Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Grootzeilval op Flying Arrow Spanker

Grootzeilval op Flying Arrow Spanker 08 juni 2020 21:45 #1171200

Beste forumleden,

Na ruim een jaar zeilbootloos te zijn geweest begon het nu toch weer te kriebelen. Ik heb intussen een ligplaats van 7 meter aan de randmeren en ben aan het kijken naar een leuk jachtje dat hierin past. Mijn laatste 2 bootjes waren van eikenhout (een schouw en een scherp jachtje) en dat wilde ik dus niet meer. Dus polyester en ik zit te denken aan bv. een Trotter of Oceaan 22. Ik heb nu tijdelijk een oude Flying Arrow Spanker in de box liggen om tenminste te kunnen zeilen. Een lange inleiding voor de volgende vraag:

Ik zit met de geleiding van de grootzeilval: deze loopt vanaf de masttop naar beneden binnen de mast. Maar waar moet ie er weer uitkomen? Je zou verwachten dat er in de mastvoet ook een blokje zit maar dat zit er niet. Nu komt de val naar buiten in de brede sleuf onder de giek. Maar dat is niet ideaal want dan schuurt ie tegen het giekbeslag aan de binnenzijde van de mast. Bovenlangs de giek is ook niet handig. Weet iemand hoe dit hoort te zitten bij een FA van de 1e generatie?

Er zit trouwens ook een valspanner, zo'n metalen haak die je naar boven kunt zetten. Hoe ik er ook naar kijk, ik kan me niet voorstellen hoe die zou moeten werken. En is die bedoeld voor het grootzeil of voor de fok?

Groeten,
Jerome
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Grootzeilval op Flying Arrow Spanker 08 juni 2020 22:08 #1171207

  • fewm
  • fewm's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 56
Met de spanner is dacht ik voor de fok.
Grootzeil kan je niet te strak doorzetten.de giek glijdt dan mee.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.255 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl