Er zijn ook wel groenten die je wat langer buiten de koelkast goed kunt houden, zoals (winter)wortelen en sperciebonen. Qua fruit kun je tomaten ook vrij lang goed houden, die kunnen wel wat warmte hebben, en kun je als fruit eten of in de warme hap gebruiken. Nu heb je volgens mij een stalen platbodem, daar is op de bodem hier en daar vast wel een plek te vinden waar het nog een beetje koel is.
Bij de supermarkten heb je van die zakken/pakken kant-en-klare rijst met kerrie, etcetera. Niet echt een delicatesse, maar klein, licht en makkelijk.
Bij de Lidl heb je potten pastasaus met gehakt, zijn lang houdbaar, hoeft alleen maar pasta of rijst bij (en eventueel wat champignons uit potje of blikje, etc). Ze hebben daar ook kleine blikjes kidneybonen, die vinden wij lekkerder dan bruine bonen of kapucijners.
Er is ook aardappelpuree poeder waar je alleen water ipv melk nodig hebt, wel zo makkelijk. Verder zijn er bij de buitensportzaken ook zakjes eierpoeder, kun je een eitje of omelet mee bakken. Oud brood: geeft niets, wentelteefjes!
Een paar pakken houdbare melk (hoe vies die ook is) zijn vaak ook een uitkomst. Qua vlees zijn blikjes knakworst en van die gedroogde worsten handig. Mocht je op doorreis op een donderdagochtend of zaterdag langs Zutphen komen: leg even aan en loop de markt op, er is daar een kraam met alleen maar van die gedroogde worsten, kun je uitzoeken wat je lekker vindt.
Als je eens in Frankrijk bent: daar hebben ze vaak veel aparte soorten blikvoer, de ratatouille is bij ons de grote favoriet, maar laat de tripoux (stukjes schapedarm..) lekker in het schap staan.
En er is genoeg vers te krijgen: even een hengeltje pakken