Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Zorgverzekering vertrekkers.

Zorgverzekering vertrekkers. 23 feb 2013 10:55 #371469

  • OldBawley
  • OldBawley's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2034
Even voorstellen, We zijn Mei 2000 vertrokken met een stokoud klein houten bootje. Van Zeeland naar Le Havre, dan de Franse kanalen in. Een jaar later bij Port st Louis naar buiten, dan kustzeilen langs de Franse Riviera, Italië, Griekenland, Turkije, momenteel geankerd bij Poros Saronicos Greece.
Ik leef reeds 28 jaar aan boord, Het vrouwtje 17 jaar maar halftijds. ( Maand aan boord, maand thuis. ) Ik denk er nog niet aan terug te komen, leef m`n droom.
Nu mijn vraag. Ik weet wel een en ander over zeilen en zo maar ben een sukkel waar het aankomt op communiceren met bureaucraten. Tijdens de jaren dat ik werkte in Nederland was ik verzekerd bij ** zorgverzekeraars. Bij mijn vertrek bleek dat de zorgverzekering niet zou werken in het buitenland, dus schreef ik een opzegbrief. De toenmalige directeur vroeg me persoonlijk waarom en na het horen van mijn intenties creëerde hij een speciale „ Buitenland polis „ Ik was klant nr 1. De premie was laag, ik moest een bepaald deel bestemd voor behandeling in Nederland niet betalen.
Een paar jaar later haalde de overheid een streep door m´n rekening, ik moest nu verplicht een standaard ziekenzorgverzekering nemen.
Ik betaal reeds 25 jaar premie bij **, heb nog nooit een cent geclaimd, de jaren dat ik werkte kon ik me niet veroorloven ziek te worden, later tijdens onze reis betaalde ik gewoon alles zelf, te veel gedoe om te claimen. Zelfs even daarheen bellen was me te duur, kostte meestal meer dan een doktersbehandeling in Turkije of Griekenland. Ik ben een Zeeuw, schat de waarde m´n euro's.
Ben zestig nu, de kwaaltjes beginnen de kop op te steken. We zeilen zonder instrumenten, heel low tech, dus zit ik reeds jaren zo´n beetje in de zon te kijken om de windex te zien. Heb me al die jaren extra tegen UV beschermd, hoed, hemd, als het even mogelijk is kom ik niet in de zon, maar een zonnebril, nou, dat vond ik meer iets voor jonge Italiaanse macho´s. Domdomdom.
Bij ons is cataract ( Grijze staar ) in de familie, ik heb het nu ook rechts. Moet een kleine OP ondergaan, een kunstlensje steken.
In het Griekse dorpje waar ik regelmatig heen zeil voor boodschappen blijkt een prima oogspecialist gevestigd te zijn, handig. Ik anker ons bootje op een veilige plaats, neem twee ferry´s, dan brengt de specialist me naar een supermoderne oogkliniek in Athene waar de vijf minuten ingreep gedaan word. Zelfde weg terug, ben dezelfde avond weer aan boord.
Nu komt het, ik wilde wel eens weten hoe de Nederlandse zorgverzekeraar zou reageren als ik in Griekenland behandeld zou worden. Per mail ( de enige betrouwbare en betaalbare manier van communiceren voor ons liveaboard cruisers ) vroeg ik om uitleg.
Na meer dan een maand wachten en het herhaaldelijk mailen van medische rapporten vanwege de oogspecialist heb ik nu een antwoord vanwege **, helaas zo opgesteld dat ik niet begrijp wat ze nou eigenlijk niet willen schrijven. Ja, inderdaad.
Nu m´n vragen. Ik kan dan wel een ligplaats huren voor het jacht en naar Nederland vliegen, huisarts, verwijzing oogspecialist, afspraak oogspecialist, wachttijd, OP in een door de ziekenzorgverzekering aangeduide ziekenhuis. Nazorg.
Schat dat ik dan zes keer heen en weer moet vliegen, een auto huren, een ligplaats voor de boot voor de duur van dat alles. Men beweert, minstens 3 maand. Beetje omslachtig nietwaar? Voor een 5 minuten durende OP.
Hoe lossen andere reizigers zoiets op ?
Tweede vraag, is er iemand onder de forumleden die de ambtelijke hokuspokus van de ziekenzorgverzekering kan vertalen in begrijpelijke taal ?

Groeten vanuit een zonnig maar chaotisch Griekenland.
Laatst bewerkt: 28 feb 2013 18:10 door Baines. Reden: titel, o.v.v topicstarter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 11:00 #371470

Bawley,

Ik kan je niet helpen met je probleem. Maar je wel welkom heten hier. Behalve je gezonheidsproblemen (vervelend) vind ik het nu al uitermate fascinerend hoe je leeft, ik zal voor velen hier spreken als ik zeg dat we hopelijk meer van je mogen lezen, over je reis, je boot (foto's?) etc

Succes!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 11:05 #371471

  • Sunday
  • Sunday's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 7584
Ik kan je denk ik wel iets verder helpen: Je hebt een PB
Edit: oh, btw: ik ben ook Zeeuw van origine..
Laatst bewerkt: 23 feb 2013 11:12 door Sunday.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 11:16 #371479

Toen het ziekenfonds stopte met bestaan is de ellende begonnen Leve de privatisering :evil: dus NOT, Weet wel dat je steeds minder vergoed krijgt en de rekening (eigen risico) groter. Hoe het nu allemaal werkt weet denk ik niemand zelfs de verzekeraars niet, bel maar is naar een help desk.

Als dat lensje vervangen niet al te veel kost zelf betalen.

Ik ben zelf Diabeet en wij vertrekken november 2014 ook met een klein schip en lekker low budget en ben nu al medicatie aan het sparen om straks een paar jaar vooruit te kunnen.

Maar welkom op het forum en laat gauw wat meer horen van je reis je leven en natuurlijk foto's

Rob
Alweer 5 jaar en 10 mmaanden lid, de Rev is een gepasseerd station, daarom heb ik Faran gevraagd om mijn eigennaam als scherm naam te gebruiken.
Rob Bosman was dus Rev.
SV Second Chance de bouw van onze eigen hout epoxy catamaran, 12 m x 6m
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 15:23 #371554

  • OldBawley
  • OldBawley's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2034
Dank voor het welkom. Heb Sunday een PM gestuurd, denk wel dat hij me kan helpen.

Nu het veertiende jaar onderweg in de Med, en dat met een 67 jaar oud houten bootje. Toen ik ons en ons jachtje voorstelde op de vertrekkerdag Zeilen in 1999 werd er een beetje min over gedaan.
Ons doel was “Slechts” de Middellandse zee, we hadden geen instrumenten, een acht meter bootje , dat kon toch niet enz...
We zijn vele jaren en mijlen verder, en het zou me niet verwonderen als we de enige uit onze groep zijn die nog liveaboard zeilen. We zijn in ieder geval de laatste van de grote groep liveaboards die in 2002 in Fethiye Göcek Turkije leefden. Ben nog in contact met twee resterende “Harde” maar die leven nu in een marina.
Wij niet. Twee maand marina in veertien jaar. We wisten niet beter. Heb wel reeds drie nieuwe ankerkettingen moeten kopen, de slijtage van de schakels na drie jaar achter de spijker hangen is enorm. Ook al omdat ik een onrustige natuur heb, kan niet langer als drie dagen ter plaatse blijven. Dus omhoog die ( soms ) 75 meter ketting en de zeiltjes er op. Handankerlier, een geschenk van een medezeiler die elektrisch gegaan was. Beetje omgebouwd ( heb een mini draaibankje aan boord ) en goed voor nog eens 50 jaar. Het hoofdlager is totaal uitgesleten, als ik ooit bij mijn juttochten over het strand een stuk pokhout vind draai ik wel een nieuw lager.
Je merkt het, niet de doorsnee zeiler. Misschien kan ik ook enkelen behulpzaam zijn, door de jaren heb ik flink wat ervaring in low budget sailing, creatief met kurk en touwtje – stokje techniek.
Ik lees nogal wat anderstalige forums, en ben steeds verwonderd over hoe moeilijk mensen het zich maken als ze willen “Vertrekken “ D´r is niks aan en het leven is heerlijk.
Overigens moet ik iets verduidelijken, ons houten bootje heeft in 1970 een polyester “Doodskleed” gekregen. Hij was net totaal gerestaureerd en plastic was toen nieuw. De jachtbouwer kende het niet, heeft een behanger opdracht gegeven de romp te bekleden. Ik heb de man nog gesproken, drie maand heeft hij aan de romp “Geplaasterd “ De bedoeling was de romp waterdicht te maken, de behanger was echter nogal ijverig en bouwde gewoon een romp om de romp. Het resultaat is inderdaad waterdicht, stofdroge bilges, maar wel acht ton voor acht meter lengte. Dus ons houten scheepje is nog goed voor een paar decennia.
Laatst bewerkt: 23 feb 2013 15:29 door OldBawley.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 15:33 #371558

  • Jutter
  • Jutter's Profielfoto
  • aanwezig
  • Gebruiker
  • Berichten: 5945
Welkom hier. Zeeuw, jutter, dat moet goed gaan :laugh: .Hoop nog veel van je avonturen te lezen.
Dansen aan zee. Aan de kust, de Zeeuwse kust. Met een Schouw, LM 23 comfort,
Fellowship 27, Rana 17 Fisk, Drascombe longboat cruiser, Beekman Alfa Fish 540, Super Daimio, LM 30, Beneteau Antares 760.
www.wvarne.nl/, www.vnzblankenberge.be/, www.vbc-deurloo.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 15:34 #371559

Mooi verhaal man en zo zien we maar weer less is more en low budget zeilen kan dus.

Wel een vraag heb je nog een inkomen uit nederland of sprokkel je dat ook onderweg bij elkaar
Alweer 5 jaar en 10 mmaanden lid, de Rev is een gepasseerd station, daarom heb ik Faran gevraagd om mijn eigennaam als scherm naam te gebruiken.
Rob Bosman was dus Rev.
SV Second Chance de bouw van onze eigen hout epoxy catamaran, 12 m x 6m
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 19:00 #371606

  • Ilex
  • Ilex's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 7577
Welkom hier!
Een pracht van een levensstijl hebben jullie!
Wij hebben met modern plastiek en in 14 maanden dezelfde trip gedaan als jullie (en terug). Wou dat wij de stap konden zetten om ook zo te leven!
Hebben er ons onderweg meermaals over verwonderd met hoe weinig je rond kan komen...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 19:15 #371608

Nou ik zou het niet kunnen hoor. Ik zou best een paar maanden willen zeilen, maar zou dan ook wel weer graag terug willen werken in mijn eigen bedrijfje. Dus doen waar ik goed in ben.
Ontwerper van de RoosMux, en andere apparaatjes.
www.viax.nl

It's been said that a boat is a vessel continually looking for ways to sink itself..
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 19:29 #371612

  • jouzers
  • jouzers's Profielfoto
Welkom hier, je vraag kan ik je niet mee helpen maar geniet ondertussen wel van je verhaal !
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 20:48 #371624

  • dondevo
  • dondevo's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 217
Ben nog jong vergeleken met u ;) maar lijkt mij zo fantastisch!!
Kan nu echt al niet wachten.. Zou zo weg gaan, maar me bootje is echt noties te klein
Moet nog even sparen. Veel respect, en hoop dat ik je voet sporen mag volgen
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 20:48 #371625

  • groom
  • groom's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 9946
Ben je gevlucht voor de bureaucratie word je er na zoveel jaar nog weer aan herinnerd. Ik wens je een spoedige oplossing en nog veel mooie mijlen toe.

@roozeboos: kun je niet zo goed zeilen ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 21:05 #371630

spreek een prijs af met de oogspecialist in griekenland en zeg dat je weinig geld hebt
waarschijnlijk past hij de prijs voor je aan(ik heb wel eens begrepen dat je daar kan onderhandelen met je arts)

ik kan dit soort abracadabra in de polissen in het nederlands ook niet helemaal volgen(mischien in het grieks makkelijker)

teken maar bij het kruisje(dat is goed voor u meneer :evil: )

groeten
Frank
Laatst bewerkt: 23 feb 2013 21:10 door pantaleimon.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 21:07 #371632

  • OldBawley
  • OldBawley's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2034
Voorbeeldige efficiëntie, probleem opgelost. Sunday heeft me een en ander verklaard, het is duidelijk dat ik beter af ben de OP hier ter plaatse in Griekenland te laten doen. Zelf betalen zoals altijd. Sunday heeft me wel een sluwe tip gegeven, leve het forum.
Blijft het probleem dat andere “Liveaboard Cruisers “ ook hebben, namelijk dat je ondanks het betalen van premie eigenlijk naar Nederland moet om ziekenzorg te krijgen.
Ik vraag me af hoe al die lui die in Spanje wonen dat regelen.
Daaruit blijkt dat je ook als low budget zeiler voor zo´n akkefietjes een spaarpotje moet hebben.
Rev had een vraag over inkomen.
Ik heb nul inkomen, niet uit Nederland, niet van ergens anders. We leven van mijn spaarcenten, sedert kort heeft m´n vrouw een klein pensioentje. Dat zie ik als haar geld, is niet nodig voor mijn droom. In die veertien jaar heb ik slechts èèn keer betaald werk verricht. Schipperde op een 14 meter catamaran. Niet voor het geld, ik wou gewoon eens met dat jacht zeilen. Groot en erg snel, ik heb het genoten en er veel van geleerd. Onder andere waarom de meeste grotere zeiljachten altijd motoren. Dat enorme grootzeil hijsen en bergen alleen al, wat een werk. Zes jonge lui aan boord, wilden nog geen touwtje aannemen, ik zeilde de cat, ankeren, aanmeren, dat was het. Toch voelde ik me door het gedrag van de gasten het knechtje, nooit meer.
Honderdvijftig Eurs per dag kreeg ik om eens met iets volkomen anders te zeilen. Zeventien knopen liep dat ding op een bepaald moment, mijn schuitje kan max zeven halen.
Ik had een droom, en mede daardoor liep m´n relatie ( Weer eens ) stuk. Besloot alles om te gooien, liet een goedbetaalde maar erg stresserende baan schieten en begon in de watersport. Verkocht de wagen, kreeg een fiets geschonken. Leefde aan boord, werkte tien jaar lang met veel plezier ontzettend lange uren. Spaarde iedere cent. Nul kosten, zelfs m´n dagelijkse maaltijd en biertjes kosten me praktisch niks omdat ik klanten bracht. In die tien jaar kwam ik behalve m´n jaarlijkse zeiltocht het dorp niet uit. Werken, werken en sparen. Wel in een heerlijke sfeer, iedereen altijd in vakantiestemming. Zelfs op m´n vrije dagen werkte ik, kreeg een deel van de winst en dan wil je wel.
We leerden snel eenmaal onderweg. Heb jaren gehad dat 100 liter diesel per jaar voldoende was ondanks dat ik erg veel onderweg ben. Ons jachtje heeft vier zeiltjes, ik kan ermee schrijven. We zijn lange niet de snelste maar wat betreft manoeuvreren onder zeil zijn we top.
Ben zelfs eens met drie knopen achteruit een marina binnengezeild, maar dat was echt niet zo bedoeld. Schaamschaam.
In Griekenland en Turkije heb je behalve voeding praktisch geen kosten op een low tech jachtje.
M´n grootzeil was dertig jaar oud voor ik het wel moest vervangen. Zeilen in de Med hoeft niet duur te zijn.
Enkele jaren terug lagen we in Günlüklük baai net zuidelijk van Göcek geankerd. Een Nederlands superjacht ankerde er ook, wegens de diepgang op een minder mooi plaatsje. Ik Googelde de jachtnaam, bleek de mast 70 meter te zijn. Zelfs in het St Tropez van Turkije een uitzonderlijk jacht. Ik roeide de dingy voorbij het jacht onderweg naar de bron, en ik hoorde de “ Eigenaresse “ praten over ons kleine houten bootje en hoe mooi het daar op enkele meter van de oever lag. “ Schattig “ noemde ze mijn huisje.
Ik heb die dag waarschijnlijk meer genoten dan die rijke lui.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 21:27 #371638

  • Toxiq
  • Toxiq's Profielfoto
Meer meer.....
Zoveel jaren aan boord, dat beloofd veel goede verhalen ;-)

Succes met de OP, ook ik kan je er niet mee helpen, maar lees graag veel meer van je.

Enne, 8 ton op 8 meter :pinch: blijf je nog wel boven water met de gangboorden als je zeilt ?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 21:29 #371640

  • Faran
  • Faran's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 14868
Beste OldBawley,

Welkom hier op het zeilersforum!
Ook ik kan je niet helpen met je vraag over ziektekostenverzekering in het buitenland. Heb zelf een dergelijke staaroperatie 2 jaar geleden ondergaan. In het echie valt dat reuze mee. Na de operatie zie je zoveel scherper en zoveel meer kleuren.

Ik kan me zo voorstellen, dat als je zo relaxt voor anker ligt en je eigen ding doet, dat andere mensen met mega-jachten (en mega stressjobs) wel eens jaloers op je zijn.

Ook bespeur ik een geboren verhalen verteller in je.
Daar hebben we hier op het forum een speciale hoek voor, maar die heb je wellicht al gezien. Dus...
Jeanneau Sun Odyssey 37

Gecertificeerd werkloos
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 21:45 #371647

  • OldBawley
  • OldBawley's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2034
70 cm vrijboord, onder helling ( Minder dan 20° ) 20 centimeter.
Ben eens met de masten gelegd de Seine afgekomen, wegens het mooie weer gelijk door naar Le Havre. Daar bleek een stevige noordenwind te staan, tegen het tij. Staande golven. Verre van leuk. Tijdens onze worstelpartij kwam de reddingsboot naar ons toe, bleek een ander jacht hulp te hebben geroepen omdat ze dachten dat we water maakten. Weerberichten had je toen nog niet.
Een Bawley is een visser. Laag vrijboord om de netten binnen te halen, erg breed voor de vormstabiliteit.
Twee keer hebben we een flinke ( 2 Meter ) swell gehad uit de tegenovergestelde richting als de wind. Dat is schrikwekkend. Die grote rollers komen aan de lage kant aangekropen, twintig centimeter tot de kuiprand en een enorme niet zelflozende kuip. Nooit meer als een drupje binnengekomen. Leuk is anders.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 21:50 #371648

  • dondevo
  • dondevo's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 217
Tijd voor meer verhalen ! Geweldig.. Leuk dat u even de tijd neemt voor ons hier in Nederland,
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 22:05 #371653

  • Albert 45
  • Albert 45's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12504
Krijg nou alles, ik heb er een concurrent bij en hij is nog verrekte goed ook. :(
Blijf vertellen! :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 22:12 #371655

Geen zorgen Albert, jij bent en blijft no.1!
Ontwerper van de RoosMux, en andere apparaatjes.
www.viax.nl

It's been said that a boat is a vessel continually looking for ways to sink itself..
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 23 feb 2013 22:19 #371658

Het schijnt dat de ziektekostenverzekeringen alleen de kosten vergoeden als je wordt behandeld in ziekenhuizen waar ze een contract mee hebben. Zo niet dan doen ze moeilijk. Zie het probleem met het Slotervaart ziekenhuis.
Overigens hebben ze in Spanje ook met een aantal ziekenhuizen (rondom Benidorm bv ) waar veel Nederlanders wonen een contract.
Ik snap overigens niet dat ze zo'n behandeling in Griekenland niet vergoeden, al hebben ze er geen contract. De verzekeringsmaatschappij is denk ik veel goedkoper uit dan bij een behandeling in Nederland.
Ik wens je veel succes met de OP in Griekenland en een prettig verblijf. Ik vaar ook in de Med, maar in Spanje. 's Zomers rond Ibiza en Mallorca en dan komen we ook niet in de havens, omdat het veel te duur is en ook omdat je op ankerplaatsen meestal eerste klas ligt zonder kosten.
gr.
Ger
Laatst bewerkt: 23 feb 2013 22:20 door Spirit of Mary.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 24 feb 2013 14:42 #371912

  • Arigallo
  • Arigallo's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 357
Beste OldBawley,

Buiten een geboren zeiler ben je zoals Faran al opmerkte inderdaad een geboren verteller.
Ik lees dat je al wat hulp krijgt bij de bureaucratie rondom de ziektekostenverzekering, gelukkig want daar ben ik ook niet zo goed in.
Maar als ik je als mede-zeeuw je een (administratief) handje kan toe steken doe ik dat met veel plezier.
Blijf regelmatig op dit topic posten, zo zullen er steeds meer forumleden van je horen en ik weet zeker dat er forummers zijn die je kunnen helpen.

Keep on sailing and telling! B)

Arjen
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 24 feb 2013 15:06 #371919

  • EelskeM
  • EelskeM's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 774
Laatst bewerkt: 24 feb 2013 15:06 door EelskeM.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 24 feb 2013 15:21 #371924

  • frankrijk
  • frankrijk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1085
Van harte welkom Oldbawley. Ik geniet van je verhalen!
Veel succes met de oogoperatie en hopelijk tegen niet al te hoge kosten voor jezelf.
(zelf zeil ik vanaf Marseille op de Middellandse Zee).
frank
Het is altijd goed zeilweer!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraagje 24 feb 2013 15:51 #371940

  • OldBawley
  • OldBawley's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2034
Dank voor de hulp, het is echt handig iemand op het thuisfront te hebben die eventueel kan helpen.
De vraag over de ziekenzorg is ondertussen van de baan, ik heb besloten Grieks te gaan en zelf te betalen.
Als je zoals ik reeds enkele jaren niet werkt heb je tijd voor filosoferen. Wij ( De boot is voor mij ook een wezen ) leven vooral s´winters erg eenzaam. Ik anker op een mooie stek, heb in Turkije geleerd hoe ik een maand zonder inkopen kan rondkomen, dus eigenlijk echt eenzaam. Verleden week, erg slecht weer, had een verstophoekje in de NW hoek van de Poros binnenzee uitgezocht, heb twee mensen gezien. Een kerel die octopus vist met een 5 meter bootje en een Pakistaanse schaapherder met de kudde van z´n Griekse baas. Met beiden kan ik niet praten, de visser heeft slechts één gespreksonderwerp ( Wiiiimen oe oe ) en de Paki is bang voor me.
Deze maand is Swmbo ( She who must be obeyed ) aan boord, volgende maand heb ik enkel de laptop om tegen te zeuren.
Veel tijd om na te denken, heb gemerkt dat zelfs zo'n kleine erger- wrevel over iets waar je toch machteloos bij bent ( Bureaucratie ) je leven kan vergallen. Dat ga ik niet toelaten, geef gewoon op.
Ik kan zoiets, zet gewoon een schakelaar over en vergeet het probleem. Een beetje financiële reserve helpt licht over zo´n zaken te beslissen.
Een regel die bij het liveaboard cruisen hoort is dat je niet dieper gaat dan de helft van je spaarpotje.
Low budget denken heeft er voor gezorgd dat we na 14 jaar onderweg zijn nog steeds boven de helft leven.
Denk niet dat we slecht leven. Volgens mij is de belangrijkste cursus die je vóór het vertrekken moet maken het leren lekker koken. Straks gaan we d´r weer tegenaan, lamsbout slow cooking op de houtkachel. Wil je nog meer?
Laatst bewerkt: 24 feb 2013 20:00 door OldBawley. Reden: Spelling
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.344 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl