslag uitbracht van zijn reis, dat er een sterke wind was opgestoken. Hij voegde toe niet in gevaar te zijn. Eerder dwong de ongunstige wind hem al om een 900 kilometer langere route te kiezen dan gepland.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Jean-Jacques Savin omgekomen 24 jan 2022 09:26 #1362410

  • bteaux
  • bteaux's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1128


In tegenstelling tot eerdere berichten las ik nu dat de avonturier niet is teruggevonden.
De oceaanroeiboot was omgeslagen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Jean-Jacques Savin omgekomen 24 jan 2022 10:44 #1362433

Gegaan als een echte avonturier.
Maxi 33s - Hide-Away - Stevensweert
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.262 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl