Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
  • Pagina:
  • 1
  • 2

Onderwerp: Welke boot past bij mij?

Welke boot past bij mij? 12 juni 2022 10:33 #1398806

Dit is mijn eerste bericht op dit forum. Ik werk part-time als sluiswachter op het markermeer en bruggen door Noord-Holland. Ik heb na enkele seizoenen vaar/zeilkriebels gekregen en ben als een kip zonder kop op zoek naar een eerste boot die solo te zeilen is en ook te gebruiken is met gestreken mast op binnenwateren.

Budget is momenteel vrij belangrijk. Ik wil geen grote aankoop doen want misschien heb ik geen zeebenen. Een mini-kajuit waar ik soms met een laptopje mijn schrijfwerk kan doen, twee zeilen, buitenboord motor, zoiets, en max 7 meter. Hoe compacter hoe beter.

Zijn er suggesties, tips? Zo'n houten waarschip ziet er leuk uit, maar lijkt mij veel onderhoud en laag op het water waardoor het niet handig is voor ijsselmeer en kustwateren?

IS materiaal iets om veel rekening mee te houden. Optisch, vind ik de meeste polyester bootjes eruit zien als drijvende koelkasten, bah.

Ik heb onlangs 1 boot gezien waar ik zo'n fijn gevoel bij had. Het was de eerste boot die tot mij sprak. Ik keek er om het uur naar zoals je naar je nieuwe vriendin kijkt (de eerste maanden/jaren iig). Het was een Pen Duick 600, van aluminium. Helaas is er niet gereageerd op mijn vragen en is hij voor mijn neus gekaapt voor onduidelijk bedrag.

Een kelt 6.20? Etap22?

Ik heb zero zeilervaring, wel mijn vaarbewijzen. Ik zou het eerst gebruiken als lesbootje samen met een ervaren zeiler op meertjes.

Qua ligplaats kan hij binnen de gemeente voor onder de 200 voor een heel jaar liggen.

Ben ik erg naief? Zijn er nog goede tips? Ik zie 'vaarklare boten van 6 meter vanaf 800 tot 5000, en echt heel veel verschil ziet mijn ongetrainde oog niet.

Alle input en tips welkom.

Wie ooit door de sluizen rond markermeer vaart en dan 'aye aye kapitein sjaak van zeilersforum!' roept, die krijgt een waterijsje.
Laatst bewerkt: 12 juni 2022 10:37 door Kapitein Sjaak. Reden: typo
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 12 juni 2022 11:27 #1398822

Als polyester bootjes per definitie al afvallen, wordt je zoektocht wel een stuk moeilijker. In die maat is er nauwelijks een beetje zeilend stalen bootje te vinden, en alu kom je ook niet veel tegen in die maat.
Dan wordt het (toch) hout…
Waarschepen zijn vaak een stuk zeewaardiger dan dat je in eerste instantie denkt, hoor!
Met een niet-al-te-dure boot vind je toch vaker bootjes ‘met wat werk’, en dan kan je met een houten bootje ook grote kans hebben dat de romp ook niet top is. Dan heb je er een boel werk aan. De houten boten die goed onderhouden worden (dus ook onderwaterschip) zijn vaak dan weet een stuk duurder.

Als je in de kajuit soms werk wil doen, zou ik zeker zoeken naar een boot waarin je binnen lekker zit. Sommige hebben bankjes waar je het nog geen 5 minuten op uithoudt, of zijn te laag om rechtop te zitten.

Qua prijs: het is (nog steeds) een verkopersmarkt in bootjesland, dus de prijzen zijn relatief hoog. De kans dat je dus inderdaad een ‘vaarklaar’ bootje vind voor €800 is niet zo groot. Dat is er dan waarschijnlijk eentje met ‘een beetje werk’ ;) Dat hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn als je dat leuk vindt!
Verder hebben staat van de zeilen en de motor een grote invloed op de prijs. Een nieuw setje zeilen kost, ook voor een klein bootje, zomaar een 2-3 k€

Succes met je zoektocht!

Oh ja: op welke sluis kunnen we je treffen?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 12 juni 2022 12:01 #1398828

Probeer op te stappen bij verschillende bootjes. Dan kan je zelf ervaren wat bij je past.
Ontwerper van de RoosMux, en andere apparaatjes.
www.viax.nl

It's been said that a boat is a vessel continually looking for ways to sink itself..
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 12 juni 2022 13:34 #1398833

Bedankt voor de tips!

Die Pen duick 600 was dus van ALu, Wat een mooi bootje vond ik dat (google eens op afbeeldingen/videos).

Hout tweedehands gaat het niet worden dan, en met staal heb ik soort titanic-achtige gevoelens, gek he?

Verkopersmarkt. Ligt dat dan aan het seizoen? Is het handiger om tot oktober te wachten?

Ik dacht dat het juist moelijk was om je boot te slijten, vandaar zulke lage prijzen soms. Ik heb de afgelopen weken gekeken, en nu zijn er bijvoorbeeld 3 'vaarklare' zeilbootjes (compromis 6.20, jouet 600, etc) die tussen 750 en 1000 vragen. incl. motor en zeilen. De een had bij nader vragen wel een kiel die vast zat, daar begin ik niet aan.

Een binnenboordmotor ziet er ook uit als een bodemloze geldput voor iemand met twee linkerhanden.

Ik kan een zeilbootje huren voor al snel 200 euro per dag, of een dagdeel leren zeilen voor ook 100. Dus mijn logica is: koop een gammel bootje met muffe zeilen van 1000, en als je 10 dagen ermee gaat kloten op het water om wat te oefenen, dan heb je al een flink deel van je geld eruit vergeleken met huren/cursus.

Ik kan ook 2, 3000 euro spenderen, maar dan wordt het steeds risicovoller. Ik zie mezelf al huppelen naar mn ligplaats op de eerste dag om een mast uit het water te zien steken.

Bedankt, ik kijk nog rustig verder, en misschien toch pas in Oktober, al wil ik niks anders nu dan lekker het water op.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 12 juni 2022 13:36 #1398834

Ik stel vaak vragen als ik schippers vast heb gevangen in mijn sluis, dan kunnen ze geen kant op en zijn ze 10 minuten van mij. Nog niet gedurft om te vragen of ik even binnen mag spieken, wel aan gedacht. Ga dat zeker doen. Je kijkt je suf op kajuit fotos maar dat moet je idd even ervaren.

Ik sta soms op de Zeesluis, edam. Met een vriezer vol met waterijsjes....
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 12 juni 2022 13:41 #1398835

  • Wallaby
  • Wallaby's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 9726
Toch wel even een polyestersuggestie Drayer 570. Zijn leuke scheepjes en passen in je wensenlijstje en zijn behoorlijk zeewaardig. En door de maat van de mast goed strijkbaar.

zeilersforum.nl/index.php/foru...n/580175-draijer-570

Een ander polyesteralternatief zou een Sturgeon 22 zijn, ooit benoemd als de kleine zeezeiler.

zeilersforum.nl/index.php/foru...s/567219-sturgeon-22

Als hout je niet tegen staat dan een Waarschip of en Kolibri, als je een goede kan vinden dan zijn dat prima scheepjes.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 12 juni 2022 14:06 #1398837

Bedankt Wallaby, beide bootjes zien er heel leuk uit. De Drayer heeft mijn voorkeur puur op het oog. Mooi hoor. Als je dan al die tips leest onder de sturgeon post over verzwaarde kielen en vaarkarakteristieken, dan merk ik meteen weer dat ik geen idee heb eigenlijk van waar ik naar kijk en wat ik ah doen ben. Ik kijk of er meerdere biedingen zijn om in te schatten of het een goede koop is en als er nog geen biedingen zijn is het een slechte boot. Je moet wat zonder expertise.

Kijk nu naar een mooie Beneteau first 18. Mocht er iemand een goede beginnersboot zien onder de 3000 euro, linkjes zijn welkom.


Ik snap dat mijn berichten niet super interresant zijn voor ervaren zeilers. Excuses dat ik de nautische index omlaag haal met mijn post.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 12 juni 2022 14:11 #1398838

Ik heb ooit gezeild op een traditionele dhow van Mozambique (ihla do ibo) naar Tanzania! Met drie man, langs de kust, barracudas, trivalli en tonijn gegeten onderweg (1 barracuda, 1.5 meter, te zwaar om met een arm op te tillen, vers van de haak van een visser voor 5 euro. Prijs van een lekkerbek!)

Dus niet helemaal groen en een beetje krediet misschien.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 12 juni 2022 14:14 #1398839

  • escapade
  • escapade's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 596
Op Marktplaats staat een complete Victoire 22 te koop voor 1000 euro. 700 bieden. Zit veel ruimte in, goed gebouwd, zeilen lekker en zeewaardig.

Edit: zeewaardig zoals de bemanning.
Laatst bewerkt: 12 juni 2022 14:36 door escapade.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 12 juni 2022 20:31 #1398917

  • hnrts
  • hnrts's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1016
Wanneer je nog niet weet of zeilen voor jou een langdurige hobby wordt is opstappen bij anderen, huurboten of een zeilschool het beste startpunt. Dat zijn allemaal mogelijkheden om ervaring op te doen met wat zeilen nu precies is en wat de verschillen tussen allerlei boten zijn. Op die manier kan je ook gemakkelijk wisselen en verschillende boten vergelijken.

Wanneer je niet van "plastic" houdt, is dat automatisch een keuze voor meer onderhoud/meer werk aan allerlei andere soorten van boten. Dat moet je willen. Ook alu heeft zo z'n specifieke aandachtspunten. Gemiddeld genomen heeft "plastic" minder onderhoud nodig dan andere soorten boten.

Op dit moment zie je dat bootjes nog steeds duurder zijn dan "pre corona" en ook dat "oude meuk" nog steeds goed wordt verkocht. Wat prijzen de komende jaren gaan doen, weet niemand. Maar bootjes in de categorie "oude meuk" zou ik proberen te voorkomen. Goedkoop kan door noodzakelijk onderhoud achteraf dan ineens duurkoop blijken te zijn. Daarvoor heb je dan weer kennis en ervaring in de botenmarkt nodig die je opdoet met meevaren, huren, zeilschool, etc.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 07:16 #1398949

Bedankt voor de wijze raad, hnrts. Dat lijkt mij inderdaad de verstandigste optie, maar ik vind sommige prijzen zo aantrekkelijk vergeleken met huren/cursus. Een week zeilen of cursus is al snel een aankoopbedrag.

Ik heb nu een "plastic" Etap 22 op het oog. Dat ze onzinkbaar zijn lijkt mij handig. Ik ben aan het lezen waar ik naar moet kijken bij een aankoop, de kiel, lekkages en rotte balken onder de vloer, etc.

Zijn er etap-22 experts die hier iets over kunnen zeggen?

Na een regenbui is er soms een laagje water:

'Aangezien het water weer verdampt komt het ergens van boven en vermoeden is het raampje. Ik heb dit zelf nooit als een serieus probleem gezien... De meeste oudere boten hebben wel iets water onderin heb ik begrepen. De kiel kan omhoog.. Dat werkt..'

Is de uitleg aannemelijk of is er wellicht iets anders ms waar ik op dien te letten?





Bedankt voor alle reacties en tips.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 08:25 #1398965

  • DennisMe
  • DennisMe's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 233
De Etap 22 is een welhaast perfecte beginners kajuitboot. Ik heb mijn buurman leren zeilen op zo'n bootje (de iets jongere 22i), heel makkelijk te zeilen. Natuurlijk kan er van alles mis mee zijn (inwatering schuim), maar als de prijs laag is en een proefvaart tot de mogelijkheden behoort? Waarom niet dan, zinken zal ie niet zo gauw!
Als je hem ontgroeit is er vast nog wel een andere beginner die hem graag overneemt.
Laatst bewerkt: 13 juni 2022 08:26 door DennisMe.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 09:22 #1398978

Bedankt Dennis, Ik heb geen idee waar ik precies naar moet kijken, maar ik zal vragen over de schuim, kiel, etc.

Mijn idee is om de komende maanden in mijn vrije tijd interieur aan te pakken (schuren, verven, bedrading, etc.) In oktober gaat hij op de kant en dan kan ik de onderkant aanpakken voor het nieuwe seizoen.

Missschien een domme vraag, maar ik zie veel bootjes heel het jaar door in de binnenhaven liggen, is het cruciaal dat ik de boot voor de wintermaanden in een winterstalling zet? Of kan hij ook gewoon een paar weken/maanden op de kant puur voor onderhoud?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 10:04 #1398990

Kapitein Sjaak schreef :
Bedankt voor de wijze raad, hnrts. Dat lijkt mij inderdaad de verstandigste optie, maar ik vind sommige prijzen zo aantrekkelijk vergeleken met huren/cursus. Een week zeilen of cursus is al snel een aankoopbedrag.

Ik heb nu een "plastic" Etap 22 op het oog. Dat ze onzinkbaar zijn lijkt mij handig. Ik ben aan het lezen waar ik naar moet kijken bij een aankoop, de kiel, lekkages en rotte balken onder de vloer, etc.

Zijn er etap-22 experts die hier iets over kunnen zeggen?

Na een regenbui is er soms een laagje water:

'Aangezien het water weer verdampt komt het ergens van boven en vermoeden is het raampje. Ik heb dit zelf nooit als een serieus probleem gezien... De meeste oudere boten hebben wel iets water onderin heb ik begrepen. De kiel kan omhoog.. Dat werkt..'

Is de uitleg aannemelijk of is er wellicht iets anders ms waar ik op dien te letten?





Bedankt voor alle reacties en tips.

Als de lekkage al langer gaande is zou ik een keer stevig over het dek lopen en kijken of er veel beweging in zit. Ik deed t laatst bij een boot waar ducktape op het raam zat en je voelde het dek echt inveren naast dat raam. Ik weet niet of dat voor een Etap ook zo is,maar een stevig rondje over dek stampen/lopen kan geen kwaad denk ik.
En ruikt de boot muf bij binnenkomst, dan even goed zoeken naar vochtplekken of schimmel
Laatst bewerkt: 13 juni 2022 10:06 door bredezeiler.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 12:39 #1399034

Een boot kan in de winter prima in het water blijven liggen, tenzij je op een plek ligt waar kruiend ijs voor kan komen. Daar kan je boot namelijk slecht tegen.

Het is wel raadzaam om af en toe even te gaan kijken als je je boot in de winter in het water laat. Vorst is eigenlijk niet het probleem, dat komt pas als het gaat dooien ;)

Veel mensen zetten de boot in de winter op de kant omdat ze toch niet zeilen en er dan weinig omkijken naar hebben. Daarnaast kun je dan in de winter sommige klussen makkelijker doen, of bijvoorbeeld de boot in een hal zetten als je boot tijdelijk niet waterdicht is (ivm klussen aan ramen enz)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 12:55 #1399039

  • Hans V
  • Hans V's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4214
Kapitein Sjaak schreef :
Missschien een domme vraag, maar ik zie veel bootjes heel het jaar door in de binnenhaven liggen, is het cruciaal dat ik de boot voor de wintermaanden in een winterstalling zet? Of kan hij ook gewoon een paar weken/maanden op de kant puur voor onderhoud?

Wat Reinier zegt, voor zeiljachten is het geen probleem als die het hele jaar in het water blijven en alleen voor onderhoud er uit gaan. Invriezen is ook geen probleem (behalve inderdaad kruiend ijs, maar dat komt anno 2022 bijna nergens meer voor). Wel alle afsluiters 's als het serieus gaat vriezen even winterklaar maken (antivries of zonnebloemolie erin).

In de winter zeilen heeft overigens zo z'n eigen bekoring.

Gewoonte [ Click to expand ]
Dufour 405 GL

www.sailasailing.nl
Laatst bewerkt: 13 juni 2022 12:55 door Hans V.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 13:12 #1399047

  • omega
  • omega's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2258
Kapitein Sjaak schreef :
Bedankt voor de tips!

Ik heb de afgelopen weken gekeken, en nu zijn er bijvoorbeeld 3 'vaarklare' zeilbootjes (compromis 6.20, jouet 600, etc) die tussen 750 en 1000 vragen. incl. motor en zeilen.

Wij hebben sind 2012 een Jouet Sheriff/ 600/ 20 en daar hele goede ervaringen mee.
Stevig, snel en onzinkbaar bootje waarmee we ook regelmatig op zee varen (oversteek Engeland).
Meer info kun je vinden op onze website: www.virtualware.nl/

Succes met het zoeken en houdt er wel rekening mee dat zeilen verslavend kan zijn ;)

Grt Hans
Jouet Sheriff "TinTin"
www.virtualware.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 15:51 #1399084

  • hnrts
  • hnrts's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1016
Kapitein Sjaak schreef :
Bedankt voor de wijze raad, hnrts. Dat lijkt mij inderdaad de verstandigste optie, maar ik vind sommige prijzen zo aantrekkelijk vergeleken met huren/cursus. Een week zeilen of cursus is al snel een aankoopbedrag.

Opstappen bij iemand anders kan ook best te overzien zijn.

Wanneer in tijden van (nog steeds) "corona inflatie" prijzen van sommige bootjes erg aantrekkelijk zijn, blijft de vraag waarom dat zo is. Koop je daarmee de spreekwoordelijke "bodemloze put", het "wrak van de maand" of is het inderdaad een leuk bootje? Op binnenwater is het veiligheidsrisico in ieder geval beter te overzien dan op zee. Of het voor je portemonee ook te overzien is, moet je uiteraard zelf beoordelen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 16:54 #1399097

  • Altair
  • Altair's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 247
Je bent welkom bij mij aan boord. Dit is ook mijn eerste eigen kajuitbootje, een Sprinta 70. Gekocht voor een appel en een ei omdat ik het spuugzat was om aan de kant te staan en vooral om mijn vrouw kennis te laten maken met zeilen. Ze ligt in Lelystad. De boot, niet m'n vrouw.

Ze (wij) wil(len) nu een grotere boot die wat stabieler is en waar we in kunnen staan. Dus mijn missie is geslaagd :laugh:

Mocht je mee willen zeilen, doe me gerust even een PM.
Dehler Optima 92
Jachthaven Lands End, Ketelhaven (op de wachtlijst bij WVL)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 18:22 #1399118

Bedankt iedereen. De verkoper is een beetje onduidelijk. 'volgens mij' twee jaar geleden voor het laatst eruit, kan niet veel zeggen over staat van onderwaterschip. Lastig.

Er staan 3 Etap 22 voor rond de 2000 en ik probeer ze te rangschikken op 'goede deal' maar dat is gissen natuurlijk.

De verkoper is ook alleen kort beschikbaar 1 avond deze week en de volgende dag op vakantie. Geen tijd om zeilen te demonstreren, wellicht een snel rondje op de motor.

Altair, ik had al een bericht geplaatst bij opstapper aangeboden. Ik heb daar wel interesse in! Ik kan geen persoonlijke berichten sturen. Kan ik een email adres posten hier?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 18:29 #1399121

Je moet geen privé gegevens posten op een openbaar forum zoals dit. Heb even geduld, 3 dagen na aanmelding kun je wel PB’s versturen. Helaas is deze maatregel voor nieuwe leden ingevoerd ivm misbruik door spammers.
Henny (Team Zeilersforum.nl)

It is when you are riding out your first gale in a boat you have built yourself that you wonder about some of the doubtful workmanship that went into her - John Guzzwell

www.fram.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 18:54 #1399128

Fijne tips allemaal.

Mijn ouders hebben een bescheiden vakantiewoning geerfd aan de kust van Engeland, Kent, waar ik in mijn jeugd en nu nog enkele weken per jaar ben. Lijkt mij super om dat ooit met een bootje te doen.

Moet je qua zeeziekte enigzins aanleg hebben voor zeilen? Of wen je er snel aan bij langere tochten? Ik heb vanmiddag een paar oceeaan oversteek filmpjes gekeken op youtube, en van al dat gedein op mijn scherm ben ik net twee uur redelijk misselijk geweest.

We gaan het allemaal zien.

Nogmaals bedankt iedereen voor de vriendelijke antwoorden op mijn saaie beginnersvragen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 19:06 #1399131

  • daan1508
  • daan1508's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1336
Hoi Sjaak,

Ik heb een Leisure 23SL, leuke Engelse boot. Comfort en gemak van een grote boot op klein formaat (5 bedden, inboordmotor, 1m89 stahoogte, toilet). Kan ik ten zeerste aanraden!

Zeeziekte? Ik wil niet brutaal doen, maar voordat je een oversteekje naar Engeland gaat maken moet je eerst maar eens wat binnenwatermijlen opdoen. Op zee is het druk met zeevaart, stroming, en je moet het weer kunnen inschatten op de lange termijn.
Daar ben je, zelfs als je nu als een gek iedere 2 dagen aan boord gaat, over een jaar nog niet klaar voor. Of je last zult hebben van zeeziekte weet je dan wel: dat kun je op het IJsselmeer met een windkracht 5 prima uitproberen.

Ga een paar leuke boten bekijken, wordt niet meteen verliefd, en geniet er ten volste van! Het is een leuke hobby.
Stevenaak "Maria", 1879 (Kromhout 6LS)
Leisure 23SL "Maggie Mae" (VP MD5A/110S, was MB2A/50S)
Omgebouwde Juniorvlet "Kikker" met Arona AD186, zijzwaarden
ex: Victoire 22 "Penny Lane" (Honda 5pk 4takt)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 20:04 #1399146

Hoi Daan, leuke boot. Ik heb hem even opgezocht. bijna 30 cm meer stahoogte dan de Etap 22, lekker ruim.

Jup, ik ben diep onder de indruk van de weerkennis van zeilers, navigatietechnieken, analyses over stromingen, etc. Ziet er pittig uit.

Ik hoop dat dit een mooie hobby kan worden waarbij ik zowel mijn hersenen als handen kan gebruiken. Ik leer graag nieuwe vaardigheden, en het moet niet te makkelijk zijn.

Bedankt voor de tips.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Welke boot past bij mij? 13 juni 2022 20:25 #1399151

  • hnrts
  • hnrts's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1016
Kapitein Sjaak schreef :
Bedankt iedereen. De verkoper is een beetje onduidelijk. 'volgens mij' twee jaar geleden voor het laatst eruit, kan niet veel zeggen over staat van onderwaterschip. Lastig.

Genoeg rode vlaggen om eens verder te kijken.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
  • Pagina:
  • 1
  • 2
Tijd voor maken pagina: 0.289 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl