Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
In deze sectie horen alleen topics welke een project beschrijven. Hiervoor gelden bijzondere regels. De beschrijving van het project staat centraal, reacties van zowel de Topic Starter (TS) als andere leden zijn alleen toegestaan indien deze rechtstreeks betrekking hebben op de projectinhoud. Zie ook de forumregels die hierop van toepassing zijn.

Onderwerp: Project: Coppercoat antifouling aanbrengen

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 02:02 #795554

  • ilCigno
  • ilCigno's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17703
Ik had er al een paar jaar tegenaan gehikt, alle draadjes over het onderwerp gevolgd, het net afgestruind naar ervaringen van anderen, maar deze winter moest het er dan toch echt een keer van komen: het onderwaterschip van de il Cigno in de Coppercoat zetten. Met als consequentie dat de boot eerst volledig ontdaan moest worden van alle bestaande antifouling... In dit draadje deel ik mijn ervaringen met jullie.

De redenen om dit project aan te gaan waren de vele lagen harde antifouling, die door lokale hechtingsproblemen, beschadigingen en andere oorzaken bepaald geen glad onderwaterschip meer opleverde. Met Coppercoat op een mooi geschuurd schip is de romp weer voor lange tijd glad. Ook is het vooruitzicht op het achterwege kunnen laten van de tweejaarlijkse verfbeurt van het onderwaterschip erg aantrekkelijk. Als laatste reden vind ik de flinke hoeveelheid giftige antifouling die ik nodig had om te kunnen zeilen geen bijdrage aan het milieu waar ik trots op ben. Met Coppercoat ben je wellicht ook niet geheel zonder zonden, maar het lijkt wel een stuk beter te scoren op dit punt.

Hoe dan ook, samen met forumgenoot Lodelijk Stegman heb ik dankzij de betrekkelijk lage koers van de Pond een partij Cc gekocht in Engeland. Voor de romp van de Compromis 888 zouden naar advies van de leverancier 7 units moeten volstaan. En zo werden er binnen een paar dagen een paar zware dozen met Cc afgeleverd bij huize il Cigno, 28kg schoon aan de haak. Best veel gewicht, maar het zit wel op een gunstige plaats en de oude antifouling weegt ook nogal wat natuurlijk.



Allemaal leuk en aardig, maar het meeste werk zit voor er gesmeerd kan worden. Het onderwaterschip moet helemaal kaal, de laatste gram oude antifouling moet er af. Ook van lastige plaatsen zoals rondom de roerkoning of de onderkant van de kiel. Eerdere verkenningen om dit zonder al te veel spierkracht voor elkaar te krijgen, zoals met een ultra-hogedrukspuit, bleken toch iets te gemakkelijk. Er zijn eigenlijk maar vier manieren om de oude troep te verwijderen:
- stralen
- krabben
- schuren
- chemisch afbijten

Gezien de mogelijkheden van de winterstalling (tussen opgebokte boten) en de meer dan waarschijnlijke bezwaren van de havenmeester viel de eerste mogelijkheid af. Met krabben zijn door velen voor mij goede ervaringen opgedaan en ik kon van forumgenoot Brambo zijn vacuumkrabber lenen. Schuren is lastig, omdat de taaie antifouling het schuurpapier heel snel vol laat lopen. Prima voor de laatste restjes, maar niet voor het bulkwerk. Afbijten leek mij echter wel een goede mogelijkheid. Ik nam van een andere forumgenoot een bus Starbrite antifouling remover over. Mijn plan was om dit te gebruiken op plaatsen waar krabben niet gewenst of praktisch is, zoals mijn zelfgebouwde hout-epoxy roerblad, de gietijzeren kiel en de bovenrand op de waterlijn.



Goed, met een auto volgeladen als een bouwvakkersbus met ladder, plastic, oude kleren, machines, stofzuiger en nog talloze andere kleine en grote zaken op pad. Eerst maar de remover aanbrengen, die moest tussen de 2 en de 4 uur inwerken, zonder uit te drogen. Met een blokkwast aanbrengen dus en daarna met plastic folie afdekken. De remover is vergelijkbaar met haargel en plakt ook als zodanig, dus het plastic blijft goed zitten.





Vier uur later..... de grond afdekken met plastic en eventjes de boterzachte antifouling er met een plamuurmes afsteken.....nee dus. Het werkt wel, maar half. Het afsteken lukt gedeeltelijk en kost nog altijd heel veel ellebogenstroom.



En de derrie die het oplevert is onbeschrijfelijk: een vieze mix van plakkerige, agressieve en giftige klodders die op een gegeven moment overal op en aan zitten. Alles is blauw en alles plakt. Geloof me, de foto's zijn heilig vergeleken met de werkelijkheid. Ik durfde op een gegeven moment m'n telefoon niet meer te pakken, bang om ook die onherstelbaar onder te smeren.



Het resultaat is dat een deel van de antifouling er inderdaad af is, dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat wat er overblijft een taaie laag vormt waar bijna geen vat op te krijgen is.



En nee, de boel nog een keer insoppen werkt ook nauwelijks. Uiteindelijk was de enige werkbare manier om de taaie laag weg te krijgen deze met de haakse slijper en komborstel te lijf te gaan. Nou, dat had ook wel zonder de remover gekund. Al met al heeft de remover mij per saldo meer in plaats van minder werk opgeleverd. De enige plaats waar het vrij goed werkte was op het roerblad, wellicht omdat dit een stuk jonger was en dus minder lagen antifouling had.

Tot zo ver, morgen verder met het vervolg.
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Laatst bewerkt: 30 dec 2016 02:12 door ilCigno.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 07:19 #795563

  • RoGre
  • RoGre's Profielfoto
Herkenbaar :) schrapen en schuren en geduld!

Even een leermomentje ik heb het verleden jaar gedaan en maakte achteraf gezien de stomme fout de kielnaad eerst weer netjes af te werken met kit, dat werkt dus niet.. moet dat stukje dit jaar even bijwerken.. coppercoat houd ook erg slecht op de saildrive flap..

Veel succes
Ronald.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 07:28 #795566

  • CeesS
  • CeesS's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4452
Heel herkenbaar. Ik ben ooit ook met afbijt begonnen, na 1 m2 heb ik het restant van het afbijtmiddel bij het chemisch afval gedumpt. Wat een troep. Dit jaar bij de winterstalling een prijsopgave gevraagd voor het volledig kaal halen van het onderwaterschip. Moet 2500 Euro's kosten. Dus dit jaar nog maar eens antifouling smeren.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 07:30 #795567

  • freek1970
  • freek1970's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3575
Cigno,

Ik denk dat je dit allemaal al weet. Sopranino (houten kolibri 560) zit ook in de echte coppercoat en dat voldoet goed. Geen onderhoud, alleen hooguit heel lichtjes opschuren om koper te activeren met korrel 300 voor te water laten.
Ik heb de oude AF van die boot geschraapt met een scherpe verfkrabber en een fohn (eigenlijk was dit fout want die rommel is giftig het wou wel goed op die manier) en daarna geschuurd met een Rotex Ro 150.
Die hele boot is kaal geweest en nieuw in epoxy gezet.
Ik neem aan dat je weet dat je met de haakse slijper en komborstel (staalborstel) kun je de romp mee vernielen uitkijken. Schuurmachine is beter ga je er in elk geval niet in.
Ik weet niet wat er bij een polyester schip, wanneer je hem tot op de gelcoat kaal hebt, onder de coppercoat moet maar ik neem aan dat je dit weet anders uitzoeken lijkt mij dat er wel wat onder moet, kan een gelshield zijn. Bij de kolibri zit er rolcoat onder, dat zit over de impregneer epoxy en daaronder zit het plakhout.
Coppercoat verwerken is op zich wel makkelijk maar je moet weten hoe. Rollen, en dan daarna er afblijven zit er wel een oneffenheid in niet teruglopen maar eerst 2 uur laten drogen want anders trekt de coppercoat op en krijg je dus nog ergere oneffenheden. (heb zelf die oneffenheden gehad door "teruggaan en optrekken van de verse laag" en heb het toen een week laten liggen en de boel daarna geschuurd en het daarna wel in een keer af gemaakt).
Omdat je bij zo'n grote boot wel 2 uur werk hebt om hem er helemaal in te krijgen kun je wanneer je aan het eind bent weer bij het begin beginnen.
Op die manier moet je alle 4 lagen nat in nat op een dag zetten (ten minste dan kun je zonder schuren in een dag de hele boot doen, doe je er langer over dan heb je meer werk want houd je op moet je de andere dag de droge laag schuren om een goede hechting te krijgen!).
Coppercoat laat zich prima schuren maar als je het in een dag doet en gelijk strak doet dan hoeft dat dus niet.

Freek
Het mooist is de boot waar je zelf de sleutels van hebt.
Laatst bewerkt: 30 dec 2016 07:33 door freek1970.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 07:39 #795570

  • Gregor
  • Gregor's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4480
Beetje mosterd na de maaltijd opmerking, PBO heeft die removers ooit getest en de resultaten waren weinig positief.

Suggestie: geheel afsluiten en ijsstralen of grid swipen.
Het kan altijd nog hagelen...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 08:26 #795582

Ben net met deze klus bezig (antifouling volledig verwijderen). Ik gebruik de vacuum scraper + 60 euro aan verse mesjes. De mesjes slijp ik aan de zijkanten wat af zodat ze niet in de gelcoat gaan happen. Ben nu 2 dagen bezig geweest (van zonsopkomst tot zonsondergang) en de boot is voor meer dan 2/3 kaal. Vandaag een dagje rust en dan morgen de rest. Met de (bouw)stofzuiger aan de vaccum scraper heb je helemaal geen rotzooi. Enige nadeel is dat het wel zwaar werk is. In de meest onmogelijke houdingen moet je toch voldoende druk zien te houden van het mesje op de romp anders werkt het niet.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 08:33 #795585

  • ReneK
  • ReneK's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4335
Ik heb dit net laten doen door de werf ,alle oude AF eraf, kaal maken tot op de epoxy barrier coat en coppercoat er op , op een 47 voet Oceanis

totaal kwam ik op 3600 euro uit (incl materiaal , arbeidsloon etc)

als ik dit zo zie ben ik wel blij dat ik het heb laten doen !
www.svbluepearl.com

Inmiddels hebben we Kroatië verlaten en zijn we (weer) onderweg globaal richting Nieuw Zeeland ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 08:46 #795588

Nou voor 3600 euro moeten wij toch heel wat maandjes sparen hoor. Nu ben ik in 4 dagen klaar waarvan 3 in deze "verplichte vakantie" waarin ik anders toch niet veel gedaan had. We weten alleen nog niet wat er terug op komt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 09:02 #795593

Herkenbaar... Ben zo blij dat deze klus vorig jaar gedaan is.
Ik heb meerdere volle dagen staan krabben en schuren op mijn 28ft.

Succes ermee, rotklus maar wat een voldoending als het klaar is!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 09:06 #795597

  • freek1970
  • freek1970's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3575
Jeroenfemke schreef
Ik gebruik de vacuum scraper + 60 euro aan verse mesjes. De mesjes slijp ik aan de zijkanten wat af zodat ze niet in de gelcoat gaan happen.

Nooit mee gewerkt maar wel veel goeie dingen over gehoord dit is volgens mij wel een hele goeie methode zo niet, de juiste methode :).

3600 euro is best veel geld. Bij mij voor de coppercoat zelf 3 blikken van 125 euro elk dus 375 euro voor een kolibri (reken ik de bakjes en schuurpapier en rollers niet mee) en daar had van over kunnen blijven als ik niet een keer een foutje had gemaakt. Ik denk dat dit met wat handigheid, als je de tijd hebt, goed zelf te doen is zo specialistisch is deze klus niet.

Freek
Het mooist is de boot waar je zelf de sleutels van hebt.
Laatst bewerkt: 30 dec 2016 09:06 door freek1970.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 09:14 #795601

  • Sonador
  • Sonador's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 7040
Hey leuk dat je er een topic over bij houd!

Met onze boot ben ik er ook mee bezig, en hij is inmiddels bijna klaar om geschilderd te worden.
Ik heb eerst alles eraf geschraapt met een schraper, daarna 2x volledig met een excenter geschuurd.
De kiel heb ik gisteren helemaal kaal gehaald met een tercooschijf.
Gaat behoorlijk wat uurtjes in zitten, en met een slechte rug is dat soms wat confronterend.

Qua schilderen, is de plan om eerst een aantal lagen epoxy met kleurpigment erin, daarna coppercoat (zit nog te twijfelen tussen de originele of zelfgemaakte).
Ik ga je topic met veel plezier lezen, en jullie ook veel plezier toegewenst met de werkzaamheden!
Laatst bewerkt: 30 dec 2016 09:19 door Sonador.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 09:16 #795602

  • Wadloper
  • Wadloper's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 26249
JeroenFemke schreef :
Nou voor 3600 euro moeten wij toch heel wat maandjes sparen hoor. Nu ben ik in 4 dagen klaar waarvan 3 in deze "verplichte vakantie" waarin ik anders toch niet veel gedaan had. We weten alleen nog niet wat er terug op komt.

Voor Rene speelt geld geen rol, dat wisten we al.
Dat gezegd hebbende vind ik € 3600,- voor het kaalhalen èn het in de CC zetten van een 47-voeter geen gekke prijs. Alleen de CC voor een dergelijk schip kost meer dan € 1000,- denk ik.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 09:19 #795603

  • nardus
  • nardus's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6101
Coppercoat is top, alleen de kleur van je owschip is dalijk bruin, klopt je avatar niet meer ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 09:24 #795606

  • trotti
  • trotti's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8025
Je blijft toch eigenwijs he ilCigno :P

Schrappen is de enige manier om het (zelf) enigszins normaal voor elkaar te krijgen!

Tjah, of stralen natuurlijk.... datziet er best makkelijk uit, maar geeft ook wel een bende natuurlijk!

https://www.facebook.com/857897797669418/videos/1090382894420906/

Groeten,
Johnnie
Laatst bewerkt: 30 dec 2016 09:24 door trotti.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 09:45 #795617

  • ReneK
  • ReneK's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4335
lodewijk stegman schreef :
Voor Rene speelt geld geen rol, dat wisten we al.
Dat gezegd hebbende vind ik € 3600,- voor het kaalhalen èn het in de CC zetten van een 47-voeter geen gekke prijs. Alleen de CC voor een dergelijk schip kost meer dan € 1000,- denk ik.

beetje rare opmerking over geld ?

tis gewoon een rekensommetje

als ik het zelf doe ben ik een week bezig met kaal maken en daar komt ook nog e.e.a materiaal en reiskosten bij , dan een dag met 4 man opsmeren (1 mengen 1 brengen 1 smeren en 1 voor de afwisseling) al met al incl materiaal en arbeidsloon is het wel geld , maar geen enorm gek bedrag
www.svbluepearl.com

Inmiddels hebben we Kroatië verlaten en zijn we (weer) onderweg globaal richting Nieuw Zeeland ;)
Laatst bewerkt: 30 dec 2016 09:49 door ReneK.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 09:46 #795618

  • ilCigno
  • ilCigno's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17703
Mensen, dank voor de bemoedigende woorden. Over het schrapen / krabben schrijf ik binnenkort wat, nu moet er eerst nog gewerkt worden!
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 10:01 #795624

  • Wadloper
  • Wadloper's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 26249
ReneK schreef :
lodewijk stegman schreef :
Voor Rene speelt geld geen rol, dat wisten we al.
Dat gezegd hebbende vind ik € 3600,- voor het kaalhalen èn het in de CC zetten van een 47-voeter geen gekke prijs. Alleen de CC voor een dergelijk schip kost meer dan € 1000,- denk ik.

beetje rare opmerking over geld ?

Misschien. Maar in een hele reeks van potsjes heb je al laten zien dat allerlei zaken voor de boot wel wat mogen kosten en dat dit voor jou allemaal geen probleem is.
Je opmerking dat je blij bent dat je het zelf niet gedaan hebt zou misschien een beetje leedvermaak in zich kunnen hebben.
Maar zoals een andere ZF-er al aangaf: niet iedereen kan zich dit permitteren, dus wordt dat leedvermaak een beetje zuur voor de armlastigen onder ons.

Omdat je jezelf misschien van geen kwaad bewust bent bied ik je hierbij mijn excuses aan. Ik had het beter bij denken kunnen houden en die gedachten niet moeten opschrijven. Maar ik geef toe; ik dacht het wel.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 10:03 #795625

  • fer2nand
  • fer2nand's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1572
Ik heb de afbijt een nachtje laten inwerken onder plastic, dat werkte beter (nabewerking was nog wel nodig)
Laser 777 -> Sailfish18 -> Neptun20 -> Sail Impala -> Hunter Formula One "Omnivoor" -> Eygthene24 "Kookaburra" -> Elvstrom31 "Zeeduif" -> Tasman 48
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 10:16 #795627

  • ReneK
  • ReneK's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4335
lodewijk stegman schreef :
Misschien. Maar in een hele reeks van potsjes heb je al laten zien dat allerlei zaken voor de boot wel wat mogen kosten en dat dit voor jou allemaal geen probleem is.
Je opmerking dat je blij bent dat je het zelf niet gedaan hebt zou misschien een beetje leedvermaak in zich kunnen hebben.
Maar zoals een andere ZF-er al aangaf: niet iedereen kan zich dit permitteren, dus wordt dat leedvermaak een beetje zuur voor de armlastigen onder ons.

Omdat je jezelf misschien van geen kwaad bewust bent bied ik je hierbij mijn excuses aan. Ik had het beter bij denken kunnen houden en die gedachten niet moeten opschrijven. Maar ik geef toe; ik dacht het wel.

boot kopen kost geld , boot onderhouden kost geld , reizen maken kosten geld.

uit 'de hele reeks van postjes' heb je kunnen opmaken wat de plannen zijn en dat er een budget voor is

bootje 150K
levens onderhoud 120K
school voor kids 40K
huis NL 80K
verzekering 40K

totaal voor 4 jaar weg 430K euro

ik snap best dat dit niet voor iedereen weggelegd is en het is ook voor mij een hele hoop geld . Maar om nu net te doen alsof geld geen enkele rol speelt gaat me net iets te ver . Ik snap ook best dat het in NL (meestal) 'not done' is om over geldzaken te praten en als dit teveel steekt wil ik dit best achterwege laten . Het veranderd achter niets aan de situatie en in al mijn onschuld schreef ik dus gewoon op wat iets kost als je het laat doen ipv het zelf te doen
www.svbluepearl.com

Inmiddels hebben we Kroatië verlaten en zijn we (weer) onderweg globaal richting Nieuw Zeeland ;)
Laatst bewerkt: 30 dec 2016 10:19 door ReneK.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 10:42 #795636

Eerlijk gezegd vind ik € 3.600 voor kaal maken, primer en Coppercoat voor een 47ft bepaald niet overvraagd. Alleen aan materiaal kom je al zowat tot de helft. Moeten ze wel binnen 6 mandagen de klus kunnen klaren.
Henny (Team Zeilersforum.nl)

It is when you are riding out your first gale in a boat you have built yourself that you wonder about some of the doubtful workmanship that went into her - John Guzzwell

www.fram.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 11:07 #795644

  • FKZ
  • FKZ's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1157
Ben benieuwd twijfel of ik cc onder de sloep zal smeren. Kaal maken staat zoizo op de planning. Wat kost een blikje cc en hoeveel m2 kan je daar 4x mee doen. Hoekleiner de bestelling hoe harder de verzendkosten mee tellen?

Over afbijt volgens mij werkt het alleen als je weet wat er allemaal onderzit merk type. En dan van de zelfde fabrikant daar specifiek afbijt voor halen. Weet je het niet dan is het krabben schrapen en schuren met grove korrel.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 11:14 #795647

  • ReneK
  • ReneK's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4335
FKZ schreef :
Wat kost een blikje cc en hoeveel m2 kan je daar 4x mee doen. Hoekleiner de bestelling hoe harder de verzendkosten mee tellen?

Met één unit COPPERCOAT behandelt u 3,5 tot 4 vierkante meter oppervlakte in 4 tot 5 lagen.

(heeft mij ook even gekost om nu precies te vinden hoeveel je met 1 'unit' kunt doen , ik geloof dat 1 'unit' 1 liter is

coppercoat.com/coppercoat-info...ow-much-will-i-need/
www.svbluepearl.com

Inmiddels hebben we Kroatië verlaten en zijn we (weer) onderweg globaal richting Nieuw Zeeland ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 11:18 #795650

  • Wadloper
  • Wadloper's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 26249
FKZ schreef :
Ben benieuwd twijfel of ik cc onder de sloep zal smeren. Kaal maken staat zoizo op de planning. Wat kost een blikje cc en hoeveel m2 kan je daar 4x mee doen. Hoekleiner de bestelling hoe harder de verzendkosten mee tellen?

www.zeilersforum.nl/index.php/...chip?start=50#772605

Alle info voor het bepalen van de benodigde hoeveelheden op de site van Coppercoat: coppercoat.com/
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 11:44 #795657

  • freek1970
  • freek1970's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3575
Nobalast schreef
Eerlijk gezegd vind ik € 3.600 voor kaal maken, primer en Coppercoat voor een 47ft bepaald niet overvraagd. Alleen aan materiaal kom je al zowat tot de helft. Moeten ze wel binnen 6 mandagen de klus kunnen klaren.

= ben er mee eens dat dit voor laten doen niet duur is. Is ook net wat je wil, doe je 'm zelf heb je bijna 2000 euro verdiend echter zit wel weer wat in dat laten doen omdat die boot te groot is om alleen te doen. Je moet op de dag dat je gaat rollen 2 of 3 extra man regelen en die moet je elk ook wat in de hand drukken.

Freek
Het mooist is de boot waar je zelf de sleutels van hebt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Project: Coppercoat antifouling aanbrengen 30 dec 2016 12:27 #795665

  • Sonador
  • Sonador's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 7040
Let op m.b.t de berekening van die rekenmachine op hun website vs hun eigen berekening!
Voor mijn kleine dehler berekende zij zelf 6 units, terwijl ik via hun rekenmachine op 1.8 units uitkwam.

Waarom ze zoveel aanhouden weet ik niet, nadat ik die vraag gesteld had, kreeg ik er dit antwoord op:
"je hebt dan te weinig koper op je romp zitten voor een goede anti aangroei laag"
En: "er gaat genoeg verloren van de kwantiteit in b.v je verfrollers etc"
Laatst bewerkt: 30 dec 2016 12:29 door Sonador.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.363 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl