Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
In deze sectie horen alleen topics welke een project beschrijven. Hiervoor gelden bijzondere regels. De beschrijving van het project staat centraal, reacties van zowel de Topic Starter (TS) als andere leden zijn alleen toegestaan indien deze rechtstreeks betrekking hebben op de projectinhoud. Zie ook de forumregels die hierop van toepassing zijn.

Onderwerp: Kiel - romp verbinding, Victoire 26

Kiel - romp verbinding, Victoire 26 03 juni 2019 11:30 #1051378

  • GJAndel2
  • GJAndel2's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2
Beste mensen,

Ik ben trots eigenaar van een Victoire 26. Een paar jaar geleden in Portugal gekocht. Momenteel woon ik in Lissabon en ben groot onderhoud en restauratie aan het volbrengen.

Het bouwjaar van mijn Victoire is 1973, geweldige boot. Ik heb echter wat twijfels over over de betrouwbaarheid van de kiel-romp connectie. Aangezien dit een kwestie van '' leven of dood '' is, wil ik er zeker van zijn dat het allemaal in orde is.

Toen ik het schip voor het eerst op de werf aantrof, kwam er buiten wat water drupellen uit de kiel-romp verbinding. Waarschijnlijk door de grote hoeveelheid water in de bilge die via het schroefdraad van de kielbouten de weg naar beneden hadden gevonden? Vrij zorgelijk. Ik heb het allemaal uit laten drogen en vervolgens de kielbouten in de bilge beschermd en de kiel van buiten gekit en gelamineerd om water van buiten te voorkomen.

Hierna geen grote problemen meer gehad en op de werf geen water meer langs de kiel zien sijpelen. Maar ik ben natuurlijk niet zeker hoe het er van binnen uitziet met de kiel bouten. Ik heb overal fotos van, als er mensen benieuwd zijn kan ik het uploaden.

Wie heeft ervaring met de controle van kielbouten en dergelijken? Of is het een idee om de boot van de kiel op te lichten? Dat wordt nogal een project. Elke suggestie welkom. Bedankt!

Groeten uit Lissabon, Portugal
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Kiel - romp verbinding, Victoire 26 05 juli 2021 14:18 #1301833

  • HWG
  • HWG's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 18
Hi GJAndel2,

Ik ben zojuist dit (zeilersforum.nl/index.php/foru...lbout-foto-s#1301824) topic gestart, het betreft ook een Victoire26. Heb je foto's van de kiel-romp verbinding van jouw schip? En heb je uiteindelijk de kiel eraf gehaald? Zoja: ik ben erg nieuwsgierig of je daar ook foto's van hebt. Uiteraard zijn algemene tips ook altijd welkom :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.224 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl