Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za jan 23 @ 1:00PM - 05:30PM
Wadvaren voor Dummies
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Dan maar New York

Dan maar New York 17 mei 2020 18:53 #1161295

Nu de CAM race niet doorgaat en het door Corona allemaal even wat anders gaat als we de afgelopen jaren gewend waren, blijf ik net als veel andere zeilers een beetje achter in de gedachte en nu .....?

Oorspronkelijk zou ik de CAM varen , overwinteren ergens in DK en dan volgend jaar nog Noord Zweden aandoen richting Umea etc , dan richting NL en dan mijn " gekkigheid " New York.

Dat is al iets waar ik van me 15e van zei ooit vaar ik met mijn boot erheen en maar ik vanaf de boot een foto van het vrijheidsbeeld.
Vraag me niet waarom, dat is al ruim 30 jaar zo en onveranderd gebleven, ik hou het op een afwijking :P

Nu de CAM verplaatst is naar 2022 dacht ik , waarom draai ik het niet om? Tot 2022 hier gaan zitten "tobben" vind ik ook niks.

Goed, heb ik tijd? ik moet toch zeker een maand of 3 weg kunnen, ik wil ergens eind April weg en dan de noordelijke route nemen, ik gok de heenweg als ergens tussen de 30 en max 40 dagen, maar ik hou het positief op 30 dagen , dan als ik er toch ben een maandje de toerist uithangen, en dan weer een dag of 30 terug, mogelijk gaat dat wel wat sneller, als ik kijk naar de eerdere waar het windtechnisch wat gunstiger is en meer stroom mee, maar dat is mooi, eerst zien.

Goed links en rechts overleg, 3 maanden is gepland , sommige vroegen of 4 maanden niet leuker was :S

Tja dan nu proberen komende tijd de hele handel eens op een rijtje te gaan zetten.......... Nu ben ik gewend aan heeeeel veel van huis te zijn ook alleen, dus dat is allemaal geen punt.

Toch is dit dan weer nieuw voor mij, want met een boot ben ik nog nooit zolang onderweg geweest, en als het al 3 of 4 dagen varen was was het ook nog niet eens alleen.

Nu spreekt me dat solo wel aan hoor, ik vaar graag alleen, heerlijk , niet het idee ik moet de ander ook nog een beetje vermaken af en toe...

eerste wat in me opkwam was hmmmm traag bootje en de noordelijke route is toch wat minder constant weerbeeld dan bv de kokosnoot route, nu kan ik via satelliet wel grib files ophalen, maar ga toch een walstation erbij zoeken, toch fijn als je weet dat verder weg iets ontwikkelt en wat mijn kant op komt dat je het eerder te vroeg weet dan te laat.
Niet dat ik het vrees, maar fijn om om als aspirant langebaan zeiler en in dat opzicht nog te weinig meteo ervaring iemand te hebben met ervaring die meekijkt.

Wegzeilen van depressie's etc kan ik toch niet, kan hooguit wat wegsturen en dat is het.

dan ben ik me verder aan het verdiepen is voer , je moet ook eten, liefst vullen en makkelijk en geen gedoe, nu zag ik al praktische producten als self heatting can food is verschillende smaakjes, geen vuur etc nodig voor een warme hap.
Handig want ik denk dat me orgigo zeker op de heen weg bijna helemaal aan de wind zeilen ongebruikt blijft.

Dan krijg je natuurlijk nog het hele gedoe, als je in de buurt komt van het paradijs van Trump, inklaren ? waar? visa of ESTA? nou ja het hele gedoe voor je ergens in je box ligt en het eerste biertje los trekt.

Nou ja zelfde geldt voor water ik heb een watertank 150liter, maar gaat ook nog wel wat flessen water mee, ben aan het kijken naar een simpele watermaker als het ooit onaangenaam wordt kan dat misschien praktisch zijn.

Maar ook tja wat ga ik al die 60 dagen doen ja zeilen eten slapen, maar ach dan nog houd je veel tijd over, dus verveling ligt denk ik toch wel een beetje op de loer.

Dus ja goh nooit gedacht dat ik misschien maar weer een muziek bv op een usb stick moest gaan zetten :woohoo: Verder ga ik me onderweg ook nog bezig houden naja zoveel als mogelijk te navigeren met de sextant , die ook nog aangeschaft dient te worden, ik heb al een paar workshops van Dick Huygens gevolgd en dat vond ik echt boeiend, dus eerst zelf prutsen rekenen en dan op de GPS kijken of het ook klopt...... spannend.

Ook heb ik altijd moeten lachen ik vind het een " vreselijk dom" ding (om het aparte geluid wat ik grappig vind) een ukelele nou heeft mijn buurmaan een gitaar school en zei voor vetrek krijg je het boek ukelele voor dummies en een ukelele erbij, tegen de tijd dat je over bent zal het vast wel aan te horen zijn...... B)

Dus ja weer nieuwe plannen in een ineens veranderde tijd, nu afwachten of dit plan wel tot uitvoer komt of er ineens weer een behoorlijke bak roet door het eten heen gaat, deze zagen we tenslotte ook niet aankomen :blush:

Maar goed, kijken of ik in dit draadje komend jaar een beetje de voortgang kan delen, want voor mij is de reis al begonnen ik werk alleen toe naar het daadwerkelijke vertrek, wat elke dag weer een dag dichter bij is gekomen :)
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.

Er zijn mensen die denken dat ze denken,maar dat denken ze maar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:01 #1161301

 • TuuLeVi
 • TuuLeVi's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 4529
leuk plan! succes :)
1e eigenaar & rallykampioen Rauno_Aaltonen: "... as my daughter is called Tuulevi, meaning a light wind. The word tuulee is a verb meaning the wind blows. Tuulevi is a dialect word meaning a very light blow."
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:04 #1161305

Maar als je daar bent....moet je meteen weer terug.....is dat je droom? :dry:

Drie maanden is wel errug kort......

Vinni
Er valt altijd wel wat te zeiken......
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:10 #1161309

Vinni schreef :
Maar als je daar bent....moet je meteen weer terug.....is dat je droom? :dry:

Drie maanden is wel errug kort......

Vinni

Ik denk dat ik een maandje daar meer dan genoeg vind ? :unsure: Het is inderdaad bijna heen en weer, maar ja als ik het zo inschat heb ik ook niet veel meer maanden over, gezien het weer.

Het "gekke" is ook dat ik geen verdere plannen daar heb of denk dat lijkt me dat wel aardig, die ideeën heb ik automatisch bij de Oostzee weer wel, dan denk ik tja dat is leuk en daar zou ik wel weer even willen liggen.....
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.

Er zijn mensen die denken dat ze denken,maar dat denken ze maar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:11 #1161311

You go boy


Laatst bewerkt: 17 mei 2020 19:13 door Noorman Txl.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:13 #1161313

Geweldig mooi plan!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:23 #1161323

 • La Mavare
 • La Mavare's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 7292
Een kennis van me heeft ook die route gotendeels gevaren, in mei vertrokken, erg slecht weer gehad, moest terug naar Ierland voor reparaties, afijn een maand was niet genoeg.

In april is er nog meer kou (je vaart noord van de warme golfstroom) en meer kans op slecht weer.

Vaar je in juni terug, dan kun je zo een staartje van een orkaan krijgen.

Water, vers voedsel en diesel zijn je uitdagingen. Vanaf Cork is het al gauw 2.000 nm leegte tot Halifax.

Voor de USA heb je een visum B1 nodig, ESA kan alleen met een aangesloten vervoerder.
instructeur zeezeilen en kielboot
les op eigen schip, deliveries
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:25 #1161324

 • Jaap-Kaag
 • Jaap-Kaag's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 5729
Getuigd van lef om met een bootje van 9 meter die kant op te gaan, je leeft in principe maar één keer dus gaan met die banaan

Oceaanzeilen is mooi maar je zit heel wat uurtjes te schommelen voordat je de sky line van NY aan de horizon ziet.

We gaan je zeker volgen indien dat kan ;)

Je hebt ons deelgenoot gemaakt van je plan, maar kijk uit dat het geen must gaat worden, omdat je dit bericht op ZF hebt gezet !!
Foto Vlieland was een opdracht tijdens de singlehanded 2020 , heel leuk evenement!

Voorheen had ik de forum naam Kapitein Momo
Laatst bewerkt: 17 mei 2020 19:30 door Jaap-Kaag.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:25 #1161325

 • holrobert
 • holrobert's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1625
Gaaf plan !

Mooie van die route is dat het op te delen is in sprongetjes van een aantal dagen: goed te overzien qua weer. Moet je wel de tijd hebben om op een gunstig weergat te wachten als dat nodig is: 3 maand is dan toch wel krap voor heen en terug.

Ik las je gedachten over eten onderweg: doe jezelf niet te kort: lekker en gevarieerd eten is heel belangrijk. Kun je niet wat aan die origo en/of je pannen doen dat je normaal kan koken onderweg?

a- voor je moreel (vaste pleziertjes op de dag)
b- voor je ritme: koken is net als verzorging en onderhoud/inspectie/reparatie en navigatie/routering een vast item op de dag: moet je wel wat te doen hebben
c- goed voor je gezondheid
d- een stuk goedkoper dan al dat bergsport-/survival-voer.

Heb je ook aan extra brandstof gedacht (of je dat nodig hebt)?

Over die watermaker: via ebay is er al nog wel eens goedkoop aan zo'n katadyn powersurvivor te komen, moet je wel hopen dat het membraam goed geconserveerd is maar worst case moet je die er nog bij kopen. Wij kochten op die manier eentje voor 375 euro, ongebruikt en goed werkend. Brengt ook altijd dat geld weer op op Marktplaats als je terug bent.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:37 #1161334

La Mavare schreef :
Een kennis van me heeft ook die route gotendeels gevaren, in mei vertrokken, erg slecht weer gehad, moest terug naar Ierland voor reparaties, afijn een maand was niet genoeg.

In april is er nog meer kou (je vaart noord van de warme golfstroom) en meer kans op slecht weer.

Vaar je in juni terug, dan kun je zo een staartje van een orkaan krijgen.

Water, vers voedsel en diesel zijn je uitdagingen. Vanaf Cork is het al gauw 2.000 nm leegte tot Halifax.

Voor de USA heb je een visum B1 nodig, ESA kan alleen met een aangesloten vervoerder.

Het weer vind ik mits het binnen de perken blijft geen punt, zolang het nog een beetje op zeilen lijkt ;) ik zeil niet naar de carieb en wel om 1 reden, ik vind het smoor heet en dat trekt me nou totaal niet.

Dus dat verschilt een beetje van persoon tot persoon, gebieden als de carieb ja prima leuk voor even palmboompje wit strandje, maar niet langer dan een week. Wat voor de 1 het paradijs is , is voor de ander de Hel :laugh: :laugh:

Ja ik las al zoiets op een site van de visa etc. helder
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.

Er zijn mensen die denken dat ze denken,maar dat denken ze maar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:41 #1161336

 • Noballast
 • Noballast's Profielfoto
 • Offline
 • Moderator
 • Berichten: 8853
Boekje Herman Jansen 100 dagen heen en terug Amerika gelezen ?
Henny (Team Zeilersforum.nl)

It is when you are riding out your first gale in a boat you have built yourself that you wonder about some of the doubtful workmanship that went into her - John Guzzwell

www.fram.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:42 #1161337

Q Holrobert,

Dat klinkt als een interessante prijs en watermaker , ga ik bekijken.
Ja diesel moet ik ook nog uitvogelen, ik heb een vaste tank van 60 liter, stroom draaien zal nodig zijn dat gaat via 230v dynamo op de hoofdmotor en dan laad hij de accu's gewoon via de victron laders.

Tja hoeveel neem je mee motoren wordt het toch niet maar denk dat 100 liter zoiets voldoende moeten zijn voor een enkeltje .

Maar je hebt goede punten, en nu moet ik proberen om alles een beetje op een rijtje te krijgen, maar ik heb nog even ! :)
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.

Er zijn mensen die denken dat ze denken,maar dat denken ze maar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:46 #1161340

Noballast schreef :
Boekje Herman Jansen 100 dagen heen en terug Amerika gelezen ?

Nee, maar dank want ik kon er niet op komen en zat al een paar dagen te zoeken , wat was dat boekje ookal weer, was nog te sprake gekomen tijd terug, nu weet ik ook welk topic, het verzekerings topic.

Zal vast nog wel ergens aangeboden worden, zal er eens naar zoeken !
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.

Er zijn mensen die denken dat ze denken,maar dat denken ze maar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:47 #1161342

 • Noballast
 • Noballast's Profielfoto
 • Offline
 • Moderator
 • Berichten: 8853
Heb zojuist ff gezocht maar kon hem niet zo gauw vinden. Ik zou het moeten hebben. Mag je wel lenen.
Henny (Team Zeilersforum.nl)

It is when you are riding out your first gale in a boat you have built yourself that you wonder about some of the doubtful workmanship that went into her - John Guzzwell

www.fram.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:47 #1161344

 • Jaap-Kaag
 • Jaap-Kaag's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 5729
Heb je wel eens op de oceaan gezeild?
Foto Vlieland was een opdracht tijdens de singlehanded 2020 , heel leuk evenement!

Voorheen had ik de forum naam Kapitein Momo
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:48 #1161345

Noballast schreef :
Heb zojuist ff gezocht maar kon hem niet zo gauw vinden. Ik zou het moeten hebben. Mag je wel lenen.

:)da's aardig !
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.

Er zijn mensen die denken dat ze denken,maar dat denken ze maar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:50 #1161346

Erik de Jong (Team Zeilersforum.nl)
“The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it”
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:55 #1161348

Kapiteinmomo schreef :
Heb je wel eens op de oceaan gezeild?

Wie ik? nee nog nooit :pinch: :blush:

Maar ja dat zie ik niet echt als een heel groot probleem.
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.

Er zijn mensen die denken dat ze denken,maar dat denken ze maar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:55 #1161349

 • Noballast
 • Noballast's Profielfoto
 • Offline
 • Moderator
 • Berichten: 8853
Nou meteen bestellen Jeroen.

Wat ik mij er nog van kan herinneren is dat hij voor de terugweg een kuiptent het laten maken die hij onder het zeilen kon gebruiken maar ook de lijzijde kon open houden. Zo zat dat die was van de koude en nattigheid.
Voorloper van de pantoffel zeilers ;)
Henny (Team Zeilersforum.nl)

It is when you are riding out your first gale in a boat you have built yourself that you wonder about some of the doubtful workmanship that went into her - John Guzzwell

www.fram.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:59 #1161352

 • Jaap-Kaag
 • Jaap-Kaag's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 5729
Jeroen-pion schreef :
Kapiteinmomo schreef :
Heb je wel eens op de oceaan gezeild?

Wie ik? nee nog nooit :pinch: :blush:

Maar ja dat zie ik niet echt als een heel groot probleem.

Klopt op zich geen probleem, maar je zou een testrun kunnen maken.
Foto Vlieland was een opdracht tijdens de singlehanded 2020 , heel leuk evenement!

Voorheen had ik de forum naam Kapitein Momo
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 19:59 #1161353

Goed dat je ook al over de terugreis nadenkt ;) ! Ik heb 20 jaar in mijn hoofd gehad dat ik nog eens solo naar de Azoren wilde, en nadat ik mijn tokootje verkocht had in 2010 daar 4 maanden voor uitgetrokken. Nooit zo bij stil gestaan dat ik ook weer terug moest :) ... al in Falmouth heb ik een Engelse zeilvriend gebeld om vanaf de Azoren de boot samen terug te brengen.

Ik kan goed alleen zijn, heb er echt een vakantie van gemaakt, vriendin vloog in op Azoren - maar had het toch moeilijk onderweg, miste vrienden en familie. Was wel zeldzaam k.. weer dat jaar, hielp ook niet.

Lang verhaal om aan te geven dat als je je droom / doel haalt ... de terugreis niet het leukste is. Ik was in ieder geval blij met wat aanspraak op de terugweg :).
V1122 Silmaril - www.sailabout.nl/Blog/
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 20:02 #1161355

Noballast schreef :
Nou meteen bestellen Jeroen.

Wat ik mij er nog van kan herinneren is dat hij voor de terugweg een kuiptent het laten maken die hij onder het zeilen kon gebruiken maar ook de lijzijde kon open houden. Zo zat dat die was van de koude en nattigheid.
Voorloper van de pantoffel zeilers ;)

:laugh: :laugh: :laugh: iets van beschutting maken, zal denk ik vast nog wel op het lijstje komen te staan.

Ik heb 1 voordeel ik heb het gewoon niet snel koud, nou hoor ik iedereen denken , nou wacht maar :evil: ik heb jaren met speciaal transport in Scandinavië gewerkt ook bij -28 dan beginnen de Finnen het pas leuk te vinden en d'r staat altijd een stevig windje erbij.

Dus dat is wel een voordeel , maar natte bende kan het wel koud maken, maar als je een kou kleum bent moet je je vooraf al achter de oren gaan krabben :P
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.

Er zijn mensen die denken dat ze denken,maar dat denken ze maar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 20:12 #1161361

Erikdejong schreef :
Dankje, besteld en nu even geduld hebben :)
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.

Er zijn mensen die denken dat ze denken,maar dat denken ze maar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 20:18 #1161368

strak plan Jeroen, DOEN!
geen sponsor alhier
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Dan maar New York 17 mei 2020 20:30 #1161374

mooi plan Jeroen! Je hebt nu al mijn bewonderen voor je lef, alleen al door je plannen kenbaar te maken! Met goede voorbereiding moet het mogelijk zijn. Ik lees graag mee, dus tof dat je ZF op de hoogte houdt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.354 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl