Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 27 aug 2012 18:00 #313684

  • Sprokkie
  • Sprokkie's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3324
werner schreef :
zeehond schreef :
Ik zag vandaag bij de Makro een 2 literblik chili con carne. Of dat te hachelen is weet ik niet maar het lijkt me wel heel handig

kijk, en Els doet het zo, ze zou een pot/blik uit een aanbieding kopen, en bevalt ons dat thuis/testen, kopen wij gelijk er 10 of meer van, is vaak veel langer dan een jaar houdbaar..

Doreen,
heb van de lidel altijd een doos van kant en klaar gebakken aardappels met ui/spek aan bord,(2pers.pos.) vacu verpakt, langer dan 2 jaar houdbaar, zonder koeling,10 min verhitten en klaar.
verse komkommer erbij, deze kan je ook lang aan bord bewaren, bv, ook potten roie bieten, koud erbij, heb de heele boot vol met zo iets..
groeten
werner

Die aardappels ui spek hebben ze niet meer bij de lidl :(
Die had ik ook altijd in voorraad aan boord
Mensen zeggen wel eens dat ik troep verzamel; ik noem mezelf liever een industrieel-amateur-archeoloog die probeert waardevolle artefacten te behouden.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 27 aug 2012 18:10 #313692

Penne met Zalm (mag ook met Tagliatelle) heel simpel, wellicht staat ie er al op:

Ingredienten:
1 Ui
Bakje gerookte zalmsnippers
1 Bakje slagroom of kookroom
1 dl Cognac of Madeira (meer mag ook maar dan mag m'n zoontje niet mee eten ;) )
250 gr napolitaanse pastasaus

Uitje snipperen, in de pan met een beetje olie of boter tot de ui glazig is. Dan de gerookte zalm toevoegen, en kort daarop de room. Dan de tomatensaus er doorheen. Daarna de cognac/madeira er door.

Tegelijkertijd kook je de pasta, afgieten en klaar is kees.
Laatst bewerkt: 27 aug 2012 18:11 door waverider82.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 27 aug 2012 18:15 #313697

  • hypervisor
  • hypervisor's Profielfoto
die rijstzakken van de lidl...van kania prima te eten :)

zakkie in de pan half litertje water erbij en laten koken tot het vocht opgenomen is door de rijst.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 27 aug 2012 18:23 #313707

Macaroni van houdbare spullen....

Ham of corned beef uit een blik in blokjes snijden en fruiten, zakje macaronimix van knorr en gekookte elleboogmacaroni erbij, klaar.
Bij voorkeur uit te breiden met een gefruit uitje, en macaronigroenten (na het vlees met de saus laten stoven), ivm de vitamientjes, geraspte kaas en tomatenketchup maken het helemaal af
Gescheiden van Moos, we varen nu de Skafos
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 27 aug 2012 18:27 #313708

Bonenschotel voor de grote trek

Blik/pot sperziebonen, blik/pot witte bonen in tomatensaus, unox rookworst, peper. Iets pittiger? cayennepeper of chilikruiden erbij.... Erbij ananas of perzik uit blik.
Uitje aan boord? Dan die eerst fruiten....
Gescheiden van Moos, we varen nu de Skafos
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 27 aug 2012 19:12 #313737

  • wybeslot
  • wybeslot's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3852
wraps met bonen voor luie mensen:
Gehakt oid braden.
Bonenschotel Mexicaans (pot van Hak geloof ik) erbij
Wraps even warm maken en bonenschotel erop scheppen

Klaar!
Efsix 1100 - Red Baron
Ligplaats Giesbeek
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 27 aug 2012 19:21 #313746

  • Team OSD
  • Team OSD's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 482
Binnenkort ga ik eens experimenteren met ´maaltijdsauzen´.
Hierbij denk ik eraan om een paar liter hartige, voedzame sauzen te maken met groenten en vis/vlees er al in. De saus in zakken te storten, te vacumeren en in te vriezen. Als de zeiltrip eraankomt een paar zakken in de tas te gooien, rijst en pasta meenemen. Rijst koken, een zak saus mee verwarmen (in het kookvocht) en básta! (klaar)
Wie heeft hier al ervaring mee?
Lijkt me echt iets voor bijv. goulash.
Laatst bewerkt: 27 aug 2012 19:23 door Team OSD.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 28 aug 2012 04:30 #313783

  • Anjo
  • Anjo's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12548
Die aardappeltjes liggen wel bij de Aldi, maar geen idee van de datums, ze gaan er hier binnen 2 dagen doorheen, zal straks eens kijken en melden.

Wat ik verder vaak meeneem zijn die 1-pansgerechten, meen van Aviko, bv rund/varkensvleesreepjes met aardappeltjes en groenten. Liggen in de vriezer bij de supermarkt.
Wat extra dobbelsteentjes spek erbij en opwarmen, prima binnen te houden.
Stuurman aan wal ;-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 28 aug 2012 05:00 #313792

T1 team OSD schreef :
Binnenkort ga ik eens experimenteren met ´maaltijdsauzen´.
Hierbij denk ik eraan om een paar liter hartige, voedzame sauzen te maken met groenten en vis/vlees er al in. De saus in zakken te storten, te vacumeren en in te vriezen. Als de zeiltrip eraankomt een paar zakken in de tas te gooien, rijst en pasta meenemen. Rijst koken, een zak saus mee verwarmen (in het kookvocht) en básta! (klaar)
Wie heeft hier al ervaring mee?
Lijkt me echt iets voor bijv. goulash.

Werkt heel goed, zo eten wij bijna elk zeilweekend pasta met bolognesesaus. Heb je meteen een koelelement in de koelbox. :-)
Een ander alternatief is om het in appelmoespotten te doen, en dan te wekken. (grofweg een half uur op 85 graden, voor het exacte recept even googelen.) Dan is het in principe onbeperkt houdbaar. (Bij ons houden we aan: tot het volgende oogstseizoen).

Recept voor de Bolognesesaus heb ik eventueel ook wel voor je.
Iets met gehakt, tomaat, bleekselderij, wortel, en vooral heel lang laten pruttelen.
Hans Fix, Feeling 29DI
Met elektrische hulpmotor.
hansfix.nl/electric/
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 28 aug 2012 06:33 #313849

  • Sprokkie
  • Sprokkie's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3324
Anjo schreef :
Die aardappeltjes liggen wel bij de Aldi, maar geen idee van de datums, ze gaan er hier binnen 2 dagen doorheen, zal straks eens kijken en melden.

Wat ik verder vaak meeneem zijn die 1-pansgerechten, meen van Aviko, bv rund/varkensvleesreepjes met aardappeltjes en groenten. Liggen in de vriezer bij de supermarkt.
Wat extra dobbelsteentjes spek erbij en opwarmen, prima binnen te houden.

Liggen die aardappels in het rek of in de koeling ?
Bij lidl lagen ze in het rek en die kartonnen dozen, en waren wel een jaar houdbaar.
Mensen zeggen wel eens dat ik troep verzamel; ik noem mezelf liever een industrieel-amateur-archeoloog die probeert waardevolle artefacten te behouden.
Laatst bewerkt: 28 aug 2012 06:34 door Sprokkie.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 28 aug 2012 06:37 #313855

Hollandse rijsttafel,

rijst
bruinenbonen
spek
speklapjes
zilveruitjes
augurken
rauwe uitjes
gebakken uitjes.
Jus aanmaken met wat over blijft van de spek en genoeg oudbruin bier erbij.

Alles tegelijk op je bord... en door elkaar en eten maar.... de luikjes wel openhouden als je gaat slapen daarna.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 28 aug 2012 06:42 #313860

  • Albert 45
  • Albert 45's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12597
HoutenKlaas schreef :
Hollandse rijsttafel,

rijst
bruinenbonen
spek
speklapjes
zilveruitjes
augurken
rauwe uitjes
gebakken uitjes.
Jus aanmaken met wat over blijft van de spek en genoeg oudbruin bier erbij.

Alles tegelijk op je bord... en door elkaar en eten maar.... de luikjes wel openhouden als je gaat slapen daarna.
En voor de echte liefhebbers gaat er natuurlijk een flinke eetlepel keukenstroop over.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 28 aug 2012 07:12 #313877

Albert 45 schreef :
HoutenKlaas schreef :
Hollandse rijsttafel,

rijst
bruinenbonen
spek
speklapjes
zilveruitjes
augurken
rauwe uitjes
gebakken uitjes.
Jus aanmaken met wat over blijft van de spek en genoeg oudbruin bier erbij.

Alles tegelijk op je bord... en door elkaar en eten maar.... de luikjes wel openhouden als je gaat slapen daarna.
En voor de echte liefhebbers gaat er natuurlijk een flinke eetlepel keukenstroop over.

idd ook erg lekker
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 16 dec 2012 10:25 #347516

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
Zo,
en gisteren genoten van een eetfeestijn, ..de Snertmeeting..

o.a. Brabantse worstenbroodjes werden gerijkt door de ,zuiderlingen,

Pannekoeken, met en zonder spek, ala,noordholland.

topper natuurlijk
Snertpan, en dan echte 120ltr.

( wie weet wil Jeroen ons nog even verraden, wat hij er alles in ,,gedumpt,, heeft. het smaakte heerlijk.

in de avond dan ook nog meerdere rondjes Frikandellen,
die vers uit Noordholland waren aangevoerd.

al met al, het was lekker,en ruim voldoende.

Ps.
dit topic ook even weer een schop gegeven
gr.w
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Laatst bewerkt: 16 dec 2012 11:04 door werner.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 16 dec 2012 10:31 #347523

  • Sprokkie
  • Sprokkie's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3324
werner schreef :
Zo,
en gisteren genoten van een eetfeestijn, ..de Snertmeeting..

o.a. Brabantse worstenbroodjes werden gerijkt door de ,zuiderlingen,

Pannekoeken, met en zonder spek, ala,noodholland.

topper natuurlijk
Snertpan, en dan echte 120ltr.

( wie weet wil Jeroen ons nog even verraden, wat hij er alles in ,,gedumpt,, heeft. het smaakte heerlijk.

in de avond dan ook nog meerdere rondjes Frikandellen, die vers uit Nholland waren aangevoerd.

al met al, het was lekker,en ruim voldoende.

Ps.
dit topic ook even weer een schop gegeven
gr.w


als de Nood het hoogst is, is holland nabij :)
Mensen zeggen wel eens dat ik troep verzamel; ik noem mezelf liever een industrieel-amateur-archeoloog die probeert waardevolle artefacten te behouden.
Laatst bewerkt: 16 dec 2012 10:31 door Sprokkie.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 16 dec 2012 11:02 #347550

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
Heet het niet

als de nood het hoogst is zijn ..
Frikandellen en Pannekoeken nabij
gr.w
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 19 feb 2013 06:59 #370062

  • nardus
  • nardus's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6107
Lekker,snel en makkelijk : Dorade Royale.

Gisteren gemaakt en dit is me lekker !!

Wat heb je nodig :

-1 Dorade (of zeebaars )
-Paar aardappelen
-Orange Paprika
-0,5 l Bouillon (kip)
-Klontje boter
-Zout en peper.

Je vis schoon (laten) maken. Aardappel in plakjes en dakpansgewijs met reepjes paprika op de bodem van de schaal. Leg je vis er bovenop en kerf de vis in waar veel vlees zit. Blokje kippebouillon met 0,3 ltr kokend kokend water mengen en over de vis gieten. Paar blokjes boter op de vis en 25 minuten in de oven op 180 graden ergens.
Kan ook op de bbq..

Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 19 feb 2013 09:07 #370088

en dan nodig je ons niet uit :angry: ziet er goed uit
Alweer 5 jaar en 10 mmaanden lid, de Rev is een gepasseerd station, daarom heb ik Faran gevraagd om mijn eigennaam als scherm naam te gebruiken.
Rob Bosman was dus Rev.
SV Second Chance de bouw van onze eigen hout epoxy catamaran, 12 m x 6m
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 19 feb 2013 11:23 #370115

  • nardus
  • nardus's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6107
Ik kan je zeggen uit ervaring dat dit fingerlicking good is.
Naast zeilen is mijn 2e hobby bbq-en. En dit gerecht kan makkelijk aan boord in de oven -of in de pan.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 30 mrt 2013 12:39 #383941

  • Solo
  • Solo's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1736
Zuinig Zeeuws

Twee jaar terug op een tochtje naar St Annaland.

Weinig wind, met een blinkertje achter de boot op het Hollands Diep een snoekbaars gevangen.

Op de schorren bij tegenover St Annaland wat zeekraal en lamsoor geplukt. (weet niet zeker of dat mag, maar dat geldt ook voor bramenzoeken en paddenstoelenverzamelen) En een paar mosselen van een dukdalf afgehaald.

Snoekbaars fileren (geen moeite heeft maar één grote graat) peper zout en een beetje mosterd. Grillen op de bbq. Mosselen koken en uit de schelp halen, met wat peper zout en azijn door de lamsoren mengen als salade. Zeekraal even blancheren.

Kosten nihil, resultaat verrukkelijk.
Navigare necesse est, vivere non est necesse
Laatst bewerkt: 30 mrt 2013 12:41 door Solo.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 30 mrt 2013 22:49 #384045

  • Delphi32
  • Delphi32's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17794
Voor de pannenkoekenbakkers onder ons: hier een hartige vulling. Mogen de kids zich vermaken met de zoete rommel erbovenop, wij nemen iets met meer smaak!

Benodigd: pannenkoeken (wil je makkelijk doen dan haal je van die kant en klare kartonflappen), 1 pakje roomkaas, 200 gram diepgevroren bladspinazie en 1 pakje (125 gram?) gerookte zalm. Zalm in snippers snijden (of gesnipperd kopen).
Tijdens het pannenkoekenbakken doe je in een pan een beetje olijfolie, als het heet is gaan de zalmsnippertjes erin met wat peper en zout. Even aanbraden, dan de roomkaas erbij. Roeren. Spinazie erbij, roeren, heet laten worden, roeren, laag pitje. En ondertussen maar pannenkoeken bakken. Check consistentie van de zalmprut: indien te nat (er komt veel vocht uit de spinazie) dan een beschuit verkruimelen in de pan. En weer roeren.

Zalmspinaziekaasprut op pannenkoek doen, vouwen als wrap of oprollen. Genieten. Doet het goed met een droge witte wijn, maar een rosé'tje mag ook wel. Als ie maar droog is.

Eet smakelijk!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 31 mrt 2013 06:39 #384069

  • nardus
  • nardus's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6107
Dat noemen we een Crepe Bretonne. Lekker hoor.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 29 apr 2013 15:08 #392057

  • Nimrod
  • Nimrod's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 549
vandaag in aanbieding bij Lidl.. Chili con carne in blik.
Beetje rijst of aardappel purree erbij koken, kant en klaar sla erbij.
Wel vluchtluik open zetten....
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 29 apr 2013 15:49 #392071

  • Anjo
  • Anjo's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12548
Of in de wraps die ernaast liggen..... :lol:
Stuurman aan wal ;-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 okt 2014 20:22 #563717

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
om dat er in een nieuw topic recepten gevraagd werden,
en ik er geen link kan leggen,
even dit topic naar boven gehaald.
gr.w
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.197 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl