Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
  • Pagina:
  • 1
  • 2
  • 3

Onderwerp: Koken aan boord

Koken aan boord 10 nov 2020 07:38 #1226052

  • JotM
  • JotM's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2111
mrtnm schreef :
Heeft iemand hier ervaring met een Omnia oven op een origo alcohol kookapparaat? Werkt dat een beetje?
Een heel klein beetje, op gas (sleurhut). Ik vind het nog wel wennen.

Mijn doel is recepten als op 4reifen1klo.de/ ( m.youtube.com/channel/UCKEMoR7HZ4bPsSIeLtTQS5A ) te kunnen bereiden. En echt brood, niet alleen afbak.
Laatst bewerkt: 10 nov 2020 07:41 door JotM.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 10 nov 2020 08:46 #1226078

mrtnm schreef :
Heeft iemand hier ervaring met een Omnia oven op een origo alcohol kookapparaat? Werkt dat een beetje?

Martijn :)

Niet op de Origo, wel op gas. Tientallen broden mee gebakken. Heerlijk. En als we een keer wat anders wilden, dan gewoon in de oven, zonder vorm.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 10 nov 2020 09:08 #1226086

Dat lijkt heel veel op de "wonderpan" die ik in de jaren '70-'80 gebruikte.
Je moet er even mee leren omgaan, maar het werkt perfect met heel weinig energiegebruik.
Volgens mij moet het wel werken op een Origo.

Wim.

Edit: ik zie dat er op marktplaats veel wonderpannen te koop staan voor weinig.
Schippers schoffelen niet
Laatst bewerkt: 10 nov 2020 09:11 door Berghout-2.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 10 nov 2020 09:16 #1226088

  • Knoet
  • Knoet's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1066
Omnia op een Origo gaat goed, de opening in het midden werkt als een schoorsteen. Dus op een lage stand branden, alle warmte gaat de oven in.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 10 nov 2020 10:17 #1226109

  • JotM
  • JotM's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2111
Sydeliefde schreef :
mrtnm schreef :
Heeft iemand hier ervaring met een Omnia oven op een origo alcohol kookapparaat? Werkt dat een beetje?

Martijn :)

Niet op de Origo, wel op gas. Tientallen broden mee gebakken. Heerlijk. En als we een keer wat anders wilden, dan gewoon in de oven, zonder vorm.

Het is juist ook het "wat anders" dat ik eruit wil leren halen. :-)
www.omniasweden.com/nl/recept-tips/

Oefening baart hopelijk ook hier "kunst". (aka Pizza Calzone)
Laatst bewerkt: 10 nov 2020 10:18 door JotM.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 10 nov 2020 11:04 #1226128

  • nardus
  • nardus's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 5341
mrtnm schreef :
Heeft iemand hier ervaring met een Omnia oven op een origo alcohol kookapparaat? Werkt dat een beetje?

Martijn :)

Ik stond in het voorjaar voor de keus om onze Origo3000 in te ruilen voor een Origo6000 met oven.
Die 6000 weegt bijna 30kg(!) We letten tegenwoordig wat meer op de Kg`s die we aan boord slepen dus hebben we maar voor de Omnia "oven" gekozen. Perfect ding ! je moet wel even hoeveelheid vlam goed hebben anders gaat het net even te hard. Ding is perfect voor Afbakbroodjes, we doen er ook croissantdeeg in met ham en kaas. Vers brooddeeg nog niet gedaan, gaan we wel doen.
Je kan hem beschouwen als een ovenschaal maar dan rond. Lasagne, aardappelschotels ,boerenommelet met stukjes aardappel etc. Er is zelfs een facebook groep met allerlei recepten en foto`s.

Zeer aan te bevelen, en als je kookt/bakt met maar 1 schaal heb je ook minder afwas..
zeilgroet,

B
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 10 nov 2020 16:06 #1226214

  • mrtnm
  • mrtnm's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1640
Dat klinkt goed! Ga ik hem uitproberen. Weer een speeltje er bij :lol:

Martijn :)
Leisure 22


www.leisure17-22.nl/

Weer een grote reis in 2022?
̶G̶r̶o̶t̶e̶ ̶r̶e̶i̶s̶ ̶2̶0̶1̶8̶
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 10 nov 2020 17:29 #1226243

  • peter1
  • peter1's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4296
een Cobb bbq heb ik, die is ook als oven te gebruiken.
maar dat is meer als je afgemeerd ligt
wordt echt zo 200 graden in de cobb

mrtnm schreef :
Dat klinkt goed! Ga ik hem uitproberen. Weer een speeltje er bij :lol:

Martijn :)
dufourt7@blogspot.com

When you live on a really open maner, then the newnes never stops.
Laatst bewerkt: 10 nov 2020 18:11 door peter1.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 10 nov 2020 18:01 #1226263

  • PvO
  • PvO's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3884
mrtnm schreef :
Dat klinkt goed! Ga ik hem uitproberen. Weer een speeltje er bij :lol:

Martijn :)
Wij gebruiken hem zo nu en dan voor het afbakken of het compleet bakken van brood.
Wij hebben wel het optionele rooster(voor afbakken) en siliconen mal (voor het compleet bakken).
Dat voorkomt zwart worden of aanbakken van het product.
Thalassa
Hunter 27
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 10 nov 2020 18:24 #1226272

  • Sloe Gin
  • Sloe Gin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10095
Broodjes afbakken doen wij in de braadpan met een metalen treefje op de bodem.
Diezelfde braadpan doet ook dienst als hapjespan of slakom.
Met de SA-Fire (de verbeterde versie van de Cobb :whistle: ) bakken wij ons stokbroodje af voordat we gaan BBQ-en.

Voorheen was de braadpan ook onze kachel.
May sauce be upon you.
Laatst bewerkt: 10 nov 2020 18:25 door Sloe Gin.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 10 nov 2020 22:01 #1226342

  • mrtnm
  • mrtnm's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1640
peter1 schreef :
een Cobb bbq heb ik, die is ook als oven te gebruiken.
maar dat is meer als je afgemeerd ligt
wordt echt zo 200 graden in de cobb

mrtnm schreef :
Dat klinkt goed! Ga ik hem uitproberen. Weer een speeltje er bij :lol:

Martijn :)

De Cobb gebruik ik ook al jaren, voor van alles. BBQ, pizza´s, brood bakken, roken.. Ik gooi er alleen nooit vis of zeevoer op. Vind ik niet te vreten :sick: Verder een geweldig ding.

Martijn :)
Leisure 22


www.leisure17-22.nl/

Weer een grote reis in 2022?
̶G̶r̶o̶t̶e̶ ̶r̶e̶i̶s̶ ̶2̶0̶1̶8̶
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 11 nov 2020 09:46 #1226459

  • peter1
  • peter1's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4296
Als ik een aantal dagen naar de boot ga neem ik vaak eten mee uit de vriezer thuis.

meestal eenpans gerechten die ik zelf maak zoals nasi met veel groente en volkoren rijst
red curry of mexicaanse kitney bonenschotel...het voordeel is dat mijn compressor koelbox de eerste 3 dagen amper aanslaat omdat ze met min 24 erin gaan en makkelijk , hoef alleen te verwarmen en is gezond

ik wil graag 95% van de tijd op de boot gezond eten en dit kost ook niet veel zo en superlekker ook nog
als ik na een dag varen gaar en half idolaat in de haven aankom wil ik niet te vaak vervallen in makkelijke junkfood vandaag dat ik het zo doe

daarna maak ik ook vaak eenpans gerechten zoals tuinboontje met dopererwtje met vegaspekjes en dan 2 lepels kwark erdoor en basiilcum.

absoluut een topgerecht met veel vezels




wat ook lekker is ....broccolierijst uit de diepvries in de supermarkt, eerst kleine stukjes zalm bakken met zout en peper, apart doen en dan in de pan de broccolierijst wat licht roerbakken, klein potje groene pesto er door en dan de stukjes zalm..

perfecte voeding en erg lekker
dufourt7@blogspot.com

When you live on a really open maner, then the newnes never stops.
Laatst bewerkt: 11 nov 2020 10:37 door peter1.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 14 nov 2020 16:17 #1227804

PvO schreef :
mrtnm schreef :
Dat klinkt goed! Ga ik hem uitproberen. Weer een speeltje er bij :lol:

Martijn :)
Wij gebruiken hem zo nu en dan voor het afbakken of het compleet bakken van brood.
Wij hebben wel het optionele rooster(voor afbakken) en siliconen mal (voor het compleet bakken).
Dat voorkomt zwart worden of aanbakken van het product.

www.bol.com/nl/p/esperanza-min...ctPageUrl#modal_open

Gebruik gewoon deze .
Past op me omvormers .

Ben wel wezen zoeken naar zo oven die jij heb.
Maar de prijs viel mee erg tegen.
Zo was ook aan het kijken naar een diesel kookplaat maar dat was ook zeer duur en moest weer gaten maken voor lucht en uitlaatgassen in de zijkant van de boot.
Iets wat ik het wilde.

Dus ik gebruik
800watt inductie 1pit .
Magnetron 900watt
Oven 900watt
Rijst koker 300watt .
En als nood de alcohol 2x pits voor het geval ik zonder stroom zal komen zitten (alles kan kapot)
Kan je deze kook boek aan raden

www.bol.com/nl/p/500-eenpansge..._6_7.11.ProductImage
dyslectisch ( ben niet altijd duidelijk )
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 14 nov 2020 16:27 #1227808

  • JeePee
  • JeePee's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 5478
Gemarineerde Sloe
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 14 nov 2020 16:58 #1227820

Kan lekker worden na zeventien uur stoven, maar ik vind die elektronische onderdelen altijd zo kraken tussen de kiezen. Misschien blenderen?
Waar zoek je naar? Wind?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 14 nov 2020 19:27 #1227856

  • ReneK
  • ReneK's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1725
Afgelopen dagen ook weer aan boord ‘gekookt’

1x yellow fin tuna
1x flinke eetlepel soja saus
2x eetlepel wasabi

Eten tot klaar !
www.svbluepearl.com

nu onderweg naar Griekenland
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken aan boord 23 nov 2020 09:58 #1230477

  • iGrf
  • iGrf's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1143
Ik heb ondertussen nog wat info over het verbruik van een broodbakmachine gevonden (inclusief extra isolatie van die dingen) dus dat gooi ik voor de volledigheid nog even in de groep.

win2winweb.wordpress.com/techn...aaa-broodbakmachine/
The sea transport us, but it also transforms us.
It represents a doorway to the world - and to our innermost selves - open to anyone with the determination and courage to walk through.
Beth A. Leonard
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
  • Pagina:
  • 1
  • 2
  • 3
Tijd voor maken pagina: 0.361 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl