Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 17:55 #58389

  • Albert 45
  • Albert 45's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12597
:lol: :lol: :lol:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 17:57 #58390

  • Albert 45
  • Albert 45's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12597
een Werner doen = een makkelijke snelle maaltijd voorschotelen.
Die houden we er in. :D
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 18:09 #58393

  • groom
  • groom's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10134
Geloof dat ik morgen maar eens eend ga maken alla Remco :D :lol:

Maar ik begreep dat Werner op zoek is naar snelle makkelijke recepten.
Deze is onovertroffen qua smaak en snelheid

Nodig:
Een bassilicum plant(je) of de nodige verse bladeren
Olijfolie
Knoflook twee flinke tenen
Pijnboompitjes
Parmasaanse kaas (voor geraspt)
Evt.snufje zout (doen wij bijna nooit)

Bovenstaande in de mixer aan gort mixen.
(dit kan thuis al gebeuren)
Nu heb je verse pesto gemaakt (is dat zo simpel... ja dat is zo simpel)

Kook nu verse pasta op de boot (3-6 minuten afhankelijk van de pasta)
Pasta afgieten en de pesto er door roeren!!

Lekker veel geraspte parmasaanse kaas er over en smullen maar...

3 minuten!!!

Kost nagenoeg geen tijd en evenredig weinig gas... en al helemaal geen moeite... Wij eten het in de zomer regelmatig... :wink:

p.s. wel een lekkere rode wijn en ranja er bij serveren...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 18:16 #58396

  • Mike87
  • Mike87's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1966
KIP PILAV:

Kip in blokjes snijden en aanbakken.
Groente erbij doen:
* paprika
* ui
* lente ui

Dan halve perziken erbij in stukjes (uit blik)
En siroop uit blik ook half toevoegen.
Dan smaak toevoegen, ketjap, ketchup en klein beetje sambal.

Pasta koken, pilav saus erover en smullen maar!

Succes Werner!
Gib Sea 76
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 20:25 #58425

  • Zonsnel
  • Zonsnel's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2031
Noodvoorraad aan boord:

blik doperwten
aardappelpuree uit een zakje
Unox hambrugers uit folie

Héérlijk!
Groet,

Zonsnel

zeilen is een manier van leven
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 10 feb 2009 22:29 #58444

  • Delphi32
  • Delphi32's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17794
Goeie noodvoorraad, absoluut! Om de een of andere reden zijn wij elk jaar wel een paar keer in nood ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 11 feb 2009 09:52 #58469

  • Albert 45
  • Albert 45's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12597
Marjanne zal er alles aandoen om "vers" te koken maar als de nood aan de man komt, kunnen we meer dan een week "uit het vlak" eten.

Maar nu een tussendoortje, lekker bij wijn en bier.
Om met Marvin te spreken; "Een Werner" (vlug en gemakkelijk).

Haring tartaar. Lekker op toast en stokbrood.

4 schoongemaakte zoute haringen.
Beetje zure room.
Ietsje dille.
Gesnipperde ui.
Wat citroensap.
Eventueel wat zoetzure biet.

Haringen grof hakken, mengen met ui.
Zure room en dille toevoegen, op smaak brengen met zout, peper en citroen.

Eventueel garneren met takje dille en zoetzure biet.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 11 feb 2009 13:54 #58496

  • Lannes
  • Lannes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 2435
Verzamel zoveel mogelijk bijzondere recepten, dan maak ik het "Zeilersforum Boordkookboek" :lol: :lol: :lol:
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 11 feb 2009 15:19 #58506

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
Heb zo een vermoeden, dat wij met dit topic wel in het

..Guiness Wold Records..... boek terechtkomen, als dit zooo dooorgaat!!!!

Dit verwachte ik toch niet even zo maar.

Denk, dat wel geen ander zeilersforum zo expliciet zich met het thema ..koken.. bezig houd.

Lannes, onse boekenschrijver toond ook al belangstelling!!!!!

Waar eindigen wij, al die goede smaaaakelijke reakties, mmm,wat lekker
...onbekende drankgerechten kwam ik ook nog tegen, zo als bv.

wisky, meerdere liters,serveerd,met stukjes eend, gepanneerd in brandzalf.....
tot, .....maar ja, ik kan nu ook niet op alles reageeren..

maar zou zegge....vooral doorgaan..
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 11 feb 2009 18:39 #58523

  • mgbgt1975
  • mgbgt1975's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6606
Weet je wat het is Werner; zeilers zijn genieters, en daar hoort goed eten ook bij. Voor mij is zeilen ook een anker over de reling werpen en dan zien hoe de kinderen zich vermaken met een rubberboot terwijl ik een lekker glaasje in mijn hand hou. Gewoon het gevoel van onthaasten wanneer ik aan boord stap.
mgbgt1975 nog steeds bekend als mgbgt1975
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 11 feb 2009 19:15 #58530

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
Marvin,
je hebt hele maal gelijk. Als ik nu naar de boot ga, maakt het mij allemal niet uit, waarheen. ik geniet dan ook gewoon, net als jij. uur praaten in een hokje van de sluiswachter, dto brugwachter, doe ik ook vaak.hoef zo nodig geen mijlen meer maken, of wel ik het wel kan. dat heb ik in het verleeden wel gedaan. nou is het meer genieten, kijken naar, ...
Komt bv. een opstapper mee, vraag ik waar wil je heen, en wij kunnen gaan. het kan allemal dan.

maar toch, (lekker ) koken is stress voor mij, teminste tot nu toe nog wel.
en vooral als ik weer met de 4 kids alleen op de boot ben. voor mij alleen red ik mij wel wat makkelijker. opa vraagt dan, wat willen jullie eeten, en dan begind het, om allen het recht te willen maken, en dat het hun dan ook smaken gaat. zelf zou ik makkelijk brood en..kunnen eeten, maar de kids vind ik, moet,en wil ik dan ook wat waarms bieden. van soep, tot...
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 12 feb 2009 08:52 #58602

  • Albert 45
  • Albert 45's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12597
Kalfsniertjes met Mosterd en Appel.
(voor 4 personen)

800 gr. Kalfsnier mootjes. (zonder vet e.d.)
2 Elstar appels, geschild en in stukjes.
1 Sjalotje fijngesnipperd.

Olijfolie.
Tijm, fijn gehakt.
Groene mosterd, één eetlepel.
Klontje boter.
3 glazen Rode wijn. ( 2 in het eten 1 in de kok)

Niertjes zouten en peperen.
Olie verhitten, niertjes snel aanbakken en kleuren.
Sjalot en appel meebakken.
Alles uit de pan scheppen.
Aan de olie in de pan mosterd toevoegen, vervolgens de wijn en tijm.
Inkoken en glad roeren, klontje boter erbij, even doorverhitten.
Evt. wat zout en peper.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 18 feb 2009 21:52 #59731

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
S p e k - p a n n e n k o e k ( werner's)

je gaat K a t e n -spek, geen andere, in een bekende super kopen.bv. van de A... .
de lange stukjes spek gaa je eerst in stukjes van ca 3-4cm lengte schnijden.

je maakt pannekoekbeslag aan, ik geef er extra eieren aan toe, plus een eetlepel oliveolie, beetje zout
de pan met anti aanbaklaag goed even met bakboter invetten, (dit alleen de eerste keer). de pan goed verhitten,
dan ...royaal ...de stukjes katenspek stuk voor stuk verdelen in de pan,

de spek zo uitlaten bakken, en als hij bruin, gekrompen, en knapperig word,
dan pas de pannekoekmix dun eroverheen geven.(het moet geen dikke pannekoek worden)

zo krijg je de echte speksmaak te pakken.
dit doe ik al jaaren zoo. op het werk komen dan zelfs de collegas van andere afdelingen, en vragen heb je voor mij nog een over?
lekkere stroop er overheen en ...
ben zoms wel 2,5 uur aan het bakken, voor 10 pers. ze kunnen er niet genoeg van krijgen.
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 18 feb 2009 22:13 #59741

  • Lannes
  • Lannes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 2435
Buitengewoon lekker Werner.......deze gaat in de map voor het kookboek :P
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 19 feb 2009 05:43 #59767

  • groom
  • groom's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10134
Aha nu komt de aap uit de mouw....
Werner is stiekem een drie sterren kok :D
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 19 feb 2009 06:35 #59770

  • mgbgt1975
  • mgbgt1975's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6606
Welke kookstress?? ;-)
mgbgt1975 nog steeds bekend als mgbgt1975
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 19 feb 2009 09:33 #59782

  • TonDini
  • TonDini's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2499
Hier een heel eenvoudig recept met voorbeeld:
Een niet te klein biefstuk van goede kwaliteit 2 minuten aan iedere kant op een hoog vuur
en dan nog dan nog 2 minuten ook aan ieder kant op een laag vuur.
Dus in totaal 8 minuten dan 4 minuten wachten en op het bord.
Doe er groente bij dit simpel uit een pot en gebakken champignons er over.
Een paar aardappels al vulling en eten maar.



Deze na, nu de afwas.

Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 19 feb 2009 11:52 #59795

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
denk aan een oproep, als opa met de 4 kids op pad gaat,
...gezocht...
meezeilende tovenaar voor in de combuis...
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 19 feb 2009 12:03 #59797

@ Werner,

je maakt al heerlijke pannekoeken. Als je de melk eens vervangt door chocolademelk en je in het beslag kruimels doet van chocolade.....

Wedden dat opa er ineens 4 scheepsmaatjes bij heeft!

Een ander recept...

Blinjis. Russische pannekoeken.

Maak pannekoekenbeslag en voeg daar ruimschoots vanillesuiker, of vanille extract aan toe (te koop in flesjes bij de dessertspullen in supermarkten).
Bak mooie kleine pannenkoeken met een diameter van ongeveer 20 cm.

Voor de vulling: Koop cottoncheese (of huttekase) en laat deze even uitlekken. Voeg hieraan toe rozijnen en ook weer vanille suiker.

Schep een goede lepel vol in het midden van de pannekoek, vouw hem in de lengte, en daarna nog een keer in de breedte dicht (je hebt nu een pakketje)
Je eet nu heerlijke Blinjis, koud of eventueel opgewarmd. Erg lekker, machtig en bovenal makkelijk!

Smakelijk.
Steef
Bavaria 370 caribic "Sea Force One".
A gentleman never sails upwind!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 19 feb 2009 13:28 #59809

Praktische tips

-in Aldi en lidl zijn kant en klare aardappel pakketten te krijgen met spekjes. Lang houdbaar ook buiten de koeling. Met wat paprika poeder heerlijk te bakken en snel klaar.
-Unox blikken met sateh balletjes (of een ander merk. Altijd handig als snelle maaltijd in combi met rijst, aarappelen of brood. (warme hap tijdens flinke zeegang is geen enkel probleem meer.
-regelmatig te koop bij Aldi. Halve hanen vacuum verpakt en lang houdbaar ook buiten de koeling. 20 minuutjes in warm water en je hebt een lekkere kluif!
-Blikken nasi en bami. Erg handig, geen afwas en prima te combineren met satehballetjes van hierboven. Potje atjar openen en je hebt je chinese rijsttafel.
-ragout. makkelijk met brood. Tijdens zware zeegang zweren we hierbij. We doen de ragout met trechter in de fluitketel. Geen geknoei en we "schenken"het per keer over de boterham. Blijft goed warm, storm proof, en als je onverwachts een plets buiswater over je boterham krijgt, pak je gewoon een nieuwe.
-Energie repen. Handig als tussendoortje.
-knakworsten met broodjes en mosterd.
-soep, gaat ook in de fluitketel.
-zak tortilla chips, samen met gekruid gehakt en een sausje. Gehakt op bordje en scheppen maar met de chips.

De tijd beperkt mij in het schrijven van nog meer "fast food"tips aan boord. Zelf werk ik als kok, dus het zijn zeker niet mijn favorieten, maar wel vaak gebruikten.
Mijn culinaire "hoogstandjes"hoop ik morgen te posten.

Succes
Steef
Bavaria 370 caribic "Sea Force One".
A gentleman never sails upwind!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 19 feb 2009 14:10 #59818

  • Albert 45
  • Albert 45's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12597
STOOFAAL MET WITBIER & OPPERDOESER RONDE. (in een pan)

Voor 4 personen.

1 kg. Stoofaal in stukken van 8 cm.
1 flesje Witbier.
half pond Opperdoeser krieltjes.
Klontje boter.
Gesnipperd Sjalotje.
2 dl. Slagroom.
1 bosje gewassen, gesneden Zuring.
Zout & Peper.


Sjalotje aanzetten in boter.
Stukjes gekruide aal toevoegen en blussen met half flesje bier.
De andere helft is voor de kok!
Slagroom & krieltjes toevoegen.
Stoof alles in ca. 25 min. gaar.
Voeg de zuring toe.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 19 feb 2009 14:35 #59822

  • Lannes
  • Lannes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 2435
Volgens mij zat jij in je wacht bij de kanenbraaier....... hé bedankt Albert :D
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 20 feb 2009 08:42 #59939

Zalm met pasta en driekazensaus.

Ingredienten
-pasta (penne)
-jonge kaas
-roomkaas
-feta kaas
-zalm moten
-bourgionne kruiden.

-Kook de pasta
-Snij de zalm in blokjes en bak deze.
-Doe een beetje room is een steelpannetje en warm dit op. Voeg er langzaam de jonge kaas, roomkaas en daarna feta kaas aan toe.
-Eetlepel bourgionne kruiden erdoor ( in supermarkt verkrijgbaar als kruidenboter kruiden.
-Voeg eventueel een teentje knoflook eraan toe, goed roeren.
-Schep pasta op een bord, saus erover heen en tenslotte de zalm (indien je geen zin hebt in veel afwas, snij gerookte zalm in snippers en strooi die erover heen)
-Garneren met lente ui.

(voor een iets andere variant kun je ook 2 eetlepels basilicum pesto door de pasta roeren)


Gevulde tournedos met een italiaanse rose saus.

Ingredienten:
-x aantal tournedos
-gerookte zalm
-kookroom
-rose (ook lekker bij het hoofdgerecht)
-italiaanse kruiden.
-boter (vloeibare bakboter is handig)

Zorg voor een goede pan, liefst met deksel.
-Snij een tournedos voorzichtig in (in het midden) en maak een soort van holte in de tournedos.
-Vul deze holte met fijngesneden gerookte zalm (zeg maar een soort gerookte zalm gehakt. Zalm kun je eventueel mengen met wat lente ui)
-Maak de saus als volgt. Meng 75 ml kookroom met 75 ml rose (evt ook witte wijn) Kook deze in totdat de saus wat dikker wordt. Daarna italiaanse kruiden eraan toevoegen.
-Zorg ervoor dat je je garnering (aardappelen o.i.d. bijna klaar hebt.
-Bak de tournedos 4 minuten op hoog vuur aan beide kanten (2x2), daarna 4 minuten op laag vuur (ook 2x2). Tijdens deze laatste sessie hou je de deksel op de pan.
-Serveer de tournedos op een bordje met de saus er naast (saus gaat nooit over vlees of vis heen)

Schenk de rest van de rose in en ga aan tafel. Smakelijk!
Steef
Bavaria 370 caribic "Sea Force One".
A gentleman never sails upwind!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 24 feb 2009 20:26 #60473

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
Steef,
ik heb dit nog nooit gehoord, ook niet in een pannekoekenhuis op een kaart zien staan.
(chocomelk,pannekoeken) kan ik er ook hagelslag puur in mixen??
ben benieuwd?
binnenkort eens uitproberen.

en bedankt voor je tips.
(de gebakken aardapelen,ui en spek,
houdbaar heb ik al lang aan bord.)
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 24 feb 2009 20:38 #60475

  • Lannes
  • Lannes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 2435
Ik denk dat de kleinkinderen van Werner helemaal verslaafd worden aan het op stap gaan met grootvader Werner. :lol: :lol: :lol: :lol:
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.162 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl