Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 20:07 #58125

  • Albert 45
  • Albert 45's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12597
Hier kan iedereen zijn kombuisgeheimen delen met zijn medezeilers.





Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 20:49 #58130

  • groom
  • groom's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10134
Hahaha die Albert was je me weer eens voor :D

Goed wat hebben we vanavond in 5 minuten op tafel gezet:

Koop verse pasta kooktijd 3 tot 6 minuten. (Dit moet goed gaan werner)

Nodig:
olijfolie (heb je altijdnodig)
""Verse"" Pasta
tomaten (en evt. alles wat daar op lijkt en wat je lekker vindt)
kappertje
pijnboompitjes
kant en klare tofu blokjes
knoflook
parmasanse kaas

Voordat je de pasta er in gooit eerst het water laten koken.
In tussentijd snij je tomaten. (we houden het eerst simpel (je kan er van alles voor gebruiken))
Pak een wok (voor werner een met anti aanbaklaag.)
Het water kookt.
Gooi de pasta in de pan en doe een beetje olijfolie in de wok.
bak wat tofublokjes op zacht vuur. (kun je kant en klaar krijgen)
na een minuut doe je de tomaten er bij.. Vuur nu vol open.
na een minuut doe je er kappertjes bij (zitten in een potje wel eerst uit laten lekken)
Na weer een minuut persje een teen knoflook uit in de wokpan.
Het vuur staat nog steeds vol open (wel af en toe roeren of omgooien)
De pasta kan nu afgegoten worden (zet intussen de wokpan op zacht vuur)
Verdeel de pasta over de borden en verdeel de "saus" uit de wokpan over de pasta. Rijkelijk bestrooien met parmasaansekaas en nog wat pijnboompitjes er over et voila!!

En natuurlijk een lekkere rode wijn er bij :wink:

Bovenstaande recept kan ook met artisjokkenharten (wel in stukjes snijden) of met aubergine, courgette of met combinaties.
Snel makkelijk en lekker.


Voor we verder gaan Werner wat vind jij lekker om te eten dan kan ik de recepten er op aanpassen. :wink:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 20:58 #58131

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
Bedankt, bedankt,nogmaals bedankt....

zal deze Recepten meteen al uitprinten en klaarleggen, om mee te nemen naar de boot. Komen bij de kanenbraaier in de kombuis te hangen.
Ze lijken mij erg makelijk om te bereiden,zo te lezen. zeker van die 5min.kant en klaar gerechten, zo te zien.

De kleinkinderen zullen er zeker dankbaar voor zijn, voor dit ruime aanbod aan recepten.

Vind het vooral fijn, dat mijn stress/hulpvraag, kleinkinderen/opa/koken op de boot zo goed word beantwoord. zie ook,

( Off topic ....mijn/zoon...../.2./...)
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 21:08 #58132

  • Lannes
  • Lannes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 2435
Wel verdorie, doe ik veel moeite voor een pasta recept en ben jij me weer voor...... :P :twisted: :P :twisted:

Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 21:10 #58133

  • Lannes
  • Lannes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 2435
Het recept kreeg ik van de kok van Franky Sinatra, die het weer had van Franco Lagatolla, de beroemde kok van Mario's in New York......

Was nog vergeten te schrijven dat de keukenkruiden het allerlaatst worden toegevoegd......... en dan even laten meekoken, plm 10 min.

Let wel: dit is geen luie huisvrouwen spaghetti, je hebt echt wel een uurtje nodig...... :D :D

Dank je wel groom, dat was ik nog vergeten: als wijn: Chianti Classico, Barbaresco of Barolo.....
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 21:26 #58135

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
En bedankt, bedankt, voor deze tweede reaktie.

Heb in de combuis zeker een kleine vierkante meter om de recepten allemaal te plaatsen.
Pasta smaaakt ons altijd goed.
Omgooien?? de pan of ?
Wijn, schenk liever ranja in wijnglasen, gezien de leeftijd.
Wij lusten alles, beh. vlees met botten en vet.
Kan dit ook op 2 1/2 pit alles bereid worden?
maar dit in 6 min.?????
(denk soms een hardloopwedstrijd is minder stressig.)
Maar wie weet, als het smaakt, kunnen wij het morgen dan nog een keer koken.
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 21:38 #58136

  • Lannes
  • Lannes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 2435
Ik zal aan onze slager vragen of hij mijn pastasaus voor je wil inblikken of in glazen poten doen en pasteuriseren.
Het blijft dan een jaar houdbaar en hoef je alleen de spaghetti te koken.
Met 12 grote blikken kan je het hele seizoen door.

Fair Winds,

R
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 21:44 #58138

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
Bedankt,bedankt Lannes

een recept van de kok van F.Sinatra, dat eert mij zeer.

Niet het recept, maar ook de achtergrond kan zich laten zien.

Maar een uur koken,dat ben ik minimaal ook al gewend,zo niet langer.
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 21:44 #58139

  • mgbgt1975
  • mgbgt1975's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6606
Wat een briljant topic is dit, ik zal ook wel even een makkelijke posten wanneer ik non-mobiel ben
mgbgt1975 nog steeds bekend als mgbgt1975
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 21:50 #58140

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
man man man,

ik kan niet eens zo gou reageren, hoe de berichten binnenkomen, ben nu al aan de overuuren.

Lannes, een geweldig iedee, om zelfs nog jou slager voor mij aan het werk te zetten.
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 22:03 #58143

  • Lannes
  • Lannes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 2435
Het is een van de beste en schoonste slagers van Gelderland, de hele familie haalt er vlees. Hij blikt vlees in en als ik naar F ga neem ik altijd wat van zijn worst mee voor mijn vrienden, die dol zijn op de leverworst die hij maakt, en de rookworst. Dus.....
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 23:17 #58155

Eerst thuis oefenen Werner, die 1/2 pit , daar verzin je maar wat op.
Al het goede komt van binnen, Al het kwaade van buiten!!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 23:36 #58157

Op de boot moet alles een beetje makkelijker dan thuis dus:

Blik gepelde tomaten.(nog beter, tomatensaus!)
Rijst.
Uitje
Knoflook(poeder mag ook)
Dobbelsteentjes spek
@
Blik gehaktballetjes in jus
@
Blikje groenten, bv boontjes.
@
1 biertje fles of blik.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Snij de ui fijn
Zet een braad of koekepan op het vuur.
Beetje olie of boter erin, uitgebruist? Uitje erin, lichtbruin, spek en knoflook erin.
#
Maak het biertje alvast open, kijk naar buiten en neem een lekker slok, :roll:
# Maak het blik tomaten(saus of gepelde)open en giet het erbij.(in de pan niet in je biertje!!!! :evil:
Voeg nu de rijst toe.(Ongeveer een koffie kopje per persoon).
even goed door roeren, voeg nu zoveel vocht(water of bouilion)toe dat de rijst 2 a 3 cm onder staat(vingerkootje)
Brebg aan de kook, even bij blijven en roeren.(neem ondertussen rustig een slokje :wink: )

Als het kookt, op je kleinste pitje zetten.(deze rijst mag(moet)plakkerig worden. Zout naar smaak.(ipv zout kun je ook "Cup a soup" gebruiken!!!
@@
Wat hebben we nog meer......O,ja de boontje en balletjes warnm maken, daar kom je wel uit denk ik met je laatste 2 pitjes.
@
Proef naast je biertje af en toe je rijst, roer af en toe door en voeg zo nodig wat voch toe., hij mag als hij bijna klaar is droog koken.
Proef je dat de rijst gaar is maar zie je nog iets vocht?, gas uit deksel open en even 5 min laten staan.
Je rijst is nu doordrongen van de tomatensaus.

Drink nu je biertje helemaal op en roep je kids aan tafel. Wel eerst handen wassen :P

Nu je dit kent, kun je naar hartelust variëren.

succes, enne....ken je Sonja Bakker al? :D
Al het goede komt van binnen, Al het kwaade van buiten!!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 08 feb 2009 23:44 #58159

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
inderdaad,
daar moet ik thuis iets op verzinnen,daar hebben wij geen halve pit,
een theelichtje zou toch kunnen?
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 09 feb 2009 00:02 #58160

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
Zoute,
inderdaad ken ik sonja wel. maar denk nu ups, kan nu zelfs binnenkort wel een boek schrijven, of niet. bv. de kookende stormkabouter of zo? het loopt hier aan recepten stooorm.

zo te lezen ben je ook iemand die met liefde gaat koken, met iets lekkers er tussen door. mijn favoriete is dan een kleiner glaasje, bv. schippersbitter of.!
Bedankt ook voor jou recept. Ik zou binnenkort bezig gaan(Els) om alles te kopieren en rijp tot plaatsing in de kombuis te maaken.
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 09:06 #58343

  • axelrose
  • axelrose's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 59
ook heel makkelijk kan in 1 pan dus weinig afwas.

bak gehakt,uitje ,knoflook.
gooi blik tomaten erbij wat chillipoeder. pot bruine bonen uit laten lekken.
de bonen erbij en voila chili.

lekker met stokbrood of rijst.

voor de vitaminen beetje sla,komkommer en tomaat.
voorheen gevaren op 16m2,varuna,fj en kajuitzeilbootje kimkieler
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 10:28 #58350

  • rakadam
  • rakadam's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1935
Voor als jullie weer eens in Workum zijn.

Scheepsvelderwtjes voor twee personen

Benodigd: dobbelsteentjes gerookt spek van slager Blom, een 1 l blik of pot velderwtjes, potje appelmoes, piccalilly, grove mosterd, witlof (1 stronkje p.p. uit de natuurvoedingswinkel), 1 rode ui, mayonaise, augurkjes, zonnebloemolie.

Ga naar slagerij Blom in Workum en haal daar een stuk gerookt spek (de lekkerste spek in Nederland!)
Snijd het in dobbelsteentjes.

Snijd de witlof flinterdun. Doe dit in een schaaltje.
Maak een dressing van een eetlepel mayonaise, een mespunt grove mosterd, wat zonnebloemolie en augurkenzuur.
Mix dit met een vork.
Giet het over de witlof.

Snipper de ui.

Bak de dobbelsteentjes op een niet al te hoog vuur.
Verwarm 1 blik of pot velderwtjes (jonge capucijners)

Dien de velderwtjes op met appelmoes en witlofsla, wat mosterd en wat gesnipperde ui over de velderwtjes, wat piccalilly op de rand van het bord en strooi daarna de spekjes en wat spekvet over de velderwtjes (het spekvet dient zo heet te zijn dat het bij het overgieten luid sist)

Bereidingstijd: 10 minuten
Genotsfactor: optimaal

Drink er een koud glas bier bij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 10:54 #58352

  • rakadam
  • rakadam's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1935
Aanvulling voor als je toch in Workum bent:

Koop onderweg naar slager Blom bij banketbakker Folkerts op de Merk (markt) Friese oranjekoek voor bij de koffie, de volgende dag.

Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 13:30 #58357

  • Lannes
  • Lannes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 2435
Dit recept kost tijd en is ook niet echt voor de boordkeuken....... of toch wel?
Het is een variant op de Boeuf en Daube, wat eenvoudiger, en wordt bij de ziltige Camargue rijst gegeten. Er hoort een wijn uit de Languedoc bij, een eenvoudige wijn volstaat.

Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 14:43 #58362

Aanvulling voor als je toch in Workum bent:

Koop onderweg naar slager Blom bij banketbakker Folkerts op de Merk (markt) Friese oranjekoek voor bij de koffie, de volgende dag.


Wel grappig dat di friese oranje koekies rose zijn :lol:
Al het goede komt van binnen, Al het kwaade van buiten!!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 14:53 #58363

Bouqet Garni: Is Wups. Wups? Wortel Ui, Prei en Selderij.
Selderij kan knol of bleekselderij zijn.
Bleekselderij vaak bij vis, gevogelte, Knol bij vlees en wildgerechten.

Het gerecht van Lannes kun je thuis bereiden en op de boot opwarmen..(het vlees dan, de rijst kan op de boot.)

Het Marineren: aub wel in de koelkast zetten!! Wij Hollanders zijn niet zoveel meer gewend :oops: :lol: :wink: .

Dit soort gerechten moet je de tijd geven tijdens de garing, gaspitje in de lage stand nadat het even gekookt heeft, echt pruttel hier en daar en geen gebulder in de pan!!!!

Als je wat schuim ziet in het begin, voorzichtig afschuimen, dit zijn gestolde eiwitten uit het vlees.

De Rijst: Rode 'Himalaya' rijst - wordt al eeuwen in Centraal Azië verbouwd - een langkorrelige, licht aromatische rijst met een bruinrood vlies. De rijst met het meeste aroma komt van de velden aan de voet van de Himalaya. Dezelfde rijst wordt tegenwoordig ook in de Franse Camargue (biologisch) verbouwd en verkocht als 'Riz rouge de Camargue'- merk Griotto (=de teler). Ga ik eens zoeken, interesant.

Als alternatief zou ik gaan voor zilvervlies of wolde rijst. Wel langere kooktijd dan de reguliere snelkookrijst. Maar wel superl ekker en een goede voedingswaarde!!!
Al het goede komt van binnen, Al het kwaade van buiten!!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 14:55 #58364

  • rakadam
  • rakadam's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1935
Oranjekoek (Fryske Oranjekoeke) is een typisch Friese lekkernij. De oranjekoek dankt zijn naam aan de gecarameliseerde sinaasappelsnippers welke op de oranjekoek zijn aangebracht.
De oranjekoek bestaat traditioneel uit een plaatvormige koek, met daarop roze glazuur en een crèmeversiering. Op deze crèmeversiering zijn ten slotte de gecarameliseerde vruchten en sinaasappelsnippers aangebracht.
Bron: wikipedia
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 15:46 #58375

  • Lannes
  • Lannes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 2435
In mijn boek kun je lezen over mijn ervaringen in de Camargue - waar ik bevriend raakte met de Aubanel's en de Boumian's. De schaapherder van Boumian gaf mij dus dit recept. Je kunt zelf nog wat varianten aanbrengen door een andere rijstsoort te nemen of ingrediënten toe te voegen zoals wortelen en champignons. Ik heb er ook wel eens een stukje truffel in gedaan, die mijn zuster op haar terreinen vindt.
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 17:29 #58384

  • mgbgt1975
  • mgbgt1975's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6606
Ik denk dat wij het zeilers woordenboek maar uit moeten breiden met: een Werner doen = een makkelijke snelle maaltijd voorschotelen. ;-)
mgbgt1975 nog steeds bekend als mgbgt1975
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 17:51 #58386

  • jouzers
  • jouzers's Profielfoto
Oud vertrouwd recept, maar nog steeds errug lekker :D .

**EEND MET WHISKY**

Benodigdheden:

Een eend van ca. 5 kg.
2 grote flessen Schotse Whisky
1 fles olijfolie


Bereiding:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 6-7).
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whisky vullen.
Beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen.
Nog een halff glav insjenke en opdlinke.
Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke.
Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de linkehand doenn.
Deh hove een sgop geve.
Twee glave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke.
De nove opedoen naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke.
Blantwondesalf op de binnekant van de regthand doenn en deend oprape.
Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege.
De hande ontfette med viskey en de tupe salff weerr oprape.
Tkapotte glazzepvege enn deent trug in de hove duuwe.
Deent uitsgelde en hardur duuwe.
De tweeede flez wiki opedoen en wee ofereindsette.
Opstaan fan de floer en tzpek onder de kaast veege.
Noggis plobeern opsstaan wan de vjoer en... togmaa blijfe sitte...
Ui vless dlinke wandte glave sijn kabot.
Denoven afsette, dooge sluite en omfalle.
Zuukzezzzz.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.177 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl