Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 16 apr 2016 18:36 #726410

 • Peper
 • Peper's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3584
Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht (1)

Als man veronderstel ik dat alle mannen hun 'eerste keren' kunnen herinneren, omdat ik dat ook doe. M'n eerste keer zeilen in een 'Pluis' met een buurjongetje, mijn eerste zeillessen in een 'Sharpie' en voor het eerst omslaan in onze 'Schakel' en achter de masttrimblokjes aanzwemmen. Het staat me helder voor de geest. 'Forum-sters' hebben jullie als vrouwen dat ook? Of is dit iets typisch mannelijks en passen de herinneringen aan de 'eerste keren' in het 'haantjes' gedrag? Aan de andere kant, de Beatles zongen ooit:
'I
once had a girl
or should I say
she once had me'
en is 'haantjes gedrag' kennelijk ook vrouwen niet vreemd?
Bij de 'eerste keren' hoort ook de eerste vaart met een kajuitzeilboot. Het is inmiddels ruim 42 jaar geleden, het past in 'de grote verhalen' en het gaat (ook) over zeilen, dus volgens mij mag het hier best worden verteld...
Albert, jij bent mijn inspiratie en als jij het niets vind, houd ik er meteen mee op!

In 'de Stoep' heb ik een grietje opgedoken. Ik heb haar netjes een biertje gegeven en tijdje met haar staan praten bij de bowlingbanen, nou ja praten, het is meer schreeuwen. Ze komt uit Groningen, 'daht kun je wel hoor'n, jaeh.' Nu kom ik van de Veluwe, een gebied waar een andere variant van het Saksisch wordt gesproken, dus het gaat redelijk met de communicatie. In de gevallen dat ik haar niet goed kan verstaan, buig ik me naar haar toe met 'Wat zeg je?' Dan merk ik ook dat ze lekker ruikt, al weet ik niet waarnaar... gelukkig niet naar sigaretten, want daar heb ik de pest aan. Ik vind haar niet bloedmooi zoals Grace Slick, maar ze heeft wel dezelfde haarkleur, haarlengte en krullen én dezelfde blauwe ogen waarop, bij haar, contactlenzen drijven. Ze heeft zwarte oog make up op een iets ronder gezicht dan Grace Slick (op Woodstock in '69). In die tijd vergeleek ik alle meisjes en vrouwen met Grace Slick van Jefferson Airplane want ik was helemaal 'verkikkerd' op Grace.


Haar tepelhoven 'bollen' haar t-shirt iets op, ze draagt kennelijk een naadloze bh. Tijdens een herhaling in de communicatie buigt ze zich voorover en ik zie door de V-hals van haar T-shirt dat ze helemaal geen bh draagt. Ik moet nu nodig de pasvorm van mijn broek aanpassen, want die zit opeens niet goed meer! Ze is 18 zegt ze (waarom moet ik dat weten?) en ze komt onverwacht, maar niet onaangenaam, dicht bij me staan. Ze draait zich om, buigt iets voorover om haar bierglas even op het biljart te zetten en duwt tegelijkertijd haar strakke billen in een spijkerbroek naar achteren in mijn kruis. Ik plof bijna!

Een ober komt achter mij langs met een blad met volle bierglazen en ik wissel mijn lege glas voor een volle en een streepje op mijn kaart. Achter de ober strompelt een gast die echt ladderzat is en hij lijkt op haar af te lopen. Hij is een kop groter dan ik ben (maar dat zijn er wel meer!) en een met acné gedoteerd gezicht verraadt dat hij waarschijnlijk net de minimum leeftijd heeft om 'de Stoep' in te mogen of dat hij dat heeft gefaked. Hij struikelt nogmaals en veegt, zoekend naar evenwicht, haar bierglas van het biljart. Ze schreeuwt in het Gronings een woord met een 'ei' erin naar hem (dus niet met een 'ij', want dat zou als 'ie' moeten klinken) gevolgd door nog veel meer Gronings, maar dat kan ik in de herrie niet verstaan en dat lijkt me ook niet echt nodig. Ik verwacht dat ze iets van 'eikel' heeft geschreeuwd en de rest zal ook niet veel goeds zijn geweest. Ze wil hem achterna lopen, maar ik leg een hand op haar schouder en houdt haar tegen, de avond is te veelbelovend begonnen om te laten bederven door een gevallen glas bier. Ik geef haar het net verkregen volle glas bier in de hand en zeg 'laat maar, niet doen!' in haar oor. Ze draait zich weer naar mij toe en zegt 'dank je' met een glimlach waar ik van smelt en ik verdrink in haar helder blauwe ogen en krijg een kusje op mijn mond...

Mijn maat, met wie ik op 'Stortemelk' kampeer, is inmiddels ook gearriveerd. Hij heeft naar mij gezocht en ziet nu van een afstandje wat er gebeurt en trekt een vragend gezicht. Buiten haar blikveld steek ik een duim omhoog en maak daarna een 'ga weg' gebaar. Hij grijnst van oor tot oor, maakt naast zijn gezicht met zijn hand het gebaar van 'lekker' en verdwijnt. Hij snapt dat ik vanavond wel eens niet 'thuis' zou kunnen komen. Mijn non verbale conversatie blijft voor haar onzichtbaar, maar het antwoord van mijn maat heeft ze wel opgevangen en ze heeft ook begrepen dat dit antwoord haar betrof. Ze komt weer tegen me aan staan en 'pseudo'-boos vraagt ze: 'wat was dat?' Kijkend in die 'blauwe poelen' kan ik zo gauw echt geen houdbare smoes verzinnen en vertel haar eerlijk dat wij op 'Stortemelk' staan. 'Oh', klinkt het teleurgesteld, maar die blauwe ogen glimmen zo en ze drukt zich zo mogelijk nog dichter tegen me aan, dat ik die teleurstelling niet geloof. 'Ik ben hier met mijn ouders en hun boot. We liggen in de haven', zegt ze 'terloops'. 'Oh, gaaf zeg!' zeg ik. Zo, mijn avond kan niet meer stuk! Een lekker ding en ook nog met een boot!

'Wat voor een boot?' vraag ik. 'Een zeilboot, een twee-master'... Ze klinkt teleurgesteld en nu oprecht teleurgesteld! Het lijkt dat ze de verandering van onderwerp niet waardeert. Nu moet ik oppassen anders verknal ik het voor mezelf en ik heb nu veel te verliezen! 'Je klinkt niet erg enthousiast, hou je niet van zeilen?' vraag ik. 'Jawel, maar als ik met mijn ouders ben, willen ze dat ik me rond twaalf uur meld!' Dat vult meteen de planning van de rest van de avond in... Of voor twaalven een kunstje in mijn tent, of na twaalven een kunstje bij haar op de boot...
Voor twaalven... iets te snel en daarom niet waarschijnlijk, na twaalven op haar boot... nog onwaarschijnlijker! Ze trekt me mee naar de dansvloer... Ik ben net zo ritmisch als een granieten aanrecht, dansen is echt niet mijn ding en dus leg ik me er bij neer dat dit nu definitief de verkeerde kant uitgaat en dat ik een wilde nacht en varen op een zeiljacht wel op mijn buik kan schrijven. Ik moet zien dat ik de schade beperk tot óf geen 'wilde nacht' en wel op die boot varen óf wel een 'wilde nacht' en de rest dan maar vergeten.

Ze trekt me over de dansvloer naar een plekje achter de trap. Ze duwt zich tegen zich me aan en zoent me, dan steekt ze haar tong in m'n mond en we tongen. We staan wel een minuut of vijf te 'kopkluiven'. Dan staan we tegenover elkaar te hijgen om weer op adem te komen want we hebben onze adem lang ingehouden. Ze drukt me tegen de spil van de draaitrap en 'klimt' in me als een paaldanseres in een danspaal (al was dat toen nog helemaal niet zo bekend) en ik heb nog nooit zo graag voor paal gestaan. Het kan me niet lang genoeg duren. Ze drukt haar dijen in mijn taille en strekt zich, met haar ellebogen steunend op mijn schouders. Mijn neus haakt onder in de v-hals van haar T-shirt en trekt deze een klein eindje naar beneden. Ze drukt mijn hoofd tegen haar borsten aan en ik voel duidelijk haar rechter borst tegen mijn van opwinding hete en rode linker wang. Die borst is lekker zacht en koel. Ik vraag me af of dit toch niet een 'kunstje voor twaalven' gaat worden, want ze laat er geen gras over groeien.

Volgende keer meer!
Groeten, Peper.
Volg mijn adviezen en raadgevingen NOOIT op!
Ik ben een 'misfit', een 'square peg in a round hole' en een 'wereldverbeteraar' van de ergste soort:
Eentje met een zeilboot en een elektrische buitenboordmotor.
Laatst bewerkt: 16 apr 2016 20:37 door Peper.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 16 apr 2016 18:51 #726414

 • Albert 45
 • Albert 45's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 12521
Ha, gePeperde verhalen. :)
Ga door!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 16 apr 2016 18:58 #726418

 • La Mavare
 • La Mavare's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 8651
Albert 45 schreef :
Ha, gePeperde verhalen. :)
Ga door!

+1

mooie cliffhanger!
instructeur zeezeilen en kielboot
les op eigen schip, deliveries
"De beste manier om iets te leren is er les in te geven." - Seneca, Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver - 5 v.C. 65 n.C.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 16 apr 2016 19:50 #726435

 • dehler
 • dehler's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 4006
Stoppen??
Nu het spannend gaat worden? :woohoo:
Jammer
Laatst bewerkt: 16 apr 2016 19:52 door dehler.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 17 apr 2016 11:29 #726541

 • Roan
 • Roan's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 256
Hoi Peper
Ga door :blush: o
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 17 apr 2016 11:43 #726545

 • rakadam
 • rakadam's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1935
Heerlijk Peper.
Hoe lang moet ik nu in een staat van opwinding afwachten?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 17 apr 2016 15:05 #726576

 • Sloe Gin
 • Sloe Gin's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 10123
Mooi verhaal...
Meer iets voor de zaterdagavond inderdaad.

Als het in hetzelfde tempo gaat als met Albert45 moeten we nog 2 jaar wachten op de climax
May sauce be upon you.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 17 apr 2016 15:24 #726579

 • Peper
 • Peper's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3584
Zo, jullie zijn bijna gretiger dan ik toen was...
Dank voor jullie belangstelling en ik zal jullie al wat te doen geven:

Waar speelt zich dit af? (pas in aflevering 5 wordt de plaats bewust genoemd)

In aflevering 2 speelt zich iets af waarover ik ooit postte in het topic 'waar varen wij langs'. Albert vroeg toen om een nadere toelichting, die hij niet kreeg. Welke post was dat?

Er komen dus 6 afleveringen waarvan 1 de epiloog is.
Ze zitten in het vat en kunnen dus niet verzuren.
Over 5 weken zijn jullie dan helemaal op de hoogte.

En Sloe Gin, wil je niet van die nare opmerkingen maken over Albert ;) Ik beschouw hem als mijn grote voorbeeld en de enige meesterverteller op dit Forum! B)

Groeten, Peper.
Volg mijn adviezen en raadgevingen NOOIT op!
Ik ben een 'misfit', een 'square peg in a round hole' en een 'wereldverbeteraar' van de ergste soort:
Eentje met een zeilboot en een elektrische buitenboordmotor.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 09:06 #728224

 • Peper
 • Peper's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3584
Morgen heb ik een klusje op een F24, dus het verhaal moet nu verder. Ik denk niet dat jullie dat mij kwalijk nemen. ;)

2. Buiten slapen
Het loopt tegen half twaalf en ik kan een 'kunstje voor twaalven' wel vergeten. We gaan naar boven en rekenen onze kaarten af. Ik doe een poging om heel ridderlijk haar kaart af te rekenen, maar dat weigert ze heel beslist. 'Ik kan zelf betaal'n, nait soezen!' Ik doe wat die blauwe ogen me dwingen te doen: ‘mond houden’. Heimelijk komt me dat wel goed uit want het geld verdampt als water uit mijn portemonnee en op dit moment heb ik meer hormonen dan geld.

We lopen het trapje af en in de richting van haven. We lopen dicht tegen elkaar. Bij de eerste glop (steegje) trekt ze me naar rechts de glop in en gaat ze me 'vol op de bek'. Dat vind ik geen bezwaar en even later lopen we door de glop de dijk op.

Boven op de dijk ontvouwt zich op het wad het één na mooiste schouwspel dat ik ooit 'live' zag, het is bijna volle maan en hoog water. Van 'onder uit de maan' komt over het water een zilveren band van maanlicht naar ons toe... Erg mooi, maar het mooiste wat ik ooit zag zijn haar blauwe ogen!
Ik hoor naast me een zucht omdat dit schouwspel indruk op haar maakt, maar niet voor lang en al snel voel ik haar mond weer op de mijne... Zo gaat het nog wel even duren voordat we bij de haven zijn. We lopen nog voor de coupure buitendijks de dijk af naar de patatkar 'Achterdiek' en het is er stervensdruk.

Er zit iemand op het bankje bij de kraam zonder veel enthousiasme een frikadel speciaal te eten. Het is die gast die haar bierglas van het biljart 'veegde'. Ik kijk naar hem en opeens word ik aan mijn arm weggetrokken en kruisen we de veerdam. In het midden staat ze stil en kijkt weer naar het maanlicht over het water. Ze kruipt weer dicht tegen me aan en haar hand 'kruipt' onder mijn polo tegen mijn rug omhoog. Ik krijg kippenvel als een vers aangeplant vak met helmgras. Ze merkt het en ze giechelt. Ze probeert het haar op mijn hoofd kennelijk ook omhoog te krijgen, maar dat lukt niet. Er komt wel iets anders omhoog, maar dat ziet verder niemand. Ik sla een arm om haar middel en we lopen verder langs de dijk naar de haven.

Ter hoogte van 'de wierschuur' stopt ze. Ik sta ook stil, ga voor haar staan en laat mijn andere hand onder haar T-shirt om haar middel glijden tot ik mijn handen achter haar rug kan inhaken. Ik haak ze weer los en streel langs haar wervelkolom omhoog tot haar schouderbladen. Dan laat ik ze weer zakken tot haar billen. Ze is stil, zelfs geen gegiechel.
Ik zit te wachten op wat komen gaat en verwacht half om half dat zij hier er een eind aan maakt en dat het nu tot 'auf niemals wiedersehen' gaat worden... Ik laat mijn handen weer omhoog gaan tot de onderkant van haar schouderbladen en dan... draait ze zich bliksemssnel om en heb ik haar borsten in mijn handen!
Ik laat mijn handen zakken tot op haar buik en zeg 'uh, sorry'. Ze pakt mijn handen en drukt ze terug op haar borsten en zegt: 'Nait loslaat'n'. Ze rekt zich uit, pakt mij bij mijn haar en trekt mijn hoofd naar voren en draait haar en mijn hoofd zo, dat onze lippen elkaar raken. We kussen weer. Met beide handen streel ik zachtjes haar borsten en haar buik onder haar T-shirt...

Toch een 'kunstje voor twaalven'? Op het basalt van de dijk? Op de klei van de kwelder? Ik laat haar het initiatief want ik wil niets doen wat deze avond nog zou kunnen verpesten en ik heb eigenlijk al meer gekregen dan waar ik om vroeg. Ik ga over twee weken pas weer naar huis en zou nog een heel circus aan 'kunstjes' kunnen doen.
'Ik ben Nynke X-ma, met 'n Griekse Y' (ze heeft een typisch noordelijke achternaam eindigend op ‘ma’ en meer hoeven jullie niet te weten!) Verrek, we hebben zowat seks en we kennen elkaars namen niet eens! Ik heet Han... 'Nou, dou bist anders nait zo heet!' gevolgd door gegiechel. Uit haar woordspeling maak ik op dat ze wel in is voor een ‘kunstje’. 'Nou, fijn!' zeg ik zachtjes in haar oor. 'Oh, dou hest heel lekker warme hand'n, nait loslaat'n!'

Het wordt onverbiddelijk twaalf uur en dan moet ze zich melden, dus we moeten wel voort. Met mijn arm om haar middel en zij met een arm op mijn schouder lopen we verder tot de haven. Daar verwacht ik dat ze afscheid zal nemen en ik heb het plan dat ik haar dan in het oog zal houden totdat ze de boot opgaat en dan morgen vroeg me heel driest te melden om te varen. Dat gebeurt niet en op een gegeven moment staan we op de steiger bij de boot.

Het is een stalen boot, blauw met wit geverfd. De boot is langer dan 9 meter, maar zeker niet langer dan 11 meter. Er is een achterkajuit, een 'middenkuip' en een kajuit naar voren. In de kuip liggen een paar kettingen, die naar een klein soort 'kluisgat' lopen en daar in het dek verdwijnen. De bezaan staat voor de achterkajuit en het deurtje naar de achterkajuit zit net naast de bevestiging van de mast. De hoofdmast staat een flink eind naar voren. Voor de lengte van het schip is de hoofdmast niet erg lang, maar zo te zien kan er toch behoorlijk wat zeil worden gezet, want ik zie een voorstag op een boegspriet en een kotterstag op 'de punt'. Het is een beetje een 'Breje Bertha' met wat ouderwetse lijnen en het lijkt niet echt een racemonster. Het moet echter wel een ruim scheepje zijn met een achterkajuit en een voorkajuit en voorin nog weer twee delen.

Een pets op mijn kont gevolgd door handen die over mijn rug wrijven en vervolgens links en rechts naar voren komen en mijn buik en borst strelen, maken een einde aan mijn observatie, dat wil zeggen ik kan me niet meer concentreren... Ze loopt langs me heen en stapt aan boord. Ik moet de neiging achter haar aan te lopen en ook aan boord te gaan onderdrukken. Door het kajuitdeurtje meldt ze zich bij haar ouders en er is een kort gesprek dat te Gronings en te zacht is om verstaanbaar te zijn.

Ze stapt weer de steiger op, 'klimt' zowat in me en er volgt weer een uitgebreide zoenpartij. Ik zeg haar dat ik wel heel graag een eind met hun boot mee zou varen en dat ik me morgen zal melden. 'Mor'na'mnd in de Stoep' zegt ze me. Ze gaat het deurtje van de achterkajuit in. Er gaat een lampje aan en de gordijntjes gaan dicht, ik krijg geen kans om nog eens naar al het lekkers te gluren...
Ik ga nog even onderaan op de dijk zitten... als elke avond gaat worden zoals vanavond, dan ben ik vroeg versleten, maar ga ik met een grijns op mijn gezicht op jonge leeftijd dood, zoveel is wel duidelijk.

Ik sta op om naar 'Stortemelk' te lopen en er komt iemand aangelopen. Nou ja lopen... aangestrompeld. Het is weer die zatlap uit de Stoep die ik later een frikadel speciaal zag eten bij de patatkar. Met dronkenmanlef loopt hij de dijk af naar de steiger. Hij dondert bijna om en ik vang hem op. 'Bezankt' lispelt hij. 'Waar moet je heen?' 'Noar dzie boot' 'welke?' 'Dzie blllauw-witte'. Huh, wat moet hij op de boot van Nynke? Dat mag hij eerst even uitleggen. Niet dat ik jaloers ben of zo, hij maakt geen kip klaar al krijgt hij de veren erbij cadeau, zo dronken is hij. 'Ik zloap doar' zegt hij. 'Wie ben je dan?' 'Meint X-ma' antwoordt hij. 'Ikz heb zje wel gezien mei me zuzz in de Ztoep, hoor.' Krijg nou de hik, het is haar broer en die 'ei' die ze riep was niet van 'eikel' maar van Meint!

Ik help hem aan boord, want als hij tussen wal en schip zou vallen, verzuipt hij subiet. Hij gaat de achterkajuit in. Als ik nou achter hem aan ga en dan toch 'een kunstje'... Het is verleidelijk, maar ik doe het niet. Er komen vast meer kansen.

Ik loop terug om de haven heen en neem de weg naar de oude Noordoost batterij om daar via het schelpenpad linksaf naar de camping te lopen. Langs het hek lopend kom ik aan 'de Bolder' en loop naar het jongerenkamp, naar mijn tent.

Ik rits de voortent open en weer dicht, vervolgens de slaaptent open en zie in het licht van de maan een waaier van blonde haren op het kussen van mijn luchtbed liggen. In het centrum van die waaier ligt een meisjeshoofd. Naar links zie ik het hoofd van mijn maat en hij reageert slaperig 'oh ben jij het' en slaapt weer verder. Nou hij heeft zijn kunstje wel gehad vanavond! Zal ik haar nu eruit gooien of laat ik haar gewoon liggen en ga ik toch terug naar Nynke en haar broer Meint in de achterkajuit. Te riskant! Ik pak mijn lange Afghaanse herdersjas uit de voortent, kennen jullie die dingen? Zo'n binnenstebuiten gekeerd dood schaap met houtje-touwtje sluiting en van die borduursels langs de randen. Die jas is voor mij zoiets als een tweede tent, in bepaalde gevallen is het makkelijk om hem bij je te hebben. Hij is uit 1968 en inmiddels hopeloos uit de mode, maar dat boeit me niets!


Ik loop de camping af in de richting van het voetbalveld. Langs de weg staan Japanse bottelrozen en als ik iets verder het bos in loop vind ik wel een plekje om in mijn Afghaanse herdersjas te slapen. Je moet wel meer dan 20 meter van de weg gaan liggen, anders heb je kans dat je in iemands 'hoge nood' gaat liggen en dat is niet echt fris! Morgen is er weer een dag!

Volgende keer meer!
Groeten, Peper.
Volg mijn adviezen en raadgevingen NOOIT op!
Ik ben een 'misfit', een 'square peg in a round hole' en een 'wereldverbeteraar' van de ergste soort:
Eentje met een zeilboot en een elektrische buitenboordmotor.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 15:04 #728315

 • Albert 45
 • Albert 45's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 12521
Dat peper prikkelt als je het eet, dat wisten we al.
Dat Peper prikkelt als je hem leest, daar komen we nu pas achter. :woohoo:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 15:22 #728323

 • zapp
 • zapp's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 640
Ik wil niet moraliseren, maar is dit niet een beetje Off-Topic in een zeilersforum :unsure:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 15:30 #728327

 • Albert 45
 • Albert 45's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 12521
Ben blij dat je niet wil moraliseren, dat wordt in dit Calvinistische Landje toch al veel te veel gedaan.
En nee, dit is niet off-topic in "Grote verhalen".
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 15:39 #728328

 • rakadam
 • rakadam's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1935
zapp schreef :
Ik wil niet moraliseren, maar is dit niet een beetje Off-Topic in een zeilersforum :unsure:
Door je zin te beginnen met "Ik wil niet moraliseren, maar ..." moraliseer je per definitie.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 15:41 #728331

Peper mag dat zeilen nog wel even uitstellen. Het "voorspel" is nog veels te leuk.
Henny (Team Zeilersforum.nl)

It is when you are riding out your first gale in a boat you have built yourself that you wonder about some of the doubtful workmanship that went into her - John Guzzwell

www.fram.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 16:00 #728334

 • Ameesing
 • Ameesing's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1541
zapp schreef :
Ik wil niet moraliseren, maar is dit niet een beetje Off-Topic in een zeilersforum :unsure:


Hoezo? Er komt toch een zeilboot in voor ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 17:55 #728383

 • Peper
 • Peper's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3584
Dank voor jullie aanmoedigingen en niet boos zijn op zapp! Hij is pas een jaar bij ons en heeft nauwelijks tijd gehad om alle off-topics hier te bekijken, laat staan te lezen!

Noballast: we gaan heus wel zeilen in de vierde en vijfde aflevering! Maar in de epiloog is het afgelopen met het zeilen en het "voorspel".

Al iemand die weet waar dit zich afspeelt?

Groeten, Peper.
Volg mijn adviezen en raadgevingen NOOIT op!
Ik ben een 'misfit', een 'square peg in a round hole' en een 'wereldverbeteraar' van de ergste soort:
Eentje met een zeilboot en een elektrische buitenboordmotor.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 17:58 #728384

 • Albert 45
 • Albert 45's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 12521
Urk? :P
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 18:01 #728387

 • Peper
 • Peper's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3584
Nee, en Kampen is ook fout!
Volg mijn adviezen en raadgevingen NOOIT op!
Ik ben een 'misfit', een 'square peg in a round hole' en een 'wereldverbeteraar' van de ergste soort:
Eentje met een zeilboot en een elektrische buitenboordmotor.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 18:22 #728391

 • Aernoudt
 • Aernoudt's Profielfoto
Volgens mij ergens in Friesland. Er is een dijk bij, waar je zo naar toe loopt vanaf de camping, dus ik denk: Stavoren.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 18:28 #728396

 • HPV
 • HPV's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6054
coipure komt me vaag bekend voor als een term uit Texel maar da's dan ook alles.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 18:40 #728407

 • Anjo
 • Anjo's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 12441
Vlieland
Stuurman aan wal ;-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 18:51 #728413

 • ilCigno
 • ilCigno's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17881
Harlingen natuurlijk.

Peper, ga zo door, erg leuk dit soort zeilverhalen ;)
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 19:03 #728423

Stortemelk is de camping op Vlieland.
Hans Fix, Feeling 29DI
Met elektrische hulpmotor.
hansfix.nl/electric/
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 19:11 #728426

 • Peper
 • Peper's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3584
Ja, Vlieland! Niemand refereert aan 'de Stoep' (eigenlijk 'de oude Stoep') of het woord glop voor steeg. Of ben ik nou zo'n kroegtijger... :blink:
Volg mijn adviezen en raadgevingen NOOIT op!
Ik ben een 'misfit', een 'square peg in a round hole' en een 'wereldverbeteraar' van de ergste soort:
Eentje met een zeilboot en een elektrische buitenboordmotor.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Voor het eerst varen op een kajuitzeiljacht 22 apr 2016 19:30 #728431

 • sy helios
 • sy helios's Profielfoto
 • aanwezig
 • Gebruiker
 • Berichten: 13028
de Stoep was/is toch een kroeg/disco op Terschelling?
Helios is de zonnegod, Zoon van het Titanenpaar Hyperion en Theia, broer van Selene (Maan) en Eos (dageraad). Met zijn zonnewagen rijst hij bij dageraad op uit de Okeanos, rijdt langs de hemelkoepel en verdwijnt `s avonds in het westen weer in de oceaan.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.181 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl