Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Mijn solo Atlantische oversteek.

Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 12:04 #257527

  • frankrijk
  • frankrijk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1085
Inmiddels ben ik op de helft van mijn droomreis en dus de hoogste tijd om daar eens een paar A4’tjes aan te wijden.

Allereerst even iets over mezelf.

Tot 4 jaar geleden wist ik echt absoluut niets van boten af, en al helemaal niet van zeilen. Toen ik echter op vakantie aan de Cote d’Azur (redelijk in de buurt, want ik woon zo’n 60 km ten noorden van Marseille ) al die bootjes zag varen, raakte ik geïnteresseerd. Struinend langs de jachthavens vroeg ik me af hoe ik deze interesse vorm moest geven. Een motorboot leek me het gemakkelijkst, maar ja die brandstof hè! Een zeilboot leek me te moeilijk en vooral schrok ik enorm van de prijzen van zeilboten. Eerst maar eens alle vaarbewijzen (klein, groot en binnenwater ) halen en dan ook gelijk dat marifoonexamen doen. Met de diploma’s op zak begon het in de zomer van 2008 toch wel erg te kriebelen. Behoorlijk impulsief ben ik naar een werf toe gegaan waar de verkoper me een 31 voets zeilboot, merk Conati, uit 1980 aanraadde. Een aantal leden van startpagina zeilen ( van ZF had ik nog nooit gehoord ) hielp me met al mijn vragen over zeilboten en dat leidde tot de aankoop. Vervolgens vond ik via deze site ook nog iemand ( immiddels een goede (zeil) vriend ) die met me mee wilde de Middellandse zee op om me het ‘vak te leren’ , en een paar weken later zeilde ik dus echt!

Dat zeilen heb ik de afgelopen 3 jaar in ruime mate gedaan en daarnaast vond ik alles wat er maar enigszins mee te maken had ook reuze interessant ( van onderhoud en zeiltrim, meteo, navigatie met de sextant tot en met vissen op zee, zwaar weer tactieken, windvaanstuurinrichting, enzovoort ). En natuurlijk stelde ik met enige regelmaat mijn vragen op ZF!

Afgelopen jaar ben ik 50 geworden, en al lange tijd had ik mezelf voorgenomen in dat jaar iets echt voor mezelf te doen. In juni stelde ik dit voor aan mijn liefste echtgenote en nadat zij ook schoorvoetend akkoord ging werd dat dus een solo Atlantische oversteek.

Vanaf juni ben ik in hoog tempo de boot gaan prepareren, want ik wilde graag begin oktober wegvaren. Enerzijds vanwege het feit dat dit het beste seizoen is, en anderzijds omdat ik voor kerst weer thuis wilde zijn. Aangezien ik eigen baasje ben was het qua vrije dagen snel geregeld, en uiteindelijk ben ik op 10 oktober uit Fos-sur-Mer ( vlakbij Marseille ) vertrokken.

Hieronder gaat het verslag van het eerste gedeelte van deze reis, want de boot ligt nu ‘aan de overkant’. ( nb De verslagen zijn in eerste instantie voor niet –zeilers geschreven)


Frank gaat op z’n droomreis:
1e verslag:

Maandag 10 oktober 2011 is het zover, iets eerder dan verwacht, maar m'n boot is er klaar voor en ik ben er klaar voor. De weersverwachtingen zijn prima, dus waarom langer wachten?
In eerste instantie vaar ik naar Ayamonte ( een klein havenplaatsje op de grens van Spanje en Portugal ) om goeie vrienden te ontmoeten, en ook om de boot nog een keer grondig te inspecteren alvorens de Atlantische Oceaan over te steken via een zuidelijke en later westelijke koers naar St.Lucia.

Alvast een paar wetenswaardigheden:

- De totale afstand die ik denk te gaan varen bedraagt ongeveer 4200 zeemijlen, dat is ca. 7800 km.
- Deze afstand verwacht ik in zo'n 7 weken te overbruggen.
- Ayamonte is waarschijnlijk mijn enige stopplaats, waardoor ik eerst 10 dagen en dan vervolgens zo'n 34 dagen aaneengesloten op zee blijf.

Het is wel te hopen dat er af en toe wind is, want de dieselvoorraad is 100 liter en daar kun je maximaal 300 mijl mee varen. Het is tenslotte een zeilboot! Wel heb ik 300 liter water aan boord en nog ca 30 liter aan andere dranken, dus ik zal niet van de dorst omkomen.

St. Lucia is trouwens een heerlijk klein Caraïbisch eilandje, net ten noorden van Venezuela.
Op 8 december vlieg ik terug naar huis en ga vervolgens eind februari terug om er vakantie te vieren. Vervolgens mag ik dan begin maart de boot terugvaren via een noordelijke route, om uiteindelijk eind april m'n droomreis te beëindigen.
2e verslag
Zojuist heb ik na 10 dagen varen weer voet aan wal gezet in Ayamonte.

De reis is zover prima verlopen. Enige kleine probleempje is dat mijn net vervangen waterpomp ( die dus voor de motorkoeling zorgt ) direct na het wegvaren stopte met functioneren. Gelukkig heb ik een zeilboot, dus ik dacht eerst maar eens gewoon varen en dan zien we wel weer. Na 7 dagen zag ik het licht en wist met een noodreparatie een en ander toch weer werkend te krijgen. Eigenlijk was het heel simpel, want ik heb het deksel van de pomp omgedraaid.

Maar goed, de reis zelf begon ik, traditiegetrouw, met zeeziek te zijn. Ondanks de homeopathische pilletjes die ik uit wilde proberen. Gelukkig hielden de verschijnselen na een paar dagen op en ben ik ook niet meer zeeziek geweest. Ik denk/hoop er nu ook echt voorgoed vanaf te zijn.

De wind was vanaf de start lekker stevig in de goede richting aan het waaien, waardoor ik gelijk heel wat mijlen weg kon tikken.

De 3e dag kwam daar een beetje de klad in zodat ik een dag stil ben blijven vlakbij Mallorca. Wel grappig is dat de kustwacht me kennelijk gesignaleerd had en een helicopter op me af stuurde om te checken of alles in orde was.

Tot even voor Gibraltar ging alles heel soepel, maar door de enorme hoeveelheid grote boten die door die straat wil is daar, ondanks de AIS, van slapen een paar nachten niks gekomen. Echt de ene na de andere gigantische boot dook voor, achter of naast me op. De straat door leek een makkie, maar halverwege begon het toch wel stevig te waaien en de golven tilden mijn boot steeds hoger op.
Gelukkig had ik de stroom en wind mee en kon dan ook met grote snelheid in de richting van Ayamonte. Daar ben ik vandaag om ca. 17h00 uur met prachtig weer en 27 graden aangekomen.
De boot heeft de reis prima doorstaan en heeft hoegenaamd geen schade opgelopen.
De komende dagen maak ik de boot en mezelf weer klaar voor het vervolg van de reis en hoop dan dinsdag aanstaande echt naar St. Lucia te vertrekken.
Noot: Uiteindelijk zou ik 10 dagen in Ayamonte blijven omdat uitgesproken noodweer me verhinderde om uit te varen.

3e verslag
Na een heuse storm die 4 dagen en nachten vanuit het zuid-westen over de boot raasde, heb ik beschutting gezocht in Lanzarote. Daar ben ik nu dus en vertrek hier over 2 dagen om dan eindelijk de laatste stap te zetten op weg naar St. Lucia.

Al heb ik inmiddels best wat vertraging opgelopen, ik lig nog steeds op schema om daar voor 8 december aan te komen.

Maar, tsjonge, jonge, dat was een storm zeg ter hoogte van Madeira. Toen ik Ayamonte verliet was er letterlijk geen vuiltje aan de lucht en ook de voorspellingen waren super. Tot dat!!

Een dag later stak er een storm op ( aangekondigd door een vriend die zo aardig is om me iedere dag uitgebreid via een sms op m’n sat phone van meteo informatie te voorzien ), waar ik erg van geschrokken ben.
De storm waaide meerdere dagen met 30 tot 40 knopen wind en de deining bereikte hoogten die ik nog niet eerder meegemaakt had ( gem. zo'n 6 meter ). Nu blijft de boot, zolang je de juiste koers ten opzichte van de golven weet te houden, redelijk met de deining mee op en neer bewegen dus op zich is dat niet zo'n probleem. Wat wel vervelend is, is dat aan het begin van iedere klim naar boven ook een enorme hoeveelheid water over de boot heen gegooid wordt, waardoor je alles potdicht moet houden en zodra je je hoofd buiten de kajuit steekt je een douche van koud zeewater over je heen krijgt.

En dan zijn er natuurlijk af en toe ( gemiddeld ca. 1 per uur ) van die super gemene golven die de boot van opzij aanvallen, en met enorme kracht proberen de boot op z'n kant te krijgen. Dat is ze mooi niet gelukt, maar je bent dus verplicht om binnen alles te vergrendelen zodat er echt niets van z'n plaats kan raken. Super onhandig als je even snel iets wil pakken, maar, ja ).

Los van de kneuzingen die dit me heeft opgeleverd, ben ik toch wel heel blij om deze ervaring nu te hebben, want het heeft me veel geleerd over het gedrag van m'n boot en met name over de krachten die de boot kan weerstaan.

Maar inmiddels lig ik dus heerlijk in de beschutting van de haven aan de zuidoost kant van Lanzarote. Het is hier zonnig, warm, ongelooflijk druk, de haven ligt vol met allerlei nationaliteiten, en rondom zijn een groot aantal bars en restaurants.

Nu eerst de boot maar weer goed op orde brengen en dan op weg!!!!!

4e verslag :

Wat is het heerlijk om hier, na 32 dagen oceaan, op een terras aan het water van Rodney Bay ( kan me niet voorstellen dat er nog mooiere baaien bestaan om binnen te varen ) aan jullie te kunnen schrijven dat m'n boot veilig op de werf in st. Lucia ligt.

De reis hier naar toe is, met een behoorlijk aantal ups en downs, eigenlijk best wel voorspoedig verlopen.
Voor wie het nog niet weet, de naam van de boot is 'Liebelei', een oud Duits woord voor 'romantisch avontuur', en dat was het!

Ik praat maar niet over de gebroken voorstag, de kapotte mast-giek verbinding, de losgelopen schroefas, en tal van andere probleempjes, die ik gelukkig allemaal provisorisch heb kunnen verhelpen.

Waar ik wel over wil praten zijn alle mooie momenten die ik beleefd heb, of liever: Het was van begin tot einde een soort zalige staat waarin ik verkeerd heb, en nu nog steeds, nu ik 2 maanden later voet aan wal mocht zetten op st. Lucia.

En ja, onderweg heb ik alle emoties mee mogen maken en geloof me dat ze midden op de oceaan nog enorm worden uitvergroot!
Bijvoorbeeld op het moment dat er een babyhaai ( zo'n 1,50 m ) aan m'n vishaak zat, met vervolgens papahaai ( zeker groter dan de boot ) die verhaal kwam halen. Daar stond ik te trillen van angst.

De stilte en weidsheid van de oceaan zijn enorm, onderweg heb ik exact 3 boten aan de horizon gezien en één op 30 meter afstand! Bij die laatste dacht ik echt dat ik aan het hallucineren was, toen ik vanuit de kajuit mensen naar me hoorde roepen!

En nee, ik ben geen dolfijnen en walvissen tegengekomen, maar heb wel regelmatig visite gehad van vliegende vissen ( die knallen echt zonder pardon het dek op ) en vogels, van klein tot zeer groot!

Piraten heb ik ook niet gezien ( gelukkig!) ofschoon ik mijn strategie in geval van wel al had uitgewerkt.

Het was een genot om puur voortbewogen te worden door de wind, die ook wel eens dagen afwezig was, om dan vervolgens met grote snelheid die verloren tijd in probeerde te halen, daarbij enorme deining creërend.

Wat denk ik voor mij de belangrijkste les is naar aanleiding van dit avontuur, is dat ik tot veel meer in staat ben dan ik zelf dacht zonder mezelf te verliezen, ofschoon ik een paar keer wel op het randje geweest ben.

Hier op st. Lucia blijf ik nog even nagenieten, om komende woensdag naar huis te vliegen en mijn gezin weer in de armen te sluiten. De reis was heel erg mooi, maar het moment van thuiskomst is denk ik nog veel mooier!

Ter info: De totale afstand die ik gevaren heb is zo'n 4800 mijl, dus 600 mijl meer dan ik vooraf berekend had! (en ik heb toch echt adhv een konische kaart geprobeerd de kortste route te varen, ofschoon je zeker 's nachts met een windvaan wel eens een stukje teveel vaart.

Hier eindigen de reisverslagen voor dit moment.

Apart wil ik hier graag nog even wat tekst aan de windvaanstuurinrichting wijden. Na mijn post in juni, hier op ZF, heb ik voor de Mr. V. ( door Sven heesterman ) gekozen.
Toen de onderdelen van deze, absoluut lichtgewicht, windvaan met pendulum, me per post bereikten, vroeg ik me vertwijfeld af of ik het geheel ooit werkend zou krijgen. Jeetje, wat leek het allemaal ingewikkeld.
Maar ja, wie A zegt, moet ook ….., dus ik heb het zwemplatform van mijn boot afgehaald en ben thuis in de garage aan de slag gegaan om het geheel te monteren.
Het monteren heeft enkele dagen werk gekost en was eigenlijk eenvoudiger dan ik vooraf had gedacht. Groot voordeel is nu, dat ik een windvaan heb die mijn zwemplatform in tact gelaten heeft en zelfs m’n zwemtrappetje kan ik gewoon gebruiken.

Maar ja dan komt het varen met zo’n stuurvaan. Door verkeerde afstellingen lukt dat in eerste instantie voor geen meter. En zelfs toen ik op weg ging voor mijn reis had ik nog erg weinig vertrouwen in het geheel.’ Gelukkig’ gaf mijn stuurautomaat de geest, en moest ik wel met die windvaan varen. Op dat moment heb ik de radicale keus gemaakt om de te lange pendulum in te korten. Dat was de gouden greep, want vanaf dat moment deed die windvaan exact wat er van hem verwacht werd.
Echt iedereen die ook maar overweegt om een langer stuk te gaan varen kan ik de mr V aanraden!! ( Sorry, dat ik hier reklame maak, ik heb geen enkel belang ) en wil alleen maar mijn tevredenheid uitdrukken omdat het op zo’n lange reis echt een verademing is om met deze windvaan te varen!


Vanzelfsprekend wil ik eventuele vragen naar aanleiding van dit verslag graag beantwoorden.
Zodra ik ook de 2e helft van mijn reis afgerond heb wil ik graag het vervolg op ZF zetten.

Frank.

Hier staan de foto's: picasaweb.google.com/110323560...C7QE&feat=directlink
Het is altijd goed zeilweer!
Laatst bewerkt: 20 jan 2012 11:09 door Hen3. Reden: Link naar foto's toegevoegd
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 12:25 #257534

Mooi verslag en bedankt voor het delen met ons.

We hopen natuurlijk dat je onderweg veel foto's en ook filmpjes hebt gemaakt. wij wachten daar natuurlijk met smart op.
Alweer 5 jaar en 10 mmaanden lid, de Rev is een gepasseerd station, daarom heb ik Faran gevraagd om mijn eigennaam als scherm naam te gebruiken.
Rob Bosman was dus Rev.
SV Second Chance de bouw van onze eigen hout epoxy catamaran, 12 m x 6m
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 12:44 #257539

  • frankrijk
  • frankrijk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1085
Sorry, revolution. Probeer wat foto's te plaatsen maar krijg het gewoon niet voor elkaar.
frank.
Het is altijd goed zeilweer!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 12:50 #257543

frankrijk schreef :
Sorry, revolution. Probeer wat foto's te plaatsen maar krijg het gewoon niet voor elkaar.
frank.

Hoi Frank,

het beste kan je de foto's op een externeserver zetten zo'als bijvoorbeeld photobucket of piccassaweb en dan de imagelink hier plaatsen.

Gr Rob
Alweer 5 jaar en 10 mmaanden lid, de Rev is een gepasseerd station, daarom heb ik Faran gevraagd om mijn eigennaam als scherm naam te gebruiken.
Rob Bosman was dus Rev.
SV Second Chance de bouw van onze eigen hout epoxy catamaran, 12 m x 6m
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 14:16 #257551

  • Hen3
  • Hen3's Profielfoto
  • Offline
  • Admin
  • Berichten: 12219
Extern plaatsen is inderdaad een goede optie, vooral als je veel foto's hebt. Het is echter ook mogelijk om foto's rechtstreeks in het bericht in te voegen. Daarover staat hier ook nog e.e.a. vermeld.
Hendri (Team Zeilersforum.nl)
Jeanneau Sun Light 30 'Eau Revoir'.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 16:33 #257576

  • teunis
  • teunis's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 80
Prachtig verhaal, heb je ook een foto van de papa haai :laugh:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 17:49 #257593

  • rakadam
  • rakadam's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1935
Dank je Frank. Fijn om te lezen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 18:07 #257595

  • Palomine
  • Palomine's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6275
Frank, wat een heerlijk verslag. Dit zijn de verhalen die je wilt lezen. Bedankt voor het plaatsen.

Grt, Michiel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 20:07 #257620

  • ErikSnel
  • ErikSnel's Profielfoto
  • Offline
  • Admin
  • Berichten: 7054
Frank,

Geweldig en eerlijk verhaal. Het kriebelt mij ook en door dit soort verhalen wordt dat alleen maar meer. Zal er wel eens van gaan komen!

Groet Erik
Team Zeilersforum.nl

“One impossible thing at a time” - Jean Juc Picard

Leukothea, Seahorse, 30m schoener, Defender 27. Friendship 28, Victoire 34 en nu Sigma 41 Star of Earendil
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 20:18 #257623

  • Faran
  • Faran's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 14868
Petje af, Frank voor je onderneming met slechts enkele jaren ervaring!
Ben benieuwd naar jouw foto's. En dank voor het delen van je verhaal.
Jeanneau Sun Odyssey 37

Gecertificeerd werkloos
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 20:51 #257632

  • frankrijk
  • frankrijk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1085
Alvast bedankt voor jullie leuke reacties!!
De foto's ( al zijn ze misschien niet zo bijzonder ) volgen echt! vanavond heb ik ze op Internet gezet ( via Google-Picasa ), maar ik begrijp nog niet goed hoe ik ze nu op ZF kan krijgen?
frank
Het is altijd goed zeilweer!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 21:01 #257636

  • Toxiq
  • Toxiq's Profielfoto
Gaaf !

Ennuhm, toen papa ff langs kwam heb je zeker wel ff heel zacht Hai Haai gepiept ;-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 21:06 #257637

  • Albert 45
  • Albert 45's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12573
Mooie reis, kan niet wachten op de foto's. :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 23:05 #257651

  • Baines
  • Baines's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 4777
Ook ik ben inmiddels erg nieuwsgierig geworden naar de foto's.
In picasa kun je wel een heel album met anderen delen (mits status "publiek" uiteraard) maar niet per afbeelding een aparte link toevoegen.

Oplossing is je foto's extern hosten bij Tinypic, photobucket of bijvoorbeeld imageshack. Al je daar een account aanmaakt en je foto's upload, vindt je bij iedere foto een aparte URL. Als je deze URL weer in je bericht plaatst komt het vanzelf goed.

Mocht je er nu écht niet uitkomen dan stuur de Picasa-link maar per PB.
Als het er niet teveel zijn dan kan ik ze altijd nog aan je berichten toevoegen.
Laatst bewerkt: 20 jan 2012 08:18 door Baines. Reden: "strike" geplaatst
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 19 jan 2012 23:13 #257653

Kijk dit is nog eens een service.
Alweer 5 jaar en 10 mmaanden lid, de Rev is een gepasseerd station, daarom heb ik Faran gevraagd om mijn eigennaam als scherm naam te gebruiken.
Rob Bosman was dus Rev.
SV Second Chance de bouw van onze eigen hout epoxy catamaran, 12 m x 6m
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 20 jan 2012 03:13 #257656

  • rsv
  • rsv's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1972
Mooi verhaal!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 20 jan 2012 06:51 #257672

  • beewee
  • beewee's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 11816


Bovenstaande foto is uit Picasa. Als je daar bent ingelogd ga je daar naar een foto, en klik je in de rechterkolom op "Link naar deze foto". Daar staan 2 tekstvelden en 2 checkboxen. Klik de onderste checkbox aan, kies tevens het gewenste formaat en kopieer de inhoud van het onderste tekstveld. Op ZF klik je in de knoppenbalk boven je bericht voor dat vierkantje met dat schakeltje, genaamd (met mouse-over) 'Link naar afbeelding'. Plak je klembord in het vakje dat je dan ziet verschijnen, daarna op 'voeg in' en klaar.

EDIT: Oeps, laat ik niet vergeten te vermelden dat ik je verslag met plezier heb gelezen!
Laatst bewerkt: 20 jan 2012 07:19 door beewee.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 20 jan 2012 08:04 #257686

  • frankrijk
  • frankrijk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1085
Dankjewel Beewee en Baines,

'Op ZF klik je in de knoppenbalk boven je bericht voor dat vierkantje met dat schakeltje, genaamd (met mouse-over) 'Link naar afbeelding'. Plak je klembord in het vakje dat je dan ziet verschijnen, daarna op 'voeg in' en klaar.'

Ik heb vanuit de draad 'Antwoord' aangeklikt, en het scherm waar ik nu deze woorden tik, heeft bovenin velden, waarvan de middelste gevuld is met smileys ( daarvoor staat 'boardcode?). Nergens vind ik 'link naar afbeelding' of een knoppenbalk???? En ook al geen vierkantje met een schakeltje?
Ik heb echt hulp nodig vrees ik.
frank
Het is altijd goed zeilweer!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 20 jan 2012 08:12 #257691

  • beewee
  • beewee's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 11816
Er staan daar 2 balken, in de balk boven de smilies kies je het ikoontje boven deze smiley: :kiss: (waar ik nu dus niets mee bedoel.. :blush: )

Edit: zo dus:


(en Hen3 is me voor zie ik.. :blush: )
Laatst bewerkt: 20 jan 2012 08:19 door beewee.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 20 jan 2012 08:13 #257692

  • ErikSnel
  • ErikSnel's Profielfoto
  • Offline
  • Admin
  • Berichten: 7054
Hoi Frank,

Ik heb er eerst ook mee geworsteld, maar het is heel simpel als je het eenmaal weet. Hierbij puntsgewijs:
- ga naar tinypic.com
- kies de optie 'bestand kiezen' en kies via de browser een foto die je wilt uploaden
- klik de groene knop 'upload now' aan
- vul de graphic in die bedoeld is om misbruik tegen te gaan en druk nogmaals op 'upload now'
- selecteer nu de tekst in de box 'IMG Code for Forums & Message Boards' en kopieer die
- plak die tekst die je gekopieerd had in een bericht op dit forum

Dat is alles, als je je bericht op ZF eenmaal geplaatst hebt is de foto te zien!

SUcces,

Erik
Team Zeilersforum.nl

“One impossible thing at a time” - Jean Juc Picard

Leukothea, Seahorse, 30m schoener, Defender 27. Friendship 28, Victoire 34 en nu Sigma 41 Star of Earendil
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 20 jan 2012 08:18 #257693

  • Hen3
  • Hen3's Profielfoto
  • Offline
  • Admin
  • Berichten: 12219
beewee schreef :
het ikoontje boven deze smiley: :kiss:

Dit icoontje dus:
Hendri (Team Zeilersforum.nl)
Jeanneau Sun Light 30 'Eau Revoir'.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 20 jan 2012 09:24 #257704

  • frankrijk
  • frankrijk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1085
Harstikke bedankt voor jullie uitleg, maar de afbeeldingen die jullie me laten zien heb ik 100% zeker niet op m'n scherm!!!!!!!
Ik weet niet waarom, maar op mijn scherm zijn alleen maar 2 lege balken zichtbaar ( terwijl ik eerder ook al eens foto's geplaatst heb).

Geeft niet, ik heb inmiddels m'n foto's op google staan en via deze link kan iedereen ze daar bekijken hoop ik:

picasaweb.google.com/110323560...C7QE&feat=directlink

Kan iemand deze link als link naar de foto's in het eerste bericht zetten??? Heel erg bedankt! frank
Het is altijd goed zeilweer!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 20 jan 2012 09:27 #257705

  • Pjetrow
  • Pjetrow's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1863
Bij mij werk de link niet... :(
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 20 jan 2012 09:27 #257706

  • Gos
  • Gos's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 213
link werkt niet.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mijn solo Atlantische oversteek. 20 jan 2012 10:01 #257710

  • frankrijk
  • frankrijk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1085
Het spijt me echt dat ik zo loop te klooien! De link werkt nu wel ( hoop ik ), want ik moest nog ergens anders toestaan dat behalve ik, ook anderen die link mogen gebruiken.
frank
Het is altijd goed zeilweer!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.191 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl