Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: "Goedkoop" DVB-T2 antenne voor zeilers

"Goedkoop" DVB-T2 antenne voor zeilers 21 mei 2023 17:52 #1480862

  • Johgs
  • Johgs's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 35
Ik heb aan boord een 4G antenne in de bezaanmast (ivm data) en als je dan een Avtec TV aan boord neemt en een Canaal Digitaal abonnement al hebt is een combi met een Apple-TV een voor de handliggende. Nu werkt dit perfect (CD heeft een app voor de Apple) maar heeft ook enkele nadelen: kost veel data verkeer en vraagt wat veel stroom (er zit een een Fritzbox LTE in de keten).
Als je dan met alleen je TV enkele kanalen gratis uit de lucht kunt plukken is dit soms een handig alternatief en tevens een goede back-up voorziening.
Alleen nog een antenne erbij? Combi EASY AIS?
Nu had ik nog een oud ATF-3 magneetplak antenne voor op de auto, dat werkte best aardig, alleen een magneet plak slecht op een alu schip, en altijd een luik open voor de kabel?
Nu zijn de bakstagen van de grote mast voorzien van isolatoren, 1 stag heeft in het verleden gediend als Navtec antenne en is er dus ook een dakdoorvoer naar buiten aanwezig.
Toch maar eens iets geks proberen, de al op voorhand gelegde coax door het dak, de kern 10 cm strippen en enkele slagen rond de stag wikkelen (wel de mantel goed aftapen dat die niet ook contact maakt) en wat denk je: perfect beeld en de signaal/kwaliteit meting volle bak, in 2 uur kijken een enkel stoorstreepje maar toen voer er ook wat antiek langs met zo te horen een benzinemotor.
Kortom: werkt net zo goed als een dure en gevoede antenne. (wel één van een kleine 20 meter)

Waarom ik dan goedkoop tussen "" zet? Nou, als je niet al die isolatoren hebt en hierom gaat plaatsen lijkt het mij zo'n beetje de duurste oplossing die je kunt verzinnen. Maar als je ze al (ongebruikt) hebt.......
Bijlagen:
Koopmans 43 DS
Laatst bewerkt: 21 mei 2023 17:54 door Johgs. Reden: kleine toevoeging
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.255 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl