Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Alternatief voor oven

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 13:54 #289459

  • Markiezin
  • Markiezin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1270
Water onderin? Dan wordt het een gestoomd broodje en ik denk dat het bij deze meelvariant niet lekker is. Voorverwarmde pan ga ik nog een keer proberen. Dat wordt de laatste poging.

@capo, een uurtje???? Mijn probleem met de broodbakmachines is dat het een uur of drie duurt en dat trekt de accu's echt wel leeg. Maar dit klinkt aantrekkelijk. Ga me er even in verdiepen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 14:01 #289461

  • Capolavoro
  • Capolavoro's Profielfoto
het duurt een uurtje of 4 voor een 700 grams brood.
maar daarvan is 1 uur rusten (kost niets)
1 uur kneden (klein motortje),
ruim 1 uur rijzen (kost ook niets)
en dan 1 uurtje bakken, max 550W dan dus (maar vast niet het hele uur.

Ik bak thuis elke dag zo brood, erg lekker, zakken meel van de Sligro, water erbij, timer zetten, 'smorgens 7u klaar!

Onlangs een test bij de Consumentenbond geloof ik, Panasonic SD2501 als beste, wel iets duurder (175 eur, een goedkope heb je al onder de 100 eur).

groet
t
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 14:11 #289465

  • Markiezin
  • Markiezin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1270
Wilde net gaan melden dat ik alleen kan vinden dat het kortste programma nog steeds 115 minuten duurt :) Zolang we gewoon aan de wal liggen, is dat geen bezwaar, maar onderweg vind ik dat toch niet handig. Ik ga er eens over nadenken. Toch eerst nog een keer met het pannetje een poging wagen.
(en zakken meel van de sligro is geen optie. Het gaat nou juist om speciaal brood ;) )
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 14:27 #289470

  • zeehond
  • zeehond's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2342
Brood moet je in een bloedhete oven zetten normaal ca 220 graden. Dat klontje boter zou ik achterwege laten want dat zou er alleen toe dienen het deeg niet te laten plakken aan de bodem. Als het deeg daar geen contact mee maakt heeft dat geen zin. Eerder zal de boter verbranden op de bodem en dat krijg je er niet zo maar weer uit.

zoek ook eens op gestoomd brood in een vorm. Kan reuze lekker zijn. Je kunt dan ook Jan in de Zak maken ook heel lekker.

De Zeehond heeft een oventje in zo'n plastimo apparaat. Helemaal prettig.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 14:33 #289471

hebben jullie geen plaats voor een "echte " oven. als je aan boord wilt gaan wonen, definitief vind ik persoonlijk een oventje een must. ik heb aan boord gewoond, 15 jaar en zou er niet zonder gekund hebben eerlijk.

gebruikte dat ding dagelijks, er wordt wel gezegd overal bakt men brood, maar die lucht van vers brood s morgens........
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 14:59 #289477

  • Wallaby
  • Wallaby's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 9745
sietse-ten schreef :
hebben jullie geen plaats voor een "echte " oven. als je aan boord wilt gaan wonen, definitief vind ik persoonlijk een oventje een must. ik heb aan boord gewoond, 15 jaar en zou er niet zonder gekund hebben eerlijk.........

Topic heet niet voor niets alternatieven voor oven ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 15:06 #289482

Wallaby schreef :
sietse-ten schreef :
hebben jullie geen plaats voor een "echte " oven. als je aan boord wilt gaan wonen, definitief vind ik persoonlijk een oventje een must. ik heb aan boord gewoond, 15 jaar en zou er niet zonder gekund hebben eerlijk.........

Topic heet niet voor niets alternatieven voor oven ;)

ja dat weet ik ook wel, zo goed is mijn nederlands nog wel :lol: , maar dat geklooi, sorry, om je dagelijkse brood in een pannetje te bakken, op een 46 voeter moet toch wel ergens een hoekje te vinden zijn voor een fatsoenlijke manier om je brood te bakken.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 15:36 #289496

  • Markiezin
  • Markiezin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1270
:lol: We hebben een oven. Zit gewoon in het gasfornuis ingebouwd. Helaas lukt het niet daarin brood te bakken. Broodjes afbakken gaat wel en een cakeje lukt ook nog wel, maar brood niet. Dus ben ik eens gaan kijken naar de alternatieven die hier genoemd werden. De wonderpan had ik graag gewild, maar die is te groot voor de pit van het fornuis. Het is niet zo'n handig fornuis qua oven en de 2 pitten, maar er zit een geweldige ingebouwde gril met plaat in en daarom vervangen we het fornuis niet. Misschien gaan we daar anders over denken als we aan boord wonen. Zien we dan wel.
Ik ga nog 1 keer met de pan aan de slag. Zonder boter (is idd ingebrand :S ) en met flink voorverwarmen. Als het dan nog niet lukt, vette pech. Dan maar geen brood (of zeer weinig) voor mij. Niet echt een probleem.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 16:17 #289515

  • nardus
  • nardus's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6107
Capolavoro schreef :
ik zou gewoon een broodbakmachine op de 230V zetten; via een omvormer moet dat ook nog op de accu's kunnen misschien, mijn (nieuwste model) Panasonic trekt max 550W, dus 2,5 A bij 230V , voor een uurtje. Dus 50A bij 12V, dat moet wel een keer kunnen zonder de accu helemaal leeg te maken.

groet
t
zo doe ik het ook altijd, op z`n tijd nog een generator op het achterdek zodat ik nog wat stroom heb voor m`n radar mocht er mist komen.
Laatst bewerkt: 30 mei 2012 16:19 door nardus. Reden: vergat de quote
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 16:44 #289523

  • Capolavoro
  • Capolavoro's Profielfoto
nardus schreef :
mocht er mist komen.

er lijkt niets me erger dan zonder brood, mét honger, in de mist te varen ;-)

groet
t
Laatst bewerkt: 30 mei 2012 16:52 door Capolavoro.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 16:46 #289524

Markiezin schreef :
Dan maar geen brood (of zeer weinig) voor mij. Niet echt een probleem.
Zo is dat, echte zeilers eten scheepsbeschuit ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 16:53 #289530

Wij hadden een aluminium pan, op een heel laag vuurtje met warmteverdeler, op het pitje van een 2 pits Origo op brandspiritus. De pan van binnen ingepakt met bakpapier en daar het deeg in. Na een paar mislukkingen kregen wij daar uiteindelijk prima brood uit. Mijn vrouw weet de details nog wel maar die is nu ff niet bij de hand. Niet opgeven, het is zeer goed mogelijk in een pannetje.
Henny (Team Zeilersforum.nl)

It is when you are riding out your first gale in a boat you have built yourself that you wonder about some of the doubtful workmanship that went into her - John Guzzwell

www.fram.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 17:16 #289539

  • nardus
  • nardus's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6107
Maar eens googelen dutch oven.
Brood in een pan is zeker goed te doen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 17:30 #289550

  • Pylk
  • Pylk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1260
Capolavoro schreef :
het duurt een uurtje of 4 voor een 700 grams brood.
maar daarvan is 1 uur rusten (kost niets)
1 uur kneden (klein motortje),
ruim 1 uur rijzen (kost ook niets)
en dan 1 uurtje bakken, max 550W dan dus (maar vast niet het hele uur.

Ik bak thuis elke dag zo brood, erg lekker, zakken meel van de Sligro, water erbij, timer zetten, 'smorgens 7u klaar!

Onlangs een test bij de Consumentenbond geloof ik, Panasonic SD2501 als beste, wel iets duurder (175 eur, een goedkope heb je al onder de 100 eur).

groet
t

Ik bak een paar keer per week brood: de broodbakmachine kan goed kneden en voor rijzen. Daarna uit de machine halen deeg in drie delen in de bakvorm doen, dan een uurtje rijzen in de vorm 35 min. in bakken de oven op 200 oC. Zo is het brood veel lekkerder dan uit de machine. Die van mij is zo'n goedkope van het merk MP :silly:
De tweede grondwet naast goed zeemanschap is:
\"Memme\'s wetterwille is silerswet!\"

http://www.home.deds.nl/~5a3/
Laatst bewerkt: 30 mei 2012 17:32 door Pylk.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 30 mei 2012 19:00 #289593

  • Smite
  • Smite's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 419
Kun je bij de supermarkt niet van die nog niet afgebakken KH arme broden krijgen. Wij hebben ooit weleens van die onafgebakken bruine broden besteld en die bleven veel langer goed dan afgebakken brood. Iedere keer een halfje afbakken en je hebt redelijk brood. Je moet deze broden wel speciaal bestellen (even goed doorvragen bij vast personeel) maar ze waren niet duur.

Groet,
E.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 31 mei 2012 10:16 #289702

  • Markiezin
  • Markiezin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1270
Bij mijn weten is er nog 1 supermarkt die kh-armbrood verkoopt. In principe al afgebakken. Eerlijk gezegd vind ik die wel erg duur en bovendien niet erg lekker. De bakkers hier in de buurt hebben ook Kh-armbrood verkocht, maar zijn er helaas mee opgehouden.
Ik ga het gewoon nog een keer proberen. :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 31 mei 2012 10:40 #289705

Capolavoro schreef :
Onlangs een test bij de Consumentenbond geloof ik, Panasonic SD2501 als beste, wel iets duurder (175 eur, een goedkope heb je al onder de 100 eur).

Of even shoppen, bijvoorbeeld bij Amazon UK. Nieuw stekkertje erop en bakken maar :cheer:
Greetingzzz van Petra
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 31 mei 2012 11:20 #289715

  • beewee
  • beewee's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 11816
Hier nog wat info over de pannen als oven: www.globetrotter.nl/outbackoven.html
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 31 mei 2012 13:04 #289754

  • Markiezin
  • Markiezin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1270
It Paradyske schreef :
Waarom al maar weer speciale dingen aanschaffen?
Heb met succes brood gebakken in een kleine (gietijzeren) juspan.
Heel zachtjes op het gas, en je hebt een heerlijk broodje!


(Gewoon met broodbakmix)

En toch moet het kunnen zonder alle poespas van mutsen etc. :lol: Wat is jouw geheim Hans?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 31 mei 2012 13:35 #289758

  • Anjo
  • Anjo's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12548
Gewoon meel/broodmix gebruiken. Denk dat t daarom niet lukt, Ger :S
Stuurman aan wal ;-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 31 mei 2012 14:32 #289768

Anjo schreef :
Gewoon meel/broodmix gebruiken. Denk dat t daarom niet lukt, Ger :S

daar ligt nu net het hun probleem, ze moeten dat ik meen gluten vrije brood hebben. en net die gluten zijn een soort haakjes die er voor zorgen dat die homp meel met water brood wordt.
ik heb nog wel een idee, probeer er eens zuurdesem brood van te maken, heeft wel een langere tijd nodig om te rijsen, ik maakte het s avonds tot een bol en bakte het s morgens af.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 31 mei 2012 14:33 #289769

  • Anjo
  • Anjo's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12548
Ik weet dat Ger speciaal meel nodig heeft, ik antwoordde op haar vraag wat t geheim van Hans was :woohoo:
Stuurman aan wal ;-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 31 mei 2012 16:36 #289821

bij ons past de wonderpan ook niet op het fornuis maar de pan word iedere 20 minuten gedraait (dit gaat goed met gluten vrij brood)de baaktijd is ca 40 minuten op het kleinste pitje
groeten Frank
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 31 mei 2012 16:46 #289826

  • Markiezin
  • Markiezin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1270
@Sietse, voor mij mogen gluten wel maar koolhydraten moeten een stuk minder.

@pantaleimon, betekent dit dat bij jullie de vlam dus niet precies rondom het gat in het midden komt? Dat biedt perspectief.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alternatief voor oven 31 mei 2012 17:09 #289834

Markiezin schreef :
@Sietse, voor mij mogen gluten wel maar koolhydraten moeten een stuk minder.

ik heb vroeger twee jaar lang brood gebakken, zelf, omdat ik ruzie met de bakker had over zijn bak kwaliteit. zodoende heb ik me er wel een beetje in verdiept.

volgens mij heb je juist die kool hydraten nodig om het brood te laten rijzen, vrije koolhydraten. om gist "aande gang" te krijgen doe je er zelfs een beetje suiker bij (100% koolhydraat)

heb je iemand bij de hand, nu ja in de buurt die dit brood bakt en hoe en wat kan uitleggen. wij praten hier in weze allemaal over "gewoon" brood in allerlij vormen, maar er zullen weinig tussen zitten die jouw brood bakken.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.182 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl