Mijn 2 cts.
Er valt wel wat af te dingen op deze constructie, maar het heeft lange tijd gefunctioneerd, zelfs nog in een rotte toestand. Ik ben het eens met jouw aanpak wat in feite een reconstructie van het origineel is. Pragmatisch gedacht.
Een paar opmerkingen:
- zorg voor een schone, droge en vetvrije ondergrond
- het houten inzetstukje vooraf rondom een laagje epoxy geven
- randen van het hout flink afronden (straal min. 8mm, waarschijnlijk iets bredere lat voor nodig)
- vastlijmen met verdikte epoxy (aerosill of katoen)
- in dezelfde handeling de bovenzijde bij aansluiting dek een mm of vijf vrijhouden en die naad opvullen met de verdikte epoxy
- na uitharding daarvan (volgende dag) de fillet (aerosill) rondom aanbrengen en aansluitend en nat in nat de glasvezel versterking lamineren
- ik ben wat dat betreft grootverbruiker (dus fan) van 450 gram 45/45
glaslegsel. Dit laat zich goed plooien, geeft vanwege de dikte snelle laagopbouw en heeft vanwege de 45/45 vezelrichting een goede structurele verbinding (anders dan bijvoorbeeld 0/90 keper)
- ben ook fan van epoxy met
trage harder
- ik zou drie laagjes doen, vooraf impregneren en over de nog natte fillet plakken en voorzijde hout
- eventueel afwerken met peelply, geeft strakker resultaat en is makkelijker bij nabewerkingen
Ik noem met opzet geen houtsoort en vindt dat dus van minder belang. Criteria zijn wat mij betreft voldoende droog (<12%) en houdkracht voor de schroeven. Mogelijk te lamineren uit meerdere lagen (geen multiplex)
Waterdicht houden blijft een probleem. Rondom de putting zou ik 5mm vrij houden voor kit. Daarbovenop nog een afdekplaatje vol en zat met kit verlijmen. De eerste 5mm verdikte epoxy op de kop van het hout voorkomt inwatering daarvan.
Edit: en wil je de invloed van het hout op de structurele integriteit helemaal vermijden dan voeg je aan het bovenstaande nog 4-5 laagjes 300g UD afgedekt met 1 laagje 45/45 aan de voorzijde van het hout toe, cm. of 20 doorlopend naar beneden op de romp. Schroefgaten vooraf nog ruim voorboren en vullen met aerosill epoxy. Nadien wederom maar minder ruim door de putting heen voorboren en bouten in de aerosill epoxy drukken.