Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 okt 2014 20:45 #563729

  • holrobert
  • holrobert's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3041
Wat bij ons met smaak wordt gegeten en al prima eetbaar is met louter lang houdbare ingredienten:


- ui
- knoflook
- houdbare salamiworst, of cervelaat als je minder gekruid wil.
- groentebouillon blokje
- als je het hebt, verse goente: courgette, paprika of iets anders zoets/zachts
- twee blikken tomaten(stukjes) op sap
- pasta

gesnipperde ui en knoflook zachtjes bakken, dan in blokjes gesneden salami of cervelaat erbij, rest van de groente gesneden erbij en een paar minuten doorbakken. Dan blikken tomaten en bouillonblokje erin en eventueel een beetje suiker, 10 minuutjes zachtjes laten koken terwijl je de pasta kookt, klaar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 okt 2014 21:40 #563737

Mmm, van dit soort recepten lus ik wel pap van! Lekker... :)
Na een periode van stilte ben ik er weer...!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 26 okt 2014 17:05 #564011

  • fpricken
  • fpricken's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 374
Lekker en handig topic!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 26 okt 2014 17:24 #564017

  • Mephisto
  • Mephisto's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 1724
Paarden biefstuk op brood

Per persoon: Leg 2 boterhammen op een bord

Bak wat in plakjes gesneden champignons, grof gesneden uitjes en een tomaatje in plakjes in een pan en verdeel dit als het klaar is over de boterhammen

Bak in dezelfde pan een of meer paarden biefstukjes om en om naar smaak
Doe peper en zout op het biefstukje

Leg de biefstuk op het brood.

Eet smakelijk!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 26 okt 2014 17:46 #564024

  • CO26
  • CO26's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 378
holrobert schreef :
Wat bij ons met smaak wordt gegeten en al prima eetbaar is met louter lang houdbare ingredienten:


- ui
- knoflook
- houdbare salamiworst, of cervelaat als je minder gekruid wil.
- groentebouillon blokje
- als je het hebt, verse goente: courgette, paprika of iets anders zoets/zachts
- twee blikken tomaten(stukjes) op sap
- pasta

gesnipperde ui en knoflook zachtjes bakken, dan in blokjes gesneden salami of cervelaat erbij, rest van de groente gesneden erbij en een paar minuten doorbakken. Dan blikken tomaten en bouillonblokje erin en eventueel een beetje suiker, 10 minuutjes zachtjes laten koken terwijl je de pasta kookt, klaar.

Nu ben ik toevallig getrouwd met een echte, originele, Italiaanse keukenprinses. Je recept klinkt heel lekker, de worst ga ik zeker proberen.
Maar ik heb wel een kleine aanvulling. Wat ik zelf doe als ik een paar dagen ga zeilen is een grote pan saus maken die met rijst of pasta gegeten kan worden. Eigenlijk precies op de manier zoals jij beschrijft. Echter, een Italiaan bakt de groente en vlees, blust het af met een scheut rode wijn, hele tomaten uit blik [met een mes in het blik klein maken, stukje in blik zijn waterig] en laat dit vervolgens wel 1 à 2 uur heel zachtjes pruttelen. Afmaken met knoflook en basilicum.
O ja, suiker is uit den boze in de Italiaanse keuken.
Laatst bewerkt: 26 okt 2014 17:46 door CO26.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 26 okt 2014 18:32 #564038

  • holrobert
  • holrobert's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3041
CO26 schreef :
...een Italiaan bakt de groente en vlees, blust het af met een scheut rode wijn, hele tomaten uit blik [met een mes in het blik klein maken, stukje in blik zijn waterig] en laat dit vervolgens wel 1 à 2 uur heel zachtjes pruttelen. Afmaken met knoflook en basilicum.....
O ja, suiker is uit den boze in de Italiaanse keuken.

Kijk, en dat ga ik dan weer eens proberen. :) en niets ten nadele van mijn eigen diepfries(z)e godin, maar dat van dat italiaans en keukenprinses klinkt wel erg goed !

Thuis laten we de basis idd veel langer staan, en de suiker (of soms ook een beetje melk) doen we om het wrange uit de tomaat te halen als je het maar kort wil koken zoals aan boord.
We hebben ooit uit een kinderkookboek het recept voor de basis saus gehaalt: ui, knoflook, tomaten uit blik erbij, witte bastersuiker, half uur zachtjes doorkoken en dan verse basicilum. Ongelovelijk hoe zoiets simpels al zo lekker smaakt....je hoeft nooit meer een mixje of een zakje van iets.

De rest van het gerecht is ook nog steeds favoriet bij ons thuis: gehakt, (veel) geraspte kaas, een ei en paneermeel. Alles door elkaar en er balletjes van draaien: die dan bakken in olijfolie en bij de saus serveren....dan nog tomaat-komkommer-mozarella-pijnboompitten-basicilum-salade erbij. Maakt niet uit hoeveel we er van maken, het gaat schoon op met daarna drie kinderen voor pampus op de (kuip)bank :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 26 okt 2014 18:49 #564047

  • Vipe6
  • Vipe6's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 535
Broodje rookworst. Neem een broodje en bijt er aan elke kant het puntje af. Dan maak je met twee vingers een tunnel in de lengterichting van het broodje. Stuk rookworst afsnijden tot waar de worst een bocht begint te maken. Steek nu de worst in de tunnel die je door het broodje maakte. het gaat het makkelijkst als je het bolle begin van de worst door het broodje steekt. Heel handig en snel om tijdens het zeilen zonder bestek een belegd broodje te eten. Kan trouwens ook met droge worsten enz.
Met bv één Unox rookworst kan je zo drie broodjes vullen, enkel de bocht van de worst door het broodje krijgen is wat moeilijker.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 27 okt 2014 04:28 #564213

  • Sloe Gin
  • Sloe Gin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10123
-Rijstbuiltje in kokend water hangen en ondertussen een blikje ragout opwarmen.
Ondertussen nog net tijd genoeg om een borrel in te schenken!


-Tosti in de koekenpan


-Origo op de bakskist met een koekenpan er op.
Alle ingrediënten voor gourmet er om heen.

Bijlage 2014-05-1719.15.11.jpeg niet gevonden

May sauce be upon you.
Laatst bewerkt: 27 okt 2014 04:40 door Sloe Gin.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 27 okt 2014 11:20 #564343

  • mrtnm
  • mrtnm's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2069
Vipe6 schreef :
Broodje rookworst. Neem een broodje en bijt er aan elke kant het puntje af. Dan maak je met twee vingers een tunnel in de lengterichting van het broodje. Stuk rookworst afsnijden tot waar de worst een bocht begint te maken. Steek nu de worst in de tunnel die je door het broodje maakte. het gaat het makkelijkst als je het bolle begin van de worst door het broodje steekt. Heel handig en snel om tijdens het zeilen zonder bestek een belegd broodje te eten. Kan trouwens ook met droge worsten enz.
Met bv één Unox rookworst kan je zo drie broodjes vullen, enkel de bocht van de worst door het broodje krijgen is wat moeilijker.

En een beetje grove mosterd.. mjomjomjom.. :P

Martijn :cheer:
Leisure 22


www.leisure17-22.nl/

Zo snel mogelijk weer een Grote reis!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 27 okt 2014 12:03 #564371

  • Jedre
  • Jedre's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 4103
Tot hellinshoek ca 30 graden, golfhoogte onbeperkt
Gekookte rijst met andijvieprut
Rijst koken.
Spek bakken, uitje fruiten, woksaus erbij en andijvie erin mee bakken.
Later nog wat woksaus bij de rijst en klaar.

Tot hellingshoek 20 graden, golfhoogte max 2 meter
Mcwrap, kipschnitzel bakken, uitje fruiten, wraps boven de koekenpan licht opwarmen voor het rolgemak, plak cheddar, blaadje sla en mosterdsaus en klaar. Voor extreem exotisch genot...voeg een tomaatje toe.

Tot hellingshoek 15 graden en golfhoogte 100cm (ivm maiskorreltjes)
Mexicaanse wraps, recept...zie pak van Honig.
:-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 27 okt 2014 12:24 #564379

  • Albert 45
  • Albert 45's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12597
De eerste twee klinken goed André maar die laatste, met mais, ik weet het nog zo net niet.
Mijn wijze vader placht te zeggen "Jongen, pas op met mais, voor je het weet lopen de kippen aan je kont te pikken".
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 21 aug 2016 16:22 #760973

  • Peper
  • Peper's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3649
Sambal goreng buncis pedis 'Trintelhaven' (blauwe hap)

Gereedschap:
Pan om rijst te koken, wok om te braden.

Ingrediënten:
Rijst, ca 60 gram per persoon (vermeerderen of verminderen naar eigen goeddunken)
Gerookte spekreepjes: 50 gram pp.
Rode chilipeper (als het scherp mag zijn: 1 pp, kan ook weggelaten worden als het niet scherp mag zijn)
Rode paprika: een halve per persoon (geeft een mooi rood accent aan het geheel en maakt een 'peper' indruk).
Prei: een klein preitje per persoon of een grote voor 4 personen.
Sperziebonen: 100gr pp. (bij voorkeur vers, dat smaakt veel beter, maar een blikje 'slappe groene lulletjes' kan ook)
Knoflook: 1 teentje pp.
Wijko 'pindapoep': 1 eetlepel pp. of eigen gemaakte pindasaus.
Soja: een klein scheutje (of een klots als je veel maakt)
Voor wie de smaakontwikkeling nog op 'fast food' staat: één eetlepel nasi goreng boemboe (de Go-tan versie bevat geen natrium mono glutamaat of 'Ve-tsin') Ik vind het gebruik van een commerciële boemboe 'vloeken in de kerk', maar voor de snelheid in een beperkte kombuis, is het acceptabel.

Bereiding:
Zet de rijst met ruim water op, kook het 1 à 2 minuten en zet de pan in een slaapzak voor verder garen (hooikist methode).

Kook de sperziebonen gaar en giet het water af.

Snijdt de prei in hele dunne reepjes van ca 1mm (een paar wat bredere is niet erg, maar de dunne reepjes zijn sneller gaar)
Doe de spek in de wok en braadt het vet eruit en voeg vervolgens de in ringen gesneden chilipepers toe. Braadt dit nog even mee. Zet het vuur nu laag.
Snijdt de knoflooktenen klein en voeg deze toe.
Voeg de prei toe en braadt het geheel op een zacht vuur tot de prei gaar is. Het water uit de prei brengt de smaak egaal door de boemboe die je nu zelf hebt gemaakt. Vertrouw je de smaak niet, dan kun je die nu 'oppeppen' met de boemboe uit de winkel.
Voeg de gare sperziebonen, de soja en de pindasaus toe. Roer deze door en laat het geheel nog een 10 minuten sudderen op een zacht vuur en roer het af en toe om.

Serveer dit naast de rijst. Voor de 'heetste bliksems' kun je er nog sambal naast zetten.

Smakelijk, Peper.

ps: De prut van pepers, spek en bonen, prei en paprika kun je heel goed een dag tevoren maken. Het wordt eigenlijk alleen maar lekkerder als de smaak de tijd krijgt er goed in te trekken!
P
Volg mijn adviezen en raadgevingen NOOIT op!
Ik ben een 'misfit', een 'square peg in a round hole' en een 'wereldverbeteraar' van de ergste soort:
Eentje met een zeilboot en een elektrische buitenboordmotor.
Laatst bewerkt: 21 aug 2016 17:21 door Peper.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 23 aug 2016 18:41 #761653

  • Sobat
  • Sobat's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 276
Na het geroei in mijn potje "eigengemaakte" sambal in de Trintelhaven en de smeekbede om het recept in de kookhoek te zeten, eerst het voorwoord hoe deze sambal tot stand gekomen is. Een leuke Anneke Dotes.

(Marine confituur) SAMBAL van RIEK

Jarenlang werd er ergens bij de Marine door innovatieve koks in hun gamellen een eigen soort sambal gemaakt die legendarisch werd. Altijd stond een hoeveelheid op tafel voor de blauwe hap en stamppot. Toen het verbruik zo hoog werd dat men zich zorgen ging maken over de kosten, bleek dat de janmaten het ook als jam op brood smeerden. Door deze sambal pedisser (= heter) te maken ging de consumptie als jam achteruit, maar werd uiteindelijk toch van het menu gehaald vanwege de kosten. Op de een of andere manier werd deze sambal eveneens bekend bij de landmacht en legde een officier van de Huzaren van Boreel de hand op het recept. Zijn vrouw Riek maakte het sindsdien voor familie en bekenden in haar eigen keuken. De Huzaar is nu lang gepensioneerd, maar eet nog graag pedis. Zijn vrouw heeft het recept aan Darius doorgegeven, die sindsdien regelmatig in zijn kombuis tot wel 30 potten per keer maakt voor haar en zijn eigen familie. Het recept werd verkleind van een 40 liter pan naar 18 potten. Het recept hieronder is verder verkleind naar 8 of 9 middelgrote potten en kan naar wens enkele keren verdubbeld worden, indien noodzakelijk. Maar natuurlijk ook nog vele malen kleiner.

Recept:

1 grote pot sambal oelek (±1000 gram, bv. van Wendjoe)
2 tls verkruimelde trassi (tls =theelepel)
1 kg zoete rode uien, geschild en gesnipperd
1 liter blik fruitcocktail incl. sap
2 middelgrote potjes goedkope aardbeienjam
1,25 deciliter ketjap manis
250 gram bruine suiker (Mag ook palmsuiker zijn)
1-2 flinke tenen knoflook, gehakt
1 flinke scheut bakolie

Dit recept door 3 delen indien nodig.
De receptuur komt niet op een gram nauwkeurig.
En dan vanaf nu flinke potten met schroefdeksel verzamelen
Je hebt er voor dit recept zeker 4 of 5 nodig
Bereiding:

1. Reinig geschikte glazen potten en deksels in kokend water met wat soda, neem deze met een tang uit het kokende water en laat omgekeerd uitleken op een schone theedoek. Niet uitdrogen! Even in de magnetron kan ook!
2. In een grote pan verhit de olie en voeg eerst de trassi toe, bak licht, voeg rode uien en knoflook toe. Laat even zweten tot glazig maar niet bruin.
3. Voeg sambal en jam toe. Laat onder regelmatig roeren zachtjes koken. Let op dat e.e.a. niet aanbakt.

4. Voeg fruit, sap, suiker en ketjap toe (deze meuk gooi ik eerst in de blender)

5. Laat geheel zachtjes indampen op een laag vuur onder regelmatig roeren. Meet regelmatig met een houten lepel hoe hoog de massa in de pan staat. Je moet ongeveer 20 % van het vocht kwijtraken. Meet met een houten stokje vanaf de pan rand. (5 inkepingen)

6. 2e onderdeel sterilisatie: Verhit de potten 3 á 4 minuten in de magnetron, (Steriel maken) vul deze af met de hete sambal, plaats het deksel stevig op de pot en keer deze voorzichtig om, opdat deze ook de deksel goed verhit en steriliseert. Bij het afkoelen zuigt de inhoud zich vacuüm. Etiketteer wanneer afgekoeld. Let op: indien je pedissere (hetere) sambal wenst voeg dan voorzichtig wat Scots Bonnet pasta toe. Ook bekend als een Surinaamse sambal.

Toetje: Landmijn. Recept:
(een tosti van pindakaas, banaan en sambal)
Volksboot 480
Neptun 22
Beneteau First 30
Rondje(gelopen op)Helgoland
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 24 aug 2016 07:26 #761778

  • Peper
  • Peper's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3649
En laat Peper jullie vertellen dat dit echt lekkere Sambal is! Dat hoeven jullie niet van mij aan te nemen, probeer het zelf maar uit.
Als je de kilo Sambal Oelek vervangt door een kilo 'Madam Jeanette' pepers, wordt de sambal pedis in het kwadraat. Denk erom dat je snel moet afvegen op de wc, anders vliegt het toilet papier in de brand.
Groeten, Peper.
Volg mijn adviezen en raadgevingen NOOIT op!
Ik ben een 'misfit', een 'square peg in a round hole' en een 'wereldverbeteraar' van de ergste soort:
Eentje met een zeilboot en een elektrische buitenboordmotor.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 24 aug 2016 08:39 #761807

  • Albert 45
  • Albert 45's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12597
Heb afgelopen weekend in Trintelhaven, zowel de blauwe hap van Han als de Sambal van Sjoerd, mogen testen.
Of het lekker was?
Man, je blíjft vreten! :woohoo:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 24 aug 2016 12:36 #761900

  • Sloe Gin
  • Sloe Gin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10123
Vergeet die al dan niet geflambeerde spekpannekoeken van Appie niet.
Die waren niet te versmaden!

De alcoholische versnaperingen van Han deden mij aan vroegâh denken en waren ook niet mis.
May sauce be upon you.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 26 sept 2017 09:40 #876371

  • Sloe Gin
  • Sloe Gin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10123
Schopje aangezien het alweer verjaard is.
May sauce be upon you.
Laatst bewerkt: 26 sept 2017 09:40 door Sloe Gin.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 26 sept 2017 11:41 #876425

  • holrobert
  • holrobert's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3041
Nog maar een van onze 'kan niet mislukken' en 'oersimpel' gerechten aan boord dan:

Pasta Carbonara Improvisada:

- paar uien en een paar tenen knoflook klein snijden en zachtjes fruiten in olie
- gerookte spekblokjes erbij en mee uitbakken
- kuipje kruidenkaas erbij (paturain, boursin, eigen-merk-spul, whatever je kon vinden)
- beetje water en naar smaak wat groentebouillon (blokje) erbij en een paar minuutjes laten inkoken
- serveren met pasta

In plaats van gerookte spek ook erg lekker met verse zalm.

En als je het vinden kan: verse spinazie roerbakken en direct voor het serveren door de saus roeren
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 27 sept 2017 22:44 #877049

  • Delphi32
  • Delphi32's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17794
Mocht je in Duitsland zijn (en ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Werner daar wel eens rondloopt), ga dan naar de Lidl. Die heeft erg leuke snacks die we in NL niet hebben. Formaat noodle-beker, maar dan met aardappelpuree+broccoli+kaas, of aardappelpuree+spekjes+rösti.

Heet water erbij, roeren, even laten staan, nogmaals roeren en klaar. Prima voer voor eind van de middag of eind van de nacht. Wij hebben altijd wel een stel van die bekers aan boord.

Als de Duitse bekers op zijn (helaas veel te snel), gaan we over op noodles (de Soba bekers zijn berelekker, Nissin is een goeie tweede, Yumyum heeft ook bekers maar die zijn minder lekker en de Good Noodles zijn te flauw voor woorden) of op de Good Pasta varianten.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 28 sept 2017 03:54 #877057

Niet alleen de Duitse lidl, maar is verkrijgbaar in iedere Duitse supermarkt.
Inderdaad lekkere oppepsnack!
Hans Fix, Feeling 29DI
Met elektrische hulpmotor.
hansfix.nl/electric/
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 18 mei 2022 14:30 #1392066

  • JotM
  • JotM's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4713
Aangezien "off topic" tegenwoordig beperkt is tot 200 berichten stel ik voor dit draadje naar "reisvoorbereiding en veiligheid" te verplaatsen. :)
"Gute Gedanken sind die, bei denen Dir, mein Leser, noch bessere einfallen" - Charles Tschopp
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 18 mei 2022 14:43 #1392069

OK
Henny (Team Zeilersforum.nl)

It is when you are riding out your first gale in a boat you have built yourself that you wonder about some of the doubtful workmanship that went into her - John Guzzwell

www.fram.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 18 aug 2024 04:40 #1578994

Waar vang je de grotere krabben waar wellicht wél wat vlees aan zit wat de moeite van het bereiden waard is? Mijn kinderen hebben met de “wasklem met spek” methode in de haven van Vlieland wat krabben gevangen, waarbij we de drie grootste (8 cm schaal) hebben gekookt en schoongemaakt. Hier komt echter zó weinig vlees uit dat we er voor een salade wel 20 nodig zouden hebben en uren bezig zouden zijn met schoonmaken.

Waar houden de volwassen krabben zich op?
Laatst bewerkt: 18 aug 2024 04:40 door Nachtvlinder.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 18 aug 2024 11:09 #1579045

  • peter1
  • peter1's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6016
holrobert schreef :
Nog maar een van onze 'kan niet mislukken' en 'oersimpel' gerechten aan boord dan:

Pasta Carbonara Improvisada:

- paar uien en een paar tenen knoflook klein snijden en zachtjes fruiten in olie
- gerookte spekblokjes erbij en mee uitbakken
- kuipje kruidenkaas erbij (paturain, boursin, eigen-merk-spul, whatever je kon vinden)
- beetje water en naar smaak wat groentebouillon (blokje) erbij en een paar minuutjes laten inkoken
- serveren met pasta

In plaats van gerookte spek ook erg lekker met verse zalm.

En als je het vinden kan: verse spinazie roerbakken en direct voor het serveren door de saus roeren


ipv spekjes vega spekjes van vivera, beter houdbaar ook dan echt vlees, ui is niet nodig.



En eigeel er door van 1-2 eieren als je ze hebt.
Ik ben de storm, en de windstilte.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.218 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl