Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Maststrijk installatie

Maststrijk installatie 15 mei 2005 17:55 #5698

  • jouzers
  • jouzers's Profielfoto
Hallo trailersailor,

Leg eens uit waarom jij er zo van verzekerd bent dat je rolfoksysteem naar de filistijnen gaat als je een maststrijkinstallatie gebruikt.

Groeten,

Kees.

Wij hebben altijd de mast gestreken op een boot van vergelijkbare lengte met rolfok en dat gaat prima, je moet wel iets meer opletten en de profielen onder spanning houden zodat ze niet teveel door gaan buigen maar het gaat prima.
Met een strijkinstallatie is het een half uurtje werk en het gaat ook prima bij windkracht 5, je zou moeten zorgen dat de zijstagen op gelijke hoogte zitten als het scharnierpunt van de mast wat te realiseren is door rvs buizen en het inkorten van de stagen en er moet een strijkinstallatie komen wat een v-vormige buis is die op het voordek ligt en ook scharniert in de buurt van de mast.
Het strijken van de mast gebeurt dan met het bevestigen van een val, stag of rolfok op de srijkinstallatie en de grootschoot onder de strijk installatie voor de vertraging of je kan een lijn via een lier geleiden.

Op de links hiervoor is het idd ook goed te zien en zoals je ziet gaat het dan ook met de rolfok op de strijkinstallatie.

Groet,


Remco
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.355 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl