Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
 • Pagina:
 • 1
 • 2
 • 3

Onderwerp: Update East of The Sun

Update East of The Sun 27 aug 2020 19:35 #1200368

Even een korte update: op onze 2e vakantie moesten we helaas nog een weekend wachten op een vertraagde pallet met spullen die in Istanbul nog bij de douane stond (misverstandje met de werf). Nadat we donderdag de boot in Yalova hadden opgepikt (een beetje stoffig, maar wel met de kras onzichtbaar gerepareerd), zijn we dus voor niks naar Pendik (Istanbul) gevaren voor onze pallet. Niet erg, wel lekker gezeild. Het extra weekend hebben we ons prima vermaakt met een tripje naar de prinseneilanden voor de deur bij Istanbul. Heerlijk gezeild en 's nachts voor anker gelegen in leuke baaitjes. Als je niet gaat liggen waar iedereen ligt, is het best nog rustig. Het blijft bijzonder, de mooie Ottomaanse landhuizen op de groene eilanden, met op de achtergrond de immense sky-line van een metropool met 16 miljoen inwoners. Maandag dus weer naar Pendik, en als een speer die pallet ingeruimd. Gelukkig paste het reddingsvlot in het daarvoor bestemde vlot in de kuip.
Dinsdag had ik nog wat zoom-afspraken, dus stond mij vrouw achter het roer, op weg van Pendik richting Dardanellen, terwijl ik binnen met de laptop nog prima 4G verbinding had met mijn klanten. Rond het middaguur het zeil gehesen en met de noordoostenwind heerlijk gezeild maar Silivri, een klein plaatsje aan de noordkant van de Zee van Marmara. Zo'n 50 mijl zeilen, en dan ben je nog maar net buiten Istanbul! Wat een immense stad....

De dag daarna maakten we weer een flinke klap van zo'n 60 mijl naar Marmara island. Aangezien de wind weer Noordoost was, voor het eerst samen de nieuwe genaker geprobeerd met top down furler. Dat werkt eigenlijk best goed! Met een knoopje of 10 wind bijna recht van achter, hadden we toch al een goede voortgang. Jammer dat (door niet opletten) hij op eens om het voorstag zat... daar waren we dan wel weer 20 min mee zoet ;) . Ach, het was de eerste keer. Het laatste stukje hebben we gemotord. Port Marmara is een schattig klein vissersplaatsje, waar nog maar enkele jachtjes bij kunnen. Langszij bij een klein vissersbootje dan maar. Marmara is best een mooi eiland, bekend van zijn marmer-groeves, gebruikt voor veel monumenten uit de Byzantijnse tijd, zoals o.a. de Hagia Sophia. Het valt ons op hoe stil de zee van Marmara is: geen buitenlandse toeristen, geen andere jachten, we hebben de wereld voor ons zelf, heerlijk....

Vandaag voeren we zo'n 65 mijl naar Cannakale, door de beroemde Dardanellen. Helaas was er weinig wind, al mag je in de Dardanellen zelf toch niet zeilen. Het is er smal (beetje zoals de westerschelde), bochtig, en er komt veel grote scheepvaart door heen. Verder kan het behoorlijk hard stromen. Tel daarbij op de veerpootjes, slepers, loodsbootje en de aanbouw van een nieuwe brug en je weet: opletten. De glooiende heuvels aan beide zijden zijn prachtig (Azië en Europa!), en het wordt zo dus een afwisselend tochtje. Er kwamen zowaar ook nog wat dolfijnen voorbij. Beroemd ook zijn de slagvelden van Gallipoli (WO1) en de magistrale actie van Lord Byron, die hier bij Canakkale naar de overkant zwom, zo'n 4,5km. Na een lastige, maar geslaagde afmeer -manoeuvre (met zijwind achteruit naar de kade, tussen 2 jachten), is mijn trauma om die eerste kras weer wat weggezakt. ;)
Nu lekker een Efes biertje, morgen het laatste staartje Dardanellen, inclusief Troje, en dan zijn we op de Middellandse Zee, met als 1e doel het eiland Boscaada! Wordt vervolgd.....
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 27 aug 2020 21:55 #1200411

 • ilCigno
 • ilCigno's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17008
Wat een mooi begin van jullie reis. Ik moest wel de kaart erbij houden, want zo goed is mijn kennis van die regio niet maar dan is het prima te volgen. Wat foto's zou trouwens ook leuk zijn. Leuk af en toe zo'n schrijfseltje!
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 29 aug 2020 04:53 #1200596

 • rsv
 • rsv's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1945
Leuk dat je je Turkse ervaringen deelt.
Ik ga graag in het voorjaar of najaar naar Turkije op hotel en bevalt me prima.Wat zeilen betreft toch een groot onbekend terrein.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 29 aug 2020 19:16 #1200874

leuk dat jullie meelezen, ik zal binnenkort wat foto's en filmpjes posten.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 30 aug 2020 07:31 #1200991

Leuk om te lezen! Veel plezier.
Contest 36s Camelot
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 30 aug 2020 14:55 #1201195

We zijn inmiddels de Dardanellen uit en op de Egeische zee. Gisteren lagen we op Boscaada, een prachtig eiland met een mooi (Genuees) fort. In de baai lig je prachtig, met zicht op het fort. Het eiland is een beetje het Texel van Turkije: veel lokaal toerisme. Er wordt lokale wijn gebrouwen, en die is zowaar prima te drinken! De sfeer is leuk, alle booteigenaren helpen elkaar met afmeren, en iedereen maakt een praatje met je. Vandaag zijn we naar Assos gezeild. Een piepklein plaatsje aan de voet van een klif waarboven de restanten zijn van een Griekse tempel en Amfitheater. Het afmeren viel nog niet mee, lager wal, en maar enkele decimeters water onder de kiel. Met kunst en vliegwerk en wat extra lijnen liggen we net te ver van de kant om af te stappen. De dinghy dus maar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 30 aug 2020 14:57 #1201198

En hierbij de eerste video van de vakantie:

Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 30 aug 2020 15:09 #1201204

 • blommie
 • blommie's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 814
Gaaf Andre en mooie boot.
Groeten Marcel en nog veel plezier daar.
hanse 370 together
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 30 aug 2020 15:22 #1201210

 • De Leste
 • De Leste's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 487
Leuk Andre, geniet ervan, een pracht schip
Laatst bewerkt: 30 aug 2020 15:29 door De Leste.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 30 aug 2020 15:26 #1201216

 • Albert 45
 • Albert 45's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 12262
Heerlijk filmpje. Gefeliciteerd met jullie schip! :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 30 aug 2020 17:33 #1201254

 • dehler
 • dehler's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3927
Genoten van je film en muziek.
Mooie vakantie.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 30 aug 2020 17:50 #1201258

blommie schreef :
Gaaf Andre en mooie boot.
Groeten Marcel en nog veel plezier daar.

dank je wel Marcel!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 30 aug 2020 17:50 #1201259

Cave Canem schreef :
Leuk Andre, geniet ervan, een pracht schip


Dank je Sjaak, Marcel en de rest!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 31 aug 2020 08:22 #1201426

Wow laat de toeristen sector dit filmpje maar niet zien, anders zie ik je nooit meer terug komen B)
Onno Harders eigenaar van
www.boatcontroller.nl en www.pcnautic.nl
Prutsen is de meest onderschatte fase van een creatief proces
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 01 sept 2020 19:44 #1202034

Zeilprutser schreef :
Wow laat de toeristen sector dit filmpje maar niet zien, anders zie ik je nooit meer terug komen B)


we zijn volgende week weer terug hoor... :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 02 sept 2020 21:15 #1202449

Hierbij een korte update van onze trip, met filmpje!

September 2, 2020

Na Bozcaada Island volgt een leuke trip naar Assos. Assos is een prachtige historische plaats, bijna recht tegenover Lesbos gelegen. De oude haven is een idyllisch plekje om te liggen. Wel opletten met invaren door de smalle doorgang met aan weerszijden rotsen. Ook bij het afmeren is het oppassen, onze diepe bulb-kiel had maar 20-30cm speling met de rotsen eronder…. toch de boot maar iets naar achter gelegd en met het bijbootje naar de wal geroeid. Extra lijnen voor en achter, en we liggen vast als een huis. We hoeven geen liggeld te betalen, als we maar dineren bij het restaurant naast de boot. Dat lijkt ons een gouden deal! We bezoeken natuurlijk ook de oude Griekse stad boven aan de heuvel gelegen. Fantastisch om nog zoveel van een 3.000 jaar(!) oude stad te zien, waar Aristotelis nog heeft geleefd. Het forum, de agora, amfitheater, de tempel gewijd aan Athene en veel andere gebouwen zijn nog duidelijk te zien. Evenals de latere Byzantijnse bebouwing.

Na een extra dagje in dit bijzondere haventje vertrekken we weer, richting Kucukkuyu. Bij het uitvaren tussen de smalle rotsige pieren valt de motor stil. Hoe kan dat nou? We trekken als een haas de genua open, om met het kleine zuchtje wind de haven uit te zeilen. Gelukkig hoge wal! De dag ervoor kreeg ik om onduidelijke redenen de motor niet uit met normale stopknop (misschien was ik te gehaast na het spannende afmeren?), en gebruikte ik de fuel stop knop ernaast. Onmiddellijk verdenk ik dat de motor nog geen brandstof heeft na het onderbreken van de brandstoftoevoer de dag ervoor. Terwijl Minke de boot zoveel mogelijk uit de kust stuurt, pak ik de handleiding van de Yanmar om te ontluchten op het brandstoffilter. Het lukt me helaas niet om diesel in het filter te krijgen, ook niet na lang starten dmv de opvoerpomp en ook niet door het manuele pompje op de brandstofpomp. Na een paar belletjes met Pim (“Optimaal” op het zeilersforum), check ik op zijn advies ook het 1e delphi filter dat vooraan bij de tank zit. Dat blijkt vacuum te trekken na het ontluchten. Vreemd… maar terwijl ik Pim aan de lijn heb ik, zie ik dat het fuel stop-klepje in de brandstofleiding niet helemaal terug is gegaan…dat is het dus! Klepje omgezet. Delphi filter ontlucht, daarna het filter bij de brandstofpomp ontlucht, en toen liep de motor bijna weer direct.

Inmiddels liggen we in het aardige Kucukkuyu, dat bekend is om zijn topkwaliteit olijven. We bezoeken het olijfolie-museum en slaan zelf ook wat in natuurlijk. Morgen gaan we verder richting Ayvalik.


Laatst bewerkt: 02 sept 2020 21:21 door AndreAzuree.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 03 sept 2020 11:25 #1202582

Wat een heerlijke vrouw heb je toch dat je dat allemaal van haar mag :-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 03 sept 2020 11:32 #1202587

dehler schreef :
Genoten van je film en muziek.
Mooie vakantie.

Vakantie ? Vakantie ? Vakantie ? Hij is bezig met het ultieme corona proof thuiswerken. Zag je dat niet die laptop aan boord . .. :angry: :laugh:
Laatst bewerkt: 03 sept 2020 11:33 door De Optimaal.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 03 sept 2020 11:53 #1202598

 • holtere
 • holtere's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 14261
Super, kijk eens naar al die vis onder de boot....
Zo was het hier, op het Haringvliet, vroeger waarschijnlijk ook.
Waar is dat fout gegaan?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 03 sept 2020 13:22 #1202616

De Optimaal schreef :
Wat een heerlijke vrouw heb je toch dat je dat allemaal van haar mag :-)

haha ja, ik mag niet klagen. Maar zij geniet er ook van. En ja, af en toe gaan de laptop open. Er moeten ook centjes verdiend worden....
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 03 sept 2020 13:23 #1202617

holtere schreef :
Super, kijk eens naar al die vis onder de boot....
Zo was het hier, op het Haringvliet, vroeger waarschijnlijk ook.
Waar is dat fout gegaan?

da's wel lang terug dan, voor de dam? ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 03 sept 2020 16:33 #1202681

 • alegria
 • alegria's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 2052
Zou de komende 10 jaar lekker daar blijven zeilen. Haringvliet kan altijd nog als je oud en versleten bent.
happy sailing
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 03 sept 2020 18:16 #1202704

 • Corazon
 • Corazon's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 952
Leuk die updates en filmpjes! En mooie boot :)
Have the Spirit!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 03 sept 2020 20:56 #1202755

alegria schreef :
Zou de komende 10 jaar lekker daar blijven zeilen. Haringvliet kan altijd nog als je oud en versleten bent.

Hohoho wat denk je van de winterwedstrijden van het haringvliet ? Ik kijk er al reikhalzend naar uit deelgenoot van zijn crew te zijn...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Update East of The Sun 04 sept 2020 09:26 #1202860

 • DavidS
 • DavidS's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3178
De Optimaal schreef :
alegria schreef :
Zou de komende 10 jaar lekker daar blijven zeilen. Haringvliet kan altijd nog als je oud en versleten bent.

Hohoho wat denk je van de winterwedstrijden van het haringvliet ? Ik kijk er al reikhalzend naar uit deelgenoot van zijn crew te zijn...

Haringvlietwinterwedstrijden? Waar er van de 8 7 geannuleerd worden wegens te veel wind of te slecht weer?
Geef mij maar de med. Momenteel al 2 weken O -wind: kan ik rechts richting Carthagena of linksop richting Tabarca-Balearen.
"Life is too short to own an ugly boat"
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
 • Pagina:
 • 1
 • 2
 • 3
Tijd voor maken pagina: 0.273 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl