Heb even snel een AVnav-server opgezet op mijn (Ubuntu/Linux) laptop, via de package-installer. Installatie ging moeiteloos en vlekkeloos. Daarna kan je meteen AVnav benaderen via de browser, poort 8080.
Mijn eerste indrukken:
- look-and-feel *exact* gelijk aan de app (zie verder hieronder)
- tegelijkertijd toegang via meerdere apparaten via de browser; je hoeft niets te installeren, ideaal voor gasten op de boot die dan live kunnen meekijken op hun eigen foon
- performance is goed, bediening gaat zeer soepel, geen verschil met native app + locale kaart
- knopje voor full-screen zit gewoon in de interface => illusie van een native app
- GPS moet komen van het apparaat waar de server op draait
- lijkt een wifi-punt oid op te zetten (veel verbindings-notificaties) => nog uitzoeken
De GPS moet dus komen van het apparaat waar de server op geïnstalleerd is, dat is dus voor nu even mijn laptop. Emulatie van GPS wat je vaak in de browser hebt werkt niet, er is echt een (externe) hardware-matige GPS nodig. Heb een simpele GPS-onvanger besteld om wat mee te spelen, deze zal later vervangen worden door stick of kaartje met de combi GPS/AIS. Die zal dan aangesloten worden op de Pi.
Wat best wel wonderbaarlijk is, dat de browser-versie EXACT gelijk is aan de app. Het zal dan ook dezelfde software zijn die multi-functioneel toegepast wordt op verschillende stacks (headless server/android). Dat geeft aan dat de maker weet wat hij doet. Vooralsnog is de software een technologisch superieure oplossing, zeer doordacht.
De eerstvolgende stap (naast die hardware-GPS) is het installeren en toepassen van de mapproxy-plugin waarmee ik toegang krijg tot diverse online kaartbronnen, oa die van RWS. Deze data (kaarten) kun je cachen, en dan zijn ze offline beschikbaar.